Βιταμίνη Α για την ακμή, τις ρυτίδες, τη σύσφιξη: Αυτό χρειάζεται το δέρμα σου!

Βιταμίνη Α για την ακμή, τις ρυτίδες, τη σύσφιξη: Αυτό χρειάζεται το δέρμα σου!

 

Η βιταμίνη Α είναι πραγματικός δυναμίτης, τόσο για την αντιγήρανση όσο και για τη φροντίδα της ακμής

Γράφει: Ελένη Δασκαλάκη

Η ρετινόλη προέρχεται από τη βιταμίνη Α και είναι πραγματικά πολύτιμη για πολλές διαδικασίες του δέρματος.

Αυξάνει την κυτταρική ανανέωση, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και μειώνει τις δυσχρωμίες της επιδερμίδας. Τα προϊόντα με ρετινόλη μπορούν να αντιμετωπίσουν και να προλάβουν τα πάντα, από κυστική ακμή και έκζεμα μέχρι ρυτίδες και σκούρες κηλίδες που έχουν προκληθεί από τον ήλιο.

Δεν είναι όμως όλες οι ρετινόλες ίδιες. Είναι σημαντικό να επιλέξεις μια κρέμα με τη σωστή περιεκτικότητα σε ρετινόλη για τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, ειδικά αν το δέρμα σου είναι πιο ευαίσθητο. Ξεκίνα με ένα χαμηλό ποσοστό όπως 0,025% ή 0,25% για τους περισσότερους τύπους δέρματος. Για πιο ανθεκτικό δέρμα με περισσότερες φθορές, όπως κηλίδες ή ρυτίδες, μπορείς να χρησιμοποιείς 1% ή 2%, εφόσον το δέρμα σου το ανέχεται.

Έρχεται εμβόλιο κατά της ακμής;

8 σπιτικές θεραπείες για την ακμή (λεμόνι, σκόρδο, κανέλα και άλλες τροφές για να διώξεις φυσικά τα σπυράκια!)

Η βιταμίνη Α είναι πραγματικά σημαντική για την καλή υγεία της επιδερμίδας.

Εάν έχεις ανεπάρκεια, θα τη δεις ως ξηρό δέρμα που ξεφλουδίζει.

Σε ό,τι αφορά στη διατροφή σου, μπορείς να πάρεις βιταμίνη Α με δύο τρόπους: βιταμίνη Α και βήτα καροτένιο. Η βιταμίνη Α βρίσκεται σε τροφές όπως μοσχάρι, συκώτι, αβγά και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το βήτα καροτένιο, από την άλλη πλευρά, μετατρέπεται σε βιταμίνη Α μέσα στο σώμα.

Οι διατροφικές του πηγές συμπεριλαμβάνουν τα καρότα, τις γλυκοπατάτες, το σπανάκι, το kale και τα βερίκοκα. Βασικά, όλες οι πορτοκαλί τροφές!

Για υγιές δέρμα, προσπάθησε να συμπεριλαμβάνεις στη διατροφή σου μία από αυτές τις τροφές κάθε μέρα.

www.shape.gr

Υγρή βιταμίνη Α (σέρουμ). Γυρνάει τον χρόνο πίσω.

Υγρή βιταμίνη Α. Γυρνάει τον χρόνο πίσω.

Διαβάστε ακόμα