Εαν θες τέλεια επιδερμίδα ο διπλός καθαρισμός προσώπου είναι απαραίτητος.

Εαν θες τέλεια επιδερμίδα ο διπλός καθαρισμός προσώπου είναι απαραίτητος.

Ποια είναι τα οφέλη του διπλού καθαρισμού για το πρόσωπό σας;

Η καθημερινή περιποίηση του προσώπου μας δεν είναι απλά μια αγγαρεία αλλά μια ιεροτελεστία που πρέπει να μας γίνει συνήθεια.

Άσχετα με το πόσα skincare βήματα ακολουθείτε κάθε πρωί και βράδυ, υπάρχουν δύο που είναι πολύ βασικά: ο καθαρισμός και η ενυδάτωση.

Στη δεύτερη περίπτωση όλοι γνωρίζουμε τη σημασία την ενυδατικής κρέμας. Στην πρώτη όμως, ξέρατε ότι το να πλένετε το πρόσωπό σας μόνο μία φορά δεν αρκεί; Για αυτό λοιπόν πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι πρέπει να κάνετε double cleansing, διπλό καθαρισμό δηλαδή για να αποκτήσετε την τέλεια επιδερμίδα.

Το double cleansing είναι ουσιαστικά ο διπλός καθαρισμός που πρέπει να ακολουθείτε κάθε βράδυ στο πρόσωπο σας, μετά την αφαίρεση του μακιγιάζ και των ρύπων που έχουν συσσωρευτεί κατά την διάρκεια της ημέρας. Το μυστικό του διπλού καθαρισμού και τα οφέλη του είναι ότι το δέρμα μπορεί πλέον να απορροφήσει σε βάθος τα πολύτιμα συστατικά των υπόλοιπων skincare καλλυντικών, όπως η αντιρυτιδική σας κρέμα, ενισχύοντας τη δράση τους.

Πώς να το κάνετε με δύο απλά βήματα:

Βήμα 1

Ξεκινήστε με το ντεμακιγιάζ, με νερό micellaire ή καθαριστικό με ελαιώδη βάση. Μην πιέζετε πολύ το πρόσωπο σας και προσπαθήστε να μην το ερεθίσετε. Ο καθαρισμός γίνεται για ανακούφιση όχι για να δημιουργηθούν νέα προβλήματα.

Επιλέξτε λοιπόν το κατάλληλο προϊόν για το δέρμα σας και κάντε ένα καλό ντεμακιγιάζ που θα σας ενυδατώσει.

Βήμα 2

Αφού λοιπόν έχετε αφαιρέσει το μακιγιάζ και όλα τα υπολείμματα από τους πόρους, σειρά έχει ο παραδοσιακός καθαρισμός με ένα cleanser και νερό. Η μόνη διαφορά είναι ότι πλέον το δέρμα σας έχει ήδη καθαρίσει στο μεγαλύτερο μέρος του, απλώς εσείς θα βεβαιωθείτε ότι έχει φύγει από το πρόσωπό σας μέχρι και το τελευταίο ίχνος ρύπου.

Πότε πρέπει να κάνετε double cleansing;
Οι ειδικοί συμφωνούν πως αν έχετε δέρμα με τάση ακμής ή εμφανίζετε λιπαρότητα στο μέσο της μέρας, ο διπλός καθαρισμός θα σας βοηθήσει. Αν πάλι έχετε ξηρή επιδερμίδα, το double cleansing δεν είναι και τόσο απαραίτητο για εσάς, εκτός κι αν φοράτε πολύ μακιγιάζ. Αντίστοιχα για τις ευαίσθητες επιδερμίδες, η δερματολόγος Lily Talakoub συστήνει να ακολουθήσετε πιστά το πρώτο βήμα (του ντεμακιγιάζ), αλλά στο δεύτερο να ρίξετε απλώς νερό στο πρόσωπό σας.

Extra tip: Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού είναι απαραίτητο να κάνετε double cleansing σε καθημερινή βάση, ειδικά αν πηγαίνετε συχνά στην θάλασσα. Μην ξεχνάτε να πλένετε το πρόσωπο σας αμέσως μόλις επιστρέφετε καθώς το αλάτι δεν πρέπει να μένει για πολύ πάνω στο δέρμα σας.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr