Ενισχύοντας φυσικά την λειτουργία του εγκεφάλου

Ενισχύοντας φυσικά την λειτουργία του εγκεφάλου

Φυσικοί τρόποι για να ενισχύσετε την λειτουργία του εγκεφάλου, να βελτιώσετε την συγκέντρωσή σας και να αυξήσετε την απόδοσή σας.

Υπάρχουν