Αυτή η αγάπη είναι η πιο σημαντική κι ελπίζουμε να την έχεις βιώσει!

Αυτή η αγάπη είναι η πιο σημαντική κι ελπίζουμε να την έχεις βιώσει!

Πόσα είδη αγάπης υπάρχουν θα αναρωτηθείς. Το να αγαπάς και να αγαπιέσαι είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί και πρέπει να το επιδιώκεις.

Ποιο απ’ τα είδη αγάπης ή μάλλον σχέσης πρέπει να βιώσεις τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου; Σύμφωνα με μια έρευνα, μόνο το 12% περίπου των ζευγαριών μένουν μαζί για περισσότερα από 20 χρόνια αλλά αυτοί που καταφέρνουν να διατηρήσουν μια μακροχρόνια σχέση, έχουν επίπεδα εγκεφαλικής δραστηριότητας παρόμοια με εκείνα των ανθρώπων που ερωτεύτηκαν πρόσφατα.

Αυτό σημαίνει ότι η ήρεμη και ήσυχη αγάπη είναι η απάντηση σε μια ευτυχισμένη σχέση που θα έχει διάρκεια… για πάντα! Ασφαλώς κι απαιτεί μεγάλη προσπάθεια αλλά πίστεψέ με… αξίζει τον κόπο.

Δεν είναι συνώνυμο της στασιμότητας
Ο ερευνητής Aaron Ben-Zeév χαρακτήρισε τις ήρεμες σχέσεις ως απαλλαγμένες από αρνητικά στοιχεία, όπως σκληρές αντιπαραθέσεις, ζήλια και άγχος. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ανάπτυξή σας ως ζευγάρι σταματά ή ότι δεν υπάρχουν έντονα συναισθήματα. Και σίγουρα δεν ισοδυναμεί με στασιμότητα που πιστεύουν πολλοί.

Ακόμη νιώθεις αυτές τις πεταλούδες στο στομάχι, αλλά η ήρεμη αγάπη πρώτα σου δίνει άνεση και ασφάλεια, ανάπτυξη προσωπική και ως ζευγάρι, υποστήριξη ο ένας τον άλλο.

Σημαίνει ασφαλές περιβάλλον

Ο ερευνητής Art Aron απέδειξε ότι τα ζευγάρια που έχουν μακροχρόνια σχέση και που ανέφεραν υψηλά επίπεδα ηρεμίας και μια ρομαντική εγγύτητα, είχαν επίπεδα εγκεφαλικής δραστηριότητας που ήταν παρόμοια με εκείνα των ανθρώπων που ήταν… φρεσκοερωτευμένοι!

Ο λόγος για τον οποίο η ήσυχη αγάπη είναι η πιο μακροχρόνια είναι επειδή οι σύντροφοι μαθαίνουν να μην παραβιάζουν τα όρια του άλλου, να μην χάσουν την ψυχραιμία τους, να αποφύγουν την κριτική και να είναι υπομονετικοί και ανεκτικοί και να δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον, γεμάτο αγάπη.

Είναι αδύνατο χωρίς εμπιστοσύνη
Χωρίς εμπιστοσύνη σχέση γίνεται; Δεν γίνεται! Η ήρεμη αγάπη βασίζεται στην εκτεταμένη εμπιστοσύνη. Το να μπορείς να ανοίγεσαι στον άλλον, να νιώθεις ασφάλεια και να τον εμπιστεύεσαι με τα μάτια κλειστά.

Με άλλα λόγια, συμφωνείτε να μην βλάψετε ο ένας τον άλλον – ενώ η επιθετικότητα από το άλλο σου μισό είναι πραγματικά οδυνηρό. Χωρίς εμπιστοσύνη, διαφάνεια, συναισθηματική υποστήριξη, κατανόηση και σεβασμό δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε ήρεμοι ή να είμαστε πραγματικά ασφαλείς και αγαπημένοι.

Ο ρομαντισμός υπάρχει

Πρέπει να κατανοήσουμε τη διαφορά μεταξύ της ρομαντικής έντασης και της ουσιαστικής. Το πρώτο είναι το άμεσο πάθος και επιθυμία. Είναι σύντομη σε διάρκεια, αλλά δεν υπάρχει περαιτέρω εξέλιξη. Το ρομαντικό… βάθος, από την άλλη πλευρά, είναι μια συνεχής εμπειρία που χαρακτηρίζει τόσο την ένταση όσο και τη διαρκή εξέλιξη και την άνθηση κάθε συντρόφου ξεχωριστά αλλά και συνολικά της σχέσης!

Μην τα μπερδεύεις!

Έχει περισσότερη «πλάκα»
Στις μέρες μας που όλα βασίζονται σε επιφανειακές σχέσεις, που υπάρχουν τόσα πολλά dating apps και τόσες πολλές επιλογές, η βαθιά, ουσιαστική, ήρεμη αγάπη είναι κάτι το ανεκτίμητο.

Με τον καιρό μαζί με τον σύντροφό σου περνάτε σε ένα πιο βαθύ, περίπλοκο level, μαθαίνετε νέα πράγματα ο ένας για τον άλλον, έχετε κοινές δραστηριότητες αλλά έχει και ο καθένας τον χώρο του, βιώνετε μαζί νέες εμπειρίες και κοινές συναισθηματικές εμπειρίες.

Και όλα αυτά είναι ανεκτίμητα!

Αποτοξίνωση απο τα μυστικά ομορφιάς.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr