10 τρόποι για να απαλλαγείτε από τη μούχλα γύρω από τα παράθυρα

10 τρόποι για να απαλλαγείτε από τη μούχλα γύρω από τα παράθυρα

Τα παράθυρα είναι ένα βολικό μέρος για την ανάπτυξη μούχλας, ειδικά αν τα καλύπτετε με βαριές κουρτίνες κατά τη διάρκεια του Χειμώνα. Επιπλέον, οι λόγοι για την ανάπτυξή τους είναι βρωμιές που περιέχουν οργανικά υλικά και φυτά που αυξάνουν την υγρασία και μεταφέρουν σπόρια μούχλας.

Πρέπει να έχετε πάντα υπόψη σας ότι η μούχλα που συσσωρεύεται σε μέρη του παραθύρου σας είναι εξαιρετικά τοξική. Επομένως, ο καλύτερος τρόπος για να το καθαρίσετε είναι να χρησιμοποιήσετε μη τοξικές μεθόδους. Να φοράτε πάντα γάντια, προστατευτική μάσκα και γυαλιά ασφαλείας κατά τον καθαρισμό για να προστατεύσετε το δέρμα, τα μάτια και τους πνεύμονες.

Θα σας παρουσιάσω 10 τρόπους για να απαλλαγείτε από τη μούχλα γύρω από τα παράθυρα!

βόρακας

Ο βόρακας είναι ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός και φθηνός παράγοντας ενάντια στη συσσωρευμένη μούχλα στο περβάζι του παραθύρου και σε μη πορώδεις επιφάνειες, όπως πλακάκια, ξύλο και γυαλί.

Υλικά:

1 φλιτζάνι βόρακα
4 λίτρα νερό
Αναπνευστική μάσκα
Βούρτσα για τρίψιμο

Διαδικασία:

Αφού σκουπίσετε την επιφάνεια για να αποτρέψετε τη διάδοση των σπορίων της μούχλας, θα πρέπει να ξεκινήσετε να καθαρίζετε τη μούχλα με ένα υδατικό διάλυμα βόρακα. Θα χρειαστείτε μια βούρτσα για να αφαιρέσετε όλα τα ίχνη μούχλας. Στη συνέχεια σκουπίστε την περιοχή. Μην το ξεπλύνετε για να επιτρέψετε στον βόρακα να αποτρέψει τη μελλοντική ανάπτυξη των σπορίων.

βόρακας και λευκό ξύδι

Ο συνδυασμός λευκού ξυδιού και βόρακα θα σκοτώσει τη μούχλα στο περβάζι του παραθύρου αποτελεσματικά χωρίς να εκπέμπει τοξικές αναθυμιάσεις.

Υλικά:

5 φλιτζάνια λευκό ξύδι
25 φλιτζάνια βόρακα
1 λίτρο ζεστό νερό
Μπουκάλι ψεκασμού
Χαρτί κουζίνας
Αναπνευστική μάσκα

Διαδικασία:

Ανακατέψτε τον βόρακα με λευκό ξύδι και νερό και ρίξτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ανακινήστε καλά το διάλυμα και εφαρμόστε το στην πληγείσα επιφάνεια. Στη συνέχεια, σκουπίστε τα υπολείμματα μούχλας με χαρτί κουζίνας.

χλωρίνη

Η χλωρίνη είναι ένας εξαιρετικός παράγοντας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απαλλαγείτε από τη μούχλα στο περβάζι του παραθύρου, τα πλακάκια και το γυαλί. Να είστε προσεκτικές κατά τον καθαρισμό γιατί η χλωρίνη παράγει δηλητηριώδεις αναθυμιάσεις.

Υλικά:

5 φλιτζάνια χλωρίνη
Απορυπαντικό πιάτων
4 λίτρα νερού
Μπουκάλι ψεκασμού
Αναπνευστική μάσκα
Σφουγγάρι
Χαρτοπετσέτες ή πανιά μικροϊνών
Πιστολάκι μαλλιών
Πλαστική ξύστρα
Πλαστική σακούλα

Διαδικασία:

Αναμείξτε χλωρίνη και νερό, ρίξτε το διάλυμα σε ένα πλαστικό μπουκάλι ψεκασμού και καθαρίστε καλά την πληγείσα περιοχή με ένα σφουγγάρι. Αφήστε τη χλωρίνη να καθίσει στο γυαλί, το πλαίσιο και το περβάζι του παραθύρου για τουλάχιστον μία ώρα πριν το σκουπίσετε με μια πετσέτα ή πανιά μικροϊνών.

