Δεν τρως αυγά; Δοκίμασε αυτές τις 4 εναλλακτικές με τα ίδια οφέλη

Δεν τρως αυγά; Δοκίμασε αυτές τις 4 εναλλακτικές με τα ίδια οφέλη

Αν δεν τρως αυγά για προσωπικούς, διατροφικούς ή άλλους λόγους, μπορεί να αναζητάς τρόπους να τα αντικαταστήσεις στη διατροφή σου χωρίς να χάσεις τα θρεπτικά συστατικά τους. Τα αυγά είναι πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών και άλλων θρεπτικών ουσιών, αλλά υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σου. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες επιλογές για να αντικαταστήσεις τα αυγά στη διατροφή σου, διατηρώντας τη γεύση και τη θρεπτική αξία των γευμάτων σου, σύμφωνα με τη διατροφολόγο Hazel Flight.

4 εναλλακτικές για αντικατάσταση των αυγών

1) Πολτοποιημένα φρούτα
Τα πολτοποιημένα φρούτα μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετική εναλλακτική. Χρησιμοποιούνται συχνά σε συνταγές για κέικ, μάφιν και μπράουνις. Φρούτα όπως η σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη, η μπανάνα, η κολοκύθα και το αβοκάντο είναι από τα πιο δημοφιλή υποκατάστατα. Ωστόσο, πρέπει να προσέξεις τη χρήση μπανάνας, καθώς η γεύση της μπορεί να είναι έντονη στο μαγείρεμα. Τα φρούτα είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών, ενώ περιέχουν και πλήθος αντιοξειδωτικών που συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης κάποιων ασθενειών.

2) Λιναρόσπορος και σπόροι chia
Ο λιναρόσπορος και οι σπόροι chia είναι εξαιρετικά θρεπτικές εναλλακτικές λύσεις αυγών, καθώς είναι πλούσιοι σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες και άλλες μοναδικές φυτικές ενώσεις, όπως επίσης και σε υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών.

Ο λιναρόσπορος προέρχεται από το ανθισμένο φυτό λιναριού, το οποίο κατάγεται από την Αίγυπτο. Αντίστοιχα, οι σπόροι chia προέρχονται από το ανθοφόρο φυτό της οικογένειας της μέντας, που κατάγεται από την Κεντρική και Νότια Αμερική. Οι σπόροι αυτοί είναι πολύ ευπροσάρμοστοι, καθώς απορροφούν υγρά και σχηματίζουν μια ουσία που μοιάζει με γέλη, κάνοντάς τους ιδανικό υποκατάστατο αυγού.

3) Τόφου
Το τόφου είναι ένα ιδανικό υποκατάστατο αυγού, καθώς αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών και μετάλλων, όπως ασβέστιο, σίδηρο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, σελήνιο, φώσφορο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά μπορούν να προστατεύσουν τον οργανισμό από ασθένειες όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης και ορισμένοι τύποι καρκίνου. Το τόφου προάγει επίσης την υγεία του εγκεφάλου και των οστών, κάνοντάς το μια πολύ θρεπτική επιλογή για τη διατροφή σου.

4) Aquafaba
Το Aquafaba είναι το υγρό που περισσεύει από τα μαγειρεμένα ρεβίθια και αποτελεί ιδανικό υποκατάστατο αυγού για δέσιμο. Μπορεί επίσης να χτυπηθεί σε σφιχτές κορυφές και να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξεις μαρέγκες, αμυγδαλωτά, βάφλες και μαγιονέζα.

Αν και χρησιμοποιείς μόνο το υγρό για το υποκατάστατο του αυγού, μην πετάξεις τα ρεβίθια, καθώς είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών.

shape.gr

www.pexels.com

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr