Έλαιο Μοσχολίβανο ή Βενζόη (Benzoin)

10.00

 

 

Η Βενζόη (Benzoin) ή Μοσχολίβανο, είναι δέντρο αυτοφυές και συναντάται με την την επιστημονική ονομασία Styrax Benzoin. Τόπος καταγωγής του (ανήκει στην οικογένεια των Στυρακωδών), είναι το Λάος, η Ταϊλάνδη και το Β. Βιετνάμ.

Το ύψος του φτάνει στα 35 μέτρα. Στους τόπους καταγωγής του, οι ιθαγενείς συνηθίζουν να μαζεύουν και να εμπορεύονται το ρετσίνι του, καθώς παραφοσιακά ως μέρος της καθημερινής κουλτούρας τους, είναι διάσημο για τις εξαιρετικές αντισηπτικές, επουλωτικές και αποχρεμπτικές του ιδιότητες.
Το έλαιο βάσης της βενζόης, έχει σκούρο καφέ χρώμα ενώ η σύσταση του, περιέχει Βενζοϊκό οξύ, Βανιλίνη και Βενζοϊκό βενζυλεστέρα. Ουσίες, οι οποίες προσφέρουν στο έλαιο τις δημοφιλείς αντιφλεγμονώδεις και αντιβιοτικές ιδιότητες του.

Η Βενζόη έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες ως συντηρητικό στα καλλυντικά.

Σε λάδι μασάζ συνιστάται για ρευματοειδή και ουρική αρθρίτιδα, άλατα,
πνευματική εξάντληση, ένταση, άσθμα, βρογχίτιδα, καταρροή, συνάχι.

Είναι έλαιο παρασιτοκτόνο και προκαλεί αντισηψία. Χρησιμοποιείται εναντίον των φθειρών. Συμβάλλει δε σημαντικά στην καταπολέμηση της ψώρας, αλλά προκαλεί και την εξολόθρευση των φθειριάσεων, κυρίως του εφηβαίου.. Κατευνάζει την συμφόρηση των πνευμόνων ενώ συμβάλει και στην ίαση από κρυολογήματα, βρογχίτιδα και άσθμα.

Σημαντική η συμβολή του στην ανακούφιση από τους επίμονους μυϊκούς πόνους. Απαλύνει τις ραβδώσεις του δέρματος ενώ κατά την επάλειψη του, στο προσβεβλημένο σημείο, ηρεμεί και κατευνάζει το νευρικό σύστημα. Αντιμετωπίζει ουλές και έλκη. Ασκεί θερμαντική και καταπραϋντική δράση γενικότερα επιτυγχάνοντας την πνευματική χαλάρωση.

Διατίθεται σε συσκευασία 100 ml.