Δυστυχώς, η χλωρίνη δεν μπορεί να σκοτώσει τη μούχλα, αλλά μπορεί να αφαιρέσει το άσχημο μαύρο χρώμα από την επιφάνεια που καθαρίζετε.

απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων

Το απορρυπαντικό είναι επίσης εξαιρετικά αποτελεσματικό σε μη πορώδεις επιφάνειες όπως πλακάκια και γυαλί και θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε γρήγορα από τη μούχλα στο περβάζι του παραθύρου. Δεν μπορεί να σκοτώσει τη μούχλα, αλλά το διάλυμα σαπουνιού και νερού θα το μουλιάσει και θα σας βοηθήσει να το τρίψετε.

Υλικά:

1 φλιτζάνι απορρυπαντικό πλυντηρίου
4 λίτρα νερού
Αναπνευστική μάσκα
Βούρτσα για τρίψιμο
Πανί μιας χρήσης

Διαδικασία:

Αραιώστε το απορρυπαντικό σε νερό και εφαρμόστε το διάλυμα στην περιοχή που έχει μολυνθεί από μούχλα. Στη συνέχεια τρίψτε το με ένα πινέλο. Στο τέλος ξεπλύνετε την επιφάνεια με ένα πανί μιας χρήσης.

αμμωνία

Η διαυγής αμμωνία μπορεί να σκοτώσει ακόμη και την πιο επίμονη μούχλα στο περβάζι του παραθύρου, και αυτή που συσσωρεύεται στο πλαίσιο του παραθύρου σας. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι ένα τοξικό προϊόν.

Πάντα να αερίζετε το δωμάτιο κατά τον καθαρισμό. Αποφύγετε την εφαρμογή αμμωνίας εάν τα κουφώματα των παραθύρων σας είναι κατασκευασμένα από ξύλο. Επίσης, μην αναμιγνύετε ποτέ αμμωνία και χλωρίνη για να αποφύγετε να πάρετε ένα δηλητηριώδες αέριο, το οποίο μπορεί να σας βλάψει.

Υλικά:

2 φλιτζάνια αμμωνία
2 φλιτζάνια νερό
Αναπνευστική μάσκα
Μπουκάλι ψεκασμού
Χαρτί υγείας

Φτιάξτε ένα διάλυμα από αμμωνία και νερό και ρίξτε το σε ένα πλαστικό μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε καλά το μουχλιασμένο παράθυρο και, μετά από περίπου δύο ώρες, σκουπίστε την περιοχή με χαρτί κουζίνας και ξεπλύνετε με αρκετή ποσότητα νερού.

 

Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν θα χρειαστεί να στεγνώσετε μούχλα στο περβάζι του παραθύρου. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτήν την αποτελεσματική μέθοδο μόλις συσσωρευτεί εκεί σημαντική ποσότητα μούχλας.

Από την άλλη πλευρά, το σκούπισμα της περιοχής με ηλεκτρική σκούπα είναι ένας άνετος τρόπος για να αφαιρέσετε αυτήν την απειλή πριν τον καθαρισμό. Φροντίστε να κάνετε αυτή τη δουλειά ενώ το παράθυρό σας είναι ορθάνοιχτο και το δωμάτιο αερίζεται κατάλληλα.

Υλικά:

ηλεκτρική σκούπα
λευκό ξύδι
Αναπνευστική μάσκα
Πανί μιας χρήσης

Διαδικασία:

Αφού σκουπίσετε τη μούχλα από την πληγείσα περιοχή, μην ξεχάσετε να καθαρίσετε τη σκούπα με λευκό ξύδι και ένα υγρό πανί μιας χρήσης. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποτρέψετε την εξάπλωση των σποριών της μούχλας.

ζεστό νερό με υγρό πιάτων

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτός είναι ίσως ο πιο αναποτελεσματικός τρόπος για να καταστρέψετε τη μούχλα. Μπορείτε να το καθαρίσετε χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο, αλλά θα επιβιώσει και θα συνεχίσει να εξαπλώνει τα σπόρια παντού με την πάροδο του χρόνου.

