Αυτός είναι ο σωστός καθημερινός καθαρισμός προσώπου.

Αυτός είναι ο σωστός καθημερινός καθαρισμός προσώπου.

Το πλύσιμο του προσώπου σας είναι μια αρκετά βασική εργασία, αλλά είναι κάτι που απαιτεί λίγη τεχνογνωσία για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εμπειρία. Σύμφωνα με την Christina Huang, MD, επικεφαλής δερματολόγο στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, εάν δεν γαλακτωματοποιήσετε το καθαριστικό σας πριν το τρίψετε στο πρόσωπό σας, δεν θα καθαρίσετε το πρόσωπό σας  όσο νομίζετε ή φαντάζεστε και επιπλέον θα γεμίζετε στερεοποιημένα υπολείμματα.

«Γαλακτωματοποίηση είναι όταν αναμειγνύετε δύο διαφορετικά συστατικά», λέει ο Δρ Huang. “Με τα καθαριστικά προσώπου, αναμιγνύετε ένα καθαριστικό με βάση τζελ ή λάδι με νερό και αυτό το κάνει να έχει αυτή την αφρώδες υφή. Και, φυσικά, αυτή η διαδικασία γαλακτωματοποίησης βελτιώνει την αποτελεσματικότητα του καθαριστικού και ενισχύει την κατανομή των ενεργών συστατικών .”

Για να γαλακτωματοποιήσετε σωστά, βρέξτε τα χέρια σας και ανακατέψτε μια σταγόνα καθαριστικού ανάμεσα στις παλάμες σας για λίγα δευτερόλεπτα. «Κάντε το μέχρι να γίνει αυτό το είδος κρεμώδους, παχύρρευστης υφής, για πέντε έως 10 δευτερόλεπτα, ίσως και 20 δευτερόλεπτα», λέει ο Δρ Χουάνγκ. Κάνοντας αυτό σας επιτρέπει να έχετε έναν πιο ολοκληρωμένο καθαρισμό.

«Όταν το καθαριστικό γαλακτωματοποιείται, αυτή η υφή μπορεί να διεισδύσει βαθύτερα στους πόρους και να προσφέρει μια πιο εμπεριστατωμένη εμπειρία καθαρισμού», λέει ο Δρ Huang. «Επειδή είναι γαλακτωματοποιημένο, θα μαζεύει το νερό καλύτερα, επομένως, όταν το ξεπλένετε, μπορεί επίσης να καθαριστεί και να ξεπλυθεί πιο εύκολα, ώστε να μην αφήνετε υπολείμματα από τα καθαριστικά σας ή οτιδήποτε άλλο. Εφαρμόστε ξανά στο πρόσωπό σας που μπορεί να συμβάλει περαιτέρω στην ακμή, τα σπυράκια και τα σπυράκια».

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr