
Το κόλπο για να μην σας «σκίζεται» το αλουμινόχαρτο
Το αλουμινόχαρτο είναι μια μεγάλη εφεύρεση, αλλά μπορεί να εξελιχθεί και σε μεγάλο μπελά, όταν κάποιες φορές «κολλάει και σπάει» και δεν μπορείς να το ξετυλίξεις. Αντίθετα γίνεται κομμάτια και λωρίδες, που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν πουθενά.
Τέχνασμα από αλουμινόχαρτο
Είναι εξαιρετικά απλό: Προκειμένου το αλουμινόχαρτο σας να ξανατυλιχτεί ενώ σπαταλάται όσο το δυνατόν λιγότερο, πρέπει να αποκόψετε ένα μικρό κομμάτι του, να το κάνετε «μπαλίτσα» και να τρίψετε καλά το φύλλο κατά μήκος με το προκύπτον ζυμαρικό. Αυτή η μέθοδος διαλύει τις συμφύσεις και σχίζει το φύλλο ακόμα και εκεί που έχει κολλήσει.
Το αλουμινόχαρτο (το οποίο βασίζεται στον βωξίτη) παράγεται από τα λεγόμενα μπιγέτα αλουμινίου με πολλαπλή έλαση. Λαμβάνει επίσης θερμική επεξεργασία αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, γεγονός που του επιτρέπει να είναι ανθεκτικό, αλλά ταυτόχρονα εύκολο να σχιστεί και να διαμορφωθεί στο σχήμα του τροφίμου ή του δοχείου που πρόκειται να συσκευαστεί.
Αλουμινόχαρτο στο σπίτι
Το αλουμινόχαρτο είναι πολύ δημοφιλές στα νοικοκυριά για διάφορους λόγους.
Από τη μία πλευρά, είναι ιδανικό για τη συσκευασία τροφίμων, το ψήσιμο, το μαγείρεμα και την αποθήκευση, ενώ παράλληλα αποτρέπει το στέγνωμα των τροφίμων, διατηρώντας τη γεύση τους και συμβάλλοντας στη διατήρηση της υγιεινής.
Φυσικά, δεν έχει σημασία τι είδους αλουμινόχαρτο αγοράζετε. Εάν θέλετε να είναι λιγότερο πιθανό να σπάσει, αναζητήστε παχύτερες (και ελαφρώς πιο ακριβές) εκδόσεις.
Και τέλος, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι το αλουμίνιο είναι ανακυκλώσιμο.
Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.,
Ενισχυμένη Μαύρη Πεύκη. Ισχυρότερη σύσφιξη και ανόρθωση!,
Ρητή απαγόρευση: Οι 3 περιπτώσεις που δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε αλουμινόχαρτο