Τέλος πάντων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο ως πρώτη βοήθεια για να απαλλαγείτε από την άσχημη μαύρη μούχλα στο περβάζι του παραθύρου και σε άλλα μέρη του PVC και του ξύλινου παραθύρου σας.

Υλικά:

1 φλιτζάνι υγρό πιάτων
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
χαρτί υγείας
Ξύστρα ή βούρτσα

Διαδικασία:

Μουλιάστε όλα τα μέρη του παραθύρου όπου έχει αναπτυχθεί η μούχλα με υγρό πιάτων αραιωμένο σε νερό. Αφήστε το να καθίσει εκεί για 10 έως 15 λεπτά πριν σκουπίσετε τη μούχλα με χαρτί κουζίνας. Μάλλον θα χρειαστεί να τρίψετε την επιφάνεια με ξύστρα ή βούρτσα.

οξυζενέ

Το οξυζενέ λειτουργεί καλά στις περισσότερες επιφάνειες και μπορεί να αφαιρέσει αποτελεσματικά τη μούχλα στο περβάζι του παραθύρου. Το καλύτερο είναι ότι αυτό το εξαιρετικό αντιμυκητιακό προϊόν είναι εντελώς μη τοξικό και ασφαλές για χρήση μέσα στο σπίτι.

Υλικά:
οξυζενέ

Μπουκάλι ψεκασμού

Χαρτί υγείας

Διαδικασία:

Χρησιμοποιήστε ένα πλαστικό μπουκάλι ψεκασμού και ρίξτε οξυζενέ σε αυτό. Στη συνέχεια ψεκάστε τα μέρη του παραθύρου που έχουν προσβληθεί από μούχλα. Αφήστε το να καθίσει για περίπου 20 με 30 λεπτά και σκουπίστε την επιφάνεια με χαρτί κουζίνας. Στο τέλος, ανοίξτε το παράθυρο για να αερίσετε το δωμάτιο.

μαγειρική σόδα

Αυτός ο φυσικός και εξαιρετικά αποτελεσματικός παράγοντας θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τη μούχλα στο περβάζι του παραθύρου και άλλες πορώδεις και μη πορώδεις επιφάνειες. Το πλεονέκτημα της μαγειρικής σόδας είναι ότι είναι ασφαλής τόσο για παιδιά όσο και για κατοικίδια.

Υλικά:

25 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
2 φλιτζάνια νερό
Μπουκάλι ψεκασμού
Βούρτσα για τρίψιμο

Διαδικασία:

Αραιώστε τη μαγειρική σόδα σε νερό και ρίξτε το μείγμα σε ένα πλαστικό μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε το πάνω από την πληγείσα περιοχή και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για να τρίψετε τη μούχλα από αυτήν. Αφού ξεπλύνετε καλά την επιφάνεια, θα πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία για να αποτρέψετε την περαιτέρω ανάπτυξη μούχλας.

λευκό ξύδι

Όπως πάντα, όταν χρειάζεται να καθαρίσετε κάτι στο σπίτι σας, μπορείτε να βασιστείτε στο φανταστικό και εξαιρετικά αποτελεσματικό λευκό ξύδι. Είναι η σωστή λύση για να αφαιρέσετε σημεία μούχλας στο περβάζι του παραθύρου. Το ξύδι όμως δεν είναι χρήσιμο ενάντια σε όλες τις μορφές μούχλας.

Υλικά:

1 φλιτζάνι λευκό ξύδι
1 φλιτζάνι νερό
Μπουκάλι ψεκασμού
Χαρτί υγείας

Διαδικασία:

Ανάλογα με την ποσότητα της μούχλας, θα χρησιμοποιήσετε το ξύδι με δύο πιθανούς τρόπους:

Για ελαφρύτερα σημεία μούχλας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα υδατικό διάλυμα ξυδιού
Για βαριά σημεία μούχλας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε καθαρό λευκό ξύδι
Ρίξτε συμπυκνωμένο ξύδι ή το διάλυμα σε ένα πλαστικό μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε την πληγείσα περιοχή. Αφήστε το να καθίσει για μια ώρα μέχρι να σκοτώσει τελείως τη μούχλα. Στη συνέχεια σκουπίστε την επιφάνεια με χαρτί κουζίνας.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr