Πώς θα χάσουμε κιλά με χορτοφαγία

Πώς θα χάσουμε κιλά με χορτοφαγία

Η χορτοφαγία είναι από τις καλύτερες διατροφές για σταθερή απώλεια βάρους. Πώς θα τα καταφέρουμε;

Γράφει: Διάκος Θοδωρής

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι υιοθετούν χορτοφαγική ή vegan διατροφή, θέλοντας να προστατεύσουν την υγεία τους και να περιορίσουν τα κορεσμένα λιπαρά του κρέατος και των παραγώγων του. Γνωρίζουμε πως η vegan διατροφή μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε κιλά, και να διατηρήσουμε το ιδανικό μας βάρος, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Επειδή, όπως έχουμε ξαναπεί, και οι τηγανιτές πατάτες είναι vegan…

Ας δούμε πώς θα καταφέρουμε να αδυνατίσουμε με vegan διατροφή, χωρίς να κάνουμε λάθη που θα καταστρέφουν τους κόπους μας…

Ποιες τροφές μας βοηθούν να χάσουμε;
Η διατροφή μας πρέπει να περιέχει άφθονα φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης αλλά και όσπρια. Είναι εκπληκτικές πηγές πρωτεΐνης και θα προλάβουν την απώλεια μυϊκής μάζας. Πρέπει η διατροφή μας να περιέχει λαχανικά όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το σπανάκι, που περιέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό μας, αλλά πολύ λίγες θερμίδες. Οι τροφές αυτές θα μας χορτάσουν και θα δραστηριοποιήσουν τον μεταβολισμό μας, χωρίς να μας βαρύνουν.

Τα γαλακτοκομικά, αν δεν ακολουθείτε αυστηρά vegan διατροφή, μπορούν να αντισταθμίσουν κάποια από τα θρεπτικά συστατικά που χάνετε από το κρέας. Αλλά μπορείτε να χρησιμοποιείτε γάλα από καρπούς, όπως το αμύγδαλο. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά αντικατάστατα του κρέατος, όπως το τόφου, που φροντίζουν να μην μας λείπει πρωτεΐνη.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζουμε;
Πρέπει να γνωρίζουμε την διαδικασία του αδυνατίσματος. Ότι, στην ουσία, αδυνάτισμα σημαίνει πως λαμβάνουμε λιγότερες θερμίδες από όσες ξοδεύουμε μέσα στην ημέρα μας. Αυτό σημαίνει πως έχουμε διπλό στόχο: καλή, υγιεινή διατροφή και άφθονη γυμναστική.

Πρέπει, επίσης, να θέτουμε μακροπρόθεσμους στόχους, και μετά να τους σπάμε σε μικρότερα, πιο εύκολα πραγματοποιήσιμα κομμάτια. Δεν μπορούμε, για παράδειγμα, να πούμε ότι θα έχουμε χάσει δέκα κιλά μέχρι το καλοκαίρι και να δουλέψουμε τόσο σκληρά, που ο οργανισμός μας θα καταρρεύσει. Χρειάζεται υπομονή και χρόνος για να δούμε σωστά αποτελέσματα, που θα μπορέσουμε μετά να διατηρήσουμε.

Δεν ξεχνάμε να πίνουμε καθημερινά πολύ νερό, καθώς μπορεί να καταπιέσει την όρεξη. Πολλές φορές, μάλιστα, η πείνα που αισθανόμαστε είναι στην πραγματικότητα δίψα, που ο εγκέφαλός μας δεν μπορεί να ξεχωρίσει.

www.iatronet.gr

Rice Protein Πρωτεΐνη ρυζιού

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr