Η «κατάρα» της ομορφιάς υπάρχει και δεν είναι όλα ρόδινα…

Η «κατάρα» της ομορφιάς υπάρχει και δεν είναι όλα ρόδινα…

Κατάρα της ομορφιάς; Οι περισσότεροι θεωρούν πως οι όμορφοι άνθρωποι, οι -όσο γίνεται- αντικειμενικά όμορφοι άνθρωποι, έχουν τα πάντα, μπορούν να κάνουν τα πάντα και ζουν στον παράδεισο.
Δυστυχώς ή ευτυχώς τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Η κατάρα της ομορφιάς υφίσταται και οι όμορφοι- ελκυστικοί άνθρωποι έχουν προβλήματα που μπορεί να μην σου περνούν απ’ το μυαλό.

Όχι, το να είσαι όμορφος δεν σου λύνει όλα τα προβλήματα, έχει τα καλά και τα κακά του.

Κλαούντια Ντιντάτη

Πώς «ερμηνεύουμε» την κατάρα της ομορφιάς;

Το ίδιο φύλο δεν τους συμπαθεί και πολύ…
Έρευνες έχουν δείξει πως όταν ένας άνθρωπος απειλείται από την ομορφιά και κάποιον που θεωρείται όμορφος, θα κάνει τα πάντα για να τον μειώσει, να τον ρίξει από φόβο ή ζήλια. Για παράδειγμα, αν κάποιος παίρνει συνέντευξη σε κάποιον για μια δουλειά, ο πιο όμορφος δεν νικά γιατί αυτός που παίρνει τη συνέντευξη νιώθει ότι απειλείται!

Οι άνθρωποι έχουν περισσότερες προσδοκίες από εκείνους
Οι ψυχολόγοι ονομάζουν αυτό το φαινόμενο «Halo Effect» και είναι ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέουν όλα τα θετικά χαρακτηριστικά με ένα θετικό αποτέλεσμα. Οι όμορφοι άνθρωποι «πρέπει» να έχουν μια ευτυχισμένη οικογένεια, «πρέπει» να είναι επιτυχημένοι στη δουλειά τους, «πρέπει» να έχουν μια εύκολη ζωή.

Αλλά δεν είναι πάντα τόσο εύκολο… γιατί σε κριτικάρουν, περιμένουν πράγματα από εσένα, απλά γιατί είσαι όμορφος!

Τους θεωρούν χαζούς
Μια έρευνα αποκάλυψε πως μπορεί να είναι λίγο πιο έξυπνοι από τους άλλους. Ωστόσο, οι άνθρωποι τους θεωρούν χαζούς! Το στερεότυπο υπάρχει και ατάκες όπως «είσαι πολύ όμορφη για να είσαι έξυπνη» εξακολουθούμε να τις ακούμε ή να τις λέμε.

Και τόση κριτική ποιος την αντέχει βρε παιδιά;;;

 

Είναι δύσκολο να βρουν κάποιον που να μην τους «κοροϊδεύει»
Στην αρχή κάθε σχέσης έχουν πολλές αμφιβολίες για το άλλο τους μισό. Δεν είναι βέβαιοι ότι ο άλλος τους αγαπά πραγματικά ή απλά ελκύεται επειδή είναι όμορφος.

Είναι δύσκολο να κάνουν μια σχέση, νιώθουν ότι οι άλλοι τους ταλαιπωρούν και δεν το απολαμβάνουν. Πολλές όμορφες γυναίκες έχουν αναφέρει πως οι άντρες απλά τις βλέπουν ως «τρόπαια».

Ξέρουν ότι η ομορφιά δεν είναι το πιο δυνατό ή το μοναδικό τους προσόν
Κανείς δεν είπε ότι δεν θέλει να είναι όμορφος, άλλωστε οι περισσότεροι το προσπαθούν καθημερινά. Αλλά δεν σημαίνει πως η ομορφιά τους ανοίγει τις πόρτες, πως με την ομορφιά τους μπορούν απλά να πετύχουν στη ζωή. Έχουν κι άλλα στοιχεία, έχουν προσωπικότητα και πολλές φορές κανείς δεν επικεντρώνεται σε αυτά.

/ipop.gr

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr