Έλαιο Αλκάνα. Άμεση και δυνατή επουλωτική δράση- ακμή, ουλές, αιμορροΐδες, έλκη, τομές κ.α..

5.00

Alkanna tinctoria: πρόκειται για ένα διετές ή πολυετές εγγενές φυτό της νότιας Ευρώπης. Ανήκει στην οικογένεια των βοραγινοειδών (boraginaceae). Η ρίζα του φυτού η οποία συνήθως είναι μεγαλύτερη από το ίδιο το φυτό, παράγει μία κόκκινη βαφή από τον φλοιό της. Χρησιμοποιείται ευρέως στα καλλυντικά, (ρουζ, κραγιόν, σαπούνια) στον χρωματισμό των ρούχων, στις βαφές γενικότερα.

Μια απλή επάλειψη στα χείλη μας με το έλαιο της Αλκάνα, δίνει ένα κατακόκκινο ζουμερό αποτέλεσμα. Ο λόγος αυτής της διάσημης βαφικής ικανότητας της Αλκάνα είναι η ουσία αλκαννίνη. Πρόκειται για χρωστική ευδιάλυτη στα έλαια και τις αλκοόλες, η οποία δίνει ένα έντονο πορφυρό χρώμα.

Ο πατέρας της φαρμακολογίας ο Διοσκουρίδης ο οποίος έζησε τον 1ο αιώνα την αναφέρει στο έργο του «Περί ύλης Ιατρικής», και την συστήνει (Alkanna tinctoria) ως φάρμακο για την θεραπεία πληγών και εγκαυμάτων.
Σήμερα μετά από πολυετείς μελέτες πέρα των τριάντα ετών, είναι πλέον επιβεβαιωμένο με αδιάσειστα επιστημονικά δεδομένα ότι η Αλκάνα αποτελεί την σπουδαιότερη φυσική λύση ως αντιμικροβιακό σε δέρματα με τάσεις ακμής (εναντίον των Staphylococcus aureus και Staphylococcus epidermidis). Επίσης διαθέτει αντιφλεγμονώδη και αντινεοπλασματική δράση.
Η πιο επιβεβαιωμένη και δυνατή χρήση της Αλκάνα ωστόσο, είναι η ισχυρή της δράση στις πληγές. Πληγές κάθε είδους. Κάψιμο, χτυπήματα ή τραύματα, έλκη, κατακλίσεις, διαβητικά έλκη, ουλές ακμής καθώς και ουλές διαφορετικής αιτιολογίας, έλκη από φλεβική στάση, οζώδη περιαρτηρίτιδα, σκληρό ερύθημα του Bazin και σε αιμορροΐδοπάθεια καθώς και μετά από μετεγχειρητικές τομές στην κύστη κόκκιγος. Η Αλκάνα αποτελεί μία φυτική ουσία που βοηθά στην αποκατάσταση του δέρματος χωρίς τις παρενέργειες των χημικών ουσιών.

Προσοχή συνεργαζόμαστε και ενημερώνουμε τον γιατρό που μας παρακολουθεί.

Το έλαιο της Αλκάνα διατίθεται στη συσκευασία των 100 ml
.