Όλο και περισσότεροι άνδρες επιλέγουν γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας

Όλο και περισσότεροι άνδρες επιλέγουν γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας

Αρκετοί ψυχολόγοι που ακολουθούν τις αρχές της εξελικτικής ψυχολογίας θεωρούν ότι οι γυναίκες είναι γενετικά προγραμματισμένες να επιλέγουν για ταίρι άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας. Από την άλλη μεριά, οι άνδρες θεωρείται ότι είναι γενετικά προγραμματισμένοι να επιλέγουν γυναίκες νεότερης ηλικίας από τους ίδιους, κυρίως για το λόγο ότι έτσι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να αποκτήσουν παιδιά.

Φαίνεται όμως ότι αυτή η παραδοχή έχει αδύναμη βάση σύμφωνα με μια έρευνα της εταιρείας Insee που έγινε στη Γαλλία. Η έρευνα δείχνει ότι η εποχή που ο άντρας ήταν συστηματικά ο μεγαλύτερος σε ηλικία, σε ένα ζευγάρι, ίσως έχει περάσει οριστικά.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 16% των γυναικών στη Γαλλία ηλικίας 30-59 ετών το 2012 ζούσε σε ζευγάρι όπου ο σύντροφος ήταν νεότερος από αυτές. Το ποσοστό αυτό ήταν 10% το 1960. Στα ζευγάρια όπου η γυναίκα έχει μεγαλύτερη ηλικία, με μέση διαφορά είναι 4 χρόνια.

«Δεν πρόκειται για μεγάλο ποσοστό, αλλά η τάση δείχνει όλο και πιο συχνή» δήλωσε η Marie Reynaud, υπεύθυνη κοινωνικών ερευνών στην εταιρεία Insee.

Ένας λόγος για αυτή την τάση θεωρείται το γεγονός ότι οι γυναίκες, ιδιαίτερα οι μορφωμένες, δεν κάνουν πλέον πολλά παιδιά και μερικές δεν αφήνουν κανένα απόγονο. Για παράδειγμα, το 20% των 45χρονων Βρετανίδων δεν έχουν σήμερα παιδιά ενώ το ποσοστό αυξάνεται στο 43% μεταξύ όσων κατέχουν πανεπιστημιακούς τίτλους. Αν λοιπόν ένας άνδρας δεν έχει σκοπό να κάνει παιδί μπορεί πιο εύκολα να επιλέξει μια μεγαλύτερη γυναίκα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη γυναίκα.

Με αφορμή την έρευνα, μίλησε στην εφημερίδα Le Parisien ο 33χρονος επιχειρηματίας Ζουλιέν που έχει σχέση με την Λοράνς, μια υψηλόβαθμη δημόσια υπάλληλο, 13 χρόνια μεγαλύτερή του. «Κάποτε ήταν εκτός λογικής να βγαίνουν οι άντρες με μεγαλύτερες γυναίκες αλλά οι γυναίκες απελευθερώθηκαν από τα κοινωνικά ταμπού και σήμερα κάνουν ό,τι θέλουν τη ζωή τους». Η ηλικία της φίλης του Λοράνς δεν ήταν ποτέ πρόβλημα για εκείνον. «Αρκετά νωρίς προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα παιδί in vitro, αλλά δεν τα καταφέραμε, κι έτσι περάσαμε σε άλλα πράγματα», ανέφερε ο Ζουλιέν. «Με τη δουλειά που κάνω, ειλικρινά, θα έπληττα με κάποια νεότερη γυναίκα π.χ. μια 30άρα».

Η έρευνα αποδεικνύει ότι οι οι άνδρες που δεν έχουν πολλά πτυχία επιλέγουν ευκολότερα μεγαλύτερες γυναίκες. Το 49,6% των πτυχιούχων επιλέγουν πιο ηλικιωμένες παρτενέρ, ενώ το 62,1% των μη πτυχιούχων τις προτιμούν.

Η ίδια έρευνα δείχνει ότι όσο μεγαλώνουν οι γυναίκες τόσο πιο πιθανό είναι να έχουν νεότερο σύντροφο. Στα 32 χρόνια μόνο 1 γυναίκα στις 10 έχει νεότερο σύντροφο, ενώ ως τα 92 χρόνια το 50%. Αυτό βέβαια οφείλεται στο γεγονός ότι δημιουργούνται νέα ζευγάρια επειδή χάθηκε ο ένας από τους δύο συντρόφους. Και καθώς στις μεγαλύτερες ηλικίες δεν παίζει σημαντικό ρόλο η ερωτική πράξη αλλά η φιλία, η ηλικία του άνδρα ή της γυναίκας δεν έχει μεγάλη σημασία.

Κατά μέσο όρο, στο τυπικό ζευγάρι της Γαλλίας ο άνδρας είναι 2,5 χρόνια μεγαλύτερος από τη γυναίκα. Στο 2,3% των ζευγαριών ο άνδρας είναι 15 χρόνια μεγαλύτερος από τη γυναίκα ενώ η αντίστοιχη διαφορά γυναίκας από άνδρα ανευρίσκεται μόνο στο 0,3% των ζευγαριών.

www.healthyliving.gr

Καλλυντικά απο τα μυστικά ομορφιάς.

Epimedium macun 240g φυτικό αφροδισιακό σε σούπερ τιμή!

Γιατί δεν υπάρχουν άνδρες πια;

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr