Πώς θα λάβετε υαλουρονικό οξύ με φυσικούς τρόπους (απο την ειδικό)

Πώς θα λάβετε υαλουρονικό οξύ με φυσικούς τρόπους (απο την ειδικό)

Το υαλουρονικό οξύ είναι βασικό συστατικό του δέρματος και παράγεται από τους ινοβλάστες είναι ένα εξαιρετικά υδρόφιλο συστατικό,το όνομα του οποίου προέρχεται απο την ελληνική λέξη ´υαλος´ που σημαίνει γυαλί και «ουρονικό οξύ» επειδή απομονώθηκε πρώτα στο υαλοειδές υγρό του οφθαλμού .Μπορούμε να πούμε ότι ενα μόλις γραμμάριο υαλουρονικού οξέος μπορεί να κατακρατήσει μέχρι και έξι λίτρα νερού , ειναι εύκολο λοιπόν να κατανοήσουμε πόσο σημαντικό συστατικό ειναι ,για την διατήρηση της υγρασίας του δέρματος και κατ´επεκταση για την ελαστικότητα της επιδερμιδας.

Έλενα Χρονοπούλου

Όταν μιλάμε λοιπόν για ενυδάτωση του δέρματος πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν μας όχι μόνο την χρήση καλλυντικών αλλα και την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού. Ειναι όμως αρκετό αυτό για την διατήρηση της νεότητας του δέρματος ;

Η αλήθεια ειναι ότι η κατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής Υαλουρονικου οξέως μπορεί να επιβραδύνει την διαδικασία γήρανσης της επιδερμιδας δεδομένου ότι το υαλουρονικο οξύ βοηθά στον σχηματισμό και τη διατήρηση του κολλαγόνου, που είναι ένας σημαντικός συνδετικός ιστός. Το υαλουρονικό οξύ αυξάνει την αντοχή του δέρματος απο εξωτερικούς παράγοντες και ενισχύει την επουλωτική και αναπλαστική ικανότητα του δέρματος , επίσης θεραπεύει γρήγορα τις πληγές. Αυτή η ικανότητα όμως μειώνεται με την ηλικία. Το υαλουρονικό οξύ επίσης προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες.

Όσο λαμβάνετε υαλουρονικο οξύ τόσο διεγείρεται η διαδικασία παραγωγής επιπλέον υαλουρονικου οξέος απο τους ινοβλάστες του οργανισμου. Αυτό το συμπλήρωμα μπορεί να διατηρήσει υγιές όχι μόνο το δέρμα αλλα ταυτόχρονα τα ματια και τις αρθρώσεις .

Με το να διεισδύσει στα εσωτερικά στρώματα της επιδερμιδας μειώνει τις ρυτίδες και βελτιώνεται σημαντικά η ελαστικότητα και η αντοχή του δέρματος .

Μπορεί να λειτουργήσει συνεργιστικα με αλλα συμπληρώματα όπως η βιταμίνη C αλλα και με το κολαγονο. Κάποιος μπορεί να το καταναλώσει είτε σαν προστασία κατα της γήρανσης αλλα επίσης ταυτόχρονα με θεραπείες προσώπου όπως κάποια peeling ή θεραπείες ακμής, λειτουργώντας ως επουλωτικος παράγοντας.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr