Αύξηση του μεταβολισμού με βελονισμό

Αύξηση του μεταβολισμού με βελονισμό

Η συσσώρευση λίπους στο ανθρώπινο σώμα αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς σε όλο τον κόσμο και για αυτό το αποτέλεσμα συχνά ευθύνονται οι αλλαγές στο περιβάλλον των τροφίμων και η επεξαργασία τους, καθώς και οι μειωμένες ευκαιρίες για σωματική δραστηριότητα. Έτσι ένα μεγάλο ποσοστό των ατόμων έχουν επηρεαστεί από την νόσο της παχυσαρκίας.

Η μειωμένη ενεργειακή πρόσληψη, η αυξημένη σωματική δραστηριότητα και η αλλαγή συμπεριφοράς είναι οι θεμελιώδεις προσεγγίσεις για την απώλεια βάρους και τη διατήρηση του βάρους που συνιστώνται σχεδόν σε όλες τις κατευθυντήριες οδηγίες. Αλλά μήπως θα μπορούσε ο βελονισμός, που ακούμε όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια, να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας;

Βελονισμός για απώλεια βάρους

Ο βελονισμός είναι μια παραδοσιακή κινέζικη μέθοδος που χρησιμοποιείται για την ανακούφιση ορισμένων παθήσεων και συμπτωμάτων υγείας μέσω της διέγερσης συγκεκριμένων σημείων στο σώμα, κυρίως με την εισαγωγή πολύ λεπτών βελόνων μέσω του δέρματος. Ο βελονισμός κερδίζει όλο και περισσότερο δημοτικότητα ως εναλλακτική θεραπεία για τη διαχείριση του βάρους. υποστηρίζοντας οτί μπορεί να διεγείρει τη ροή ενέργειας του σώματος (chi) για να επηρεάσει παράγοντες που μπορούν να αντιστρέψουν την παχυσαρκία όπως:

αύξηση του μεταβολισμού
μείωση της όρεξης
μείωση του στρες
επηρεάζει το τμήμα του εγκεφάλου που αισθάνεται πείνα
Η αύξηση βάρους, σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, προκαλείται από την ανισορροπία του σώματος. Αυτή η ανισορροπία, σύμφωνα με τις αρχαίες διδασκαλίες, μπορεί να προκληθεί από μια δυσλειτουργία στα εξής όργανα :

ήπαρ
σπλήνα
νεφρούς
θυρεοειδής αδένας
ενδοκρινικό σύστημα

Έτσι, για την απώλεια βάρους, οι θεραπείες βελονισμού στοχεύουν συνήθως σε αυτές τις περιοχές του σώματος.

olistiki.gr

www.pexels.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα  της φύσης.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr