Η κορυφαία συνταγή για να φτιάξεις κουλούρι Θεσσαλονίκης στο σπίτι!

Η κορυφαία συνταγή για να φτιάξεις κουλούρι Θεσσαλονίκης στο σπίτι!

Κουλούρι Θεσσαλονίκης: Έτσι θα το φτιάξεις στο σπίτι σου εύκολα και… νόστιμα

Ένα από τα πιο αγαπημένα σνακς όλων των εποχών μπορεί να γίνει, πολύ απλά, η σπεσιαλιτέ σου!

Εύκολα, αφράτα, γρήγορα και με ελάχιστες θερμίδες σπιτικά κουλούρια Θεσσαλονίκης! Δες την υπέροχη συνταγή για το αγαπημένο σνακ, όπως μας τη δίνει ο γνωστός σεφ Τάσος Αντωνίου μέσα από το site mamapeinao.gr

Και για να μιλήσουμε λίγο για αριθμούς σημειώνουμε τα εξής:

Χρειάζεσαι 20 λεπτά προτετοιμασίας και 10 λεπτά ψησιματος. Δηλαδή σε μισή ωρίτσα είσαι έτοιμη! Η συγκεκριμένη δόση «βγάζει» περί τα 12 κουλουράκια και μετράς 120 θερμίδες στο καθένα!!! Καλή επιτυχία.

Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. αλάτι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
500 γρ. νερό χλιαρό
300 γρ. σουσάμι

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε 500 γρ. χλιαρό νερό, την μαγιά και το αλάτι και αναμειγνύουμε καλά ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά.
Μεταφέρουμε τη ζύμη μας στην αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας μας και την ζυμώνουμε για περίπου 15 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 18 ίσα κομμάτια που τα ανοίγουμε σε λεπτά μπαστουνάκια και στη συνέχεια δίνουμε σε κάθε μπαστουνάκι το στρογγυλό σχήμα του κουλουριού.
Τα βουτάμε σε μπολ με χλιαρό νερό. Στη συνέχεια τα βουτάμε σε μπολ με σουσάμι.

Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στην οποία έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για περίπου 20 λεπτά.
Ψήνουμε τα κουλούρια Θεσσαλονίκης σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 10 με 15 λεπτά.

www.womenonly.gr

Εσάνς σοκολάτα

Εσάνς -Αρώματα τροφίμων.

Χαρουπόμελο απο τα μυστικά ομορφιάς.

Στέβια απο τα μυστικά ομορφιάς.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα