Υποφέρεις από πόνους στη μέση; Αυτή είναι η διάταση που θα σε σώσει!

Υποφέρεις από πόνους στη μέση; Αυτή είναι η διάταση που θα σε σώσει!

Και άλλαξε αμέσως την καρέκλα του γραφείου σου!

Ο πόνος στη μέση μπορεί να ξεκινήσει όταν είμαστε στα 20 μας και μπορεί να είναι ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα που προκαλείται από διάφορα γεγονότα της ζωής μας.

Υπάρχει, λοιπόν, μεγάλη συχνότητα παραπόνων οσφυαλγίας στα ιατρεία και υποψιάζονται ότι η αιτία του αυξημένου πόνου είναι ο περισσότερος χρόνος που περνάμε καθισμένοι σε καρέκλες που δεν είναι κατάλληλες για τη μέση μας.

Ψάξαμε λοιπόν, και βρήκαμε από που πρέπει να ξεκινήσουμε τις αλλαγές και το κλειδί είναι η δημιουργία νέων συνηθειών. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η παρακάτω διάταση βοηθά στην περιορισμό των πόνων που νιώθουμε στη μέση.


– Τεντωθείτε προς τα εμπρός και αγκαλιάστε τα γόνατά σας για ένα λεπτό. Αυτό ανοίγει το πίσω μέρος της σπονδυλικής στήλης και τεντώνει τους οπίσθιους συνδέσμους.

– Στη συνέχεια, σηκωθείτε και λυγίστε την πλάτη σας φέρνοντας το στομάχι σας όσο πιο μπροστά μπορείτε. Αυτό βάζει τη σπονδυλική στήλη σε όλο το εύρος κίνησής της.

– Στη συνέχεια, προσπαθήστε να φτάσετε τα χέρια σας όσο το δυνατόν περισσότερο κάτω από κάθε πλάγιο μηρό.

– Τέλος, περιστρέψτε τη σπονδυλική στήλη. Σκεφτείτε την κίνηση που κάνετε ενώ παίζετε με ένα χούλα χουπ.

Αν μπορείτε να το κάνετε αυτή την διάταση μια φορά την μέρα,  θα ελαχιστοποιήσετε τυχόν πόνους στη μέση. Στην συνέχεια, αν καταφέρετε να υιοθετήσετε αυτή την έξυπνη διάταση μία φορά τη μέρα, θα έχετε και καλύτερα αποτελέσματα!

bestofyou.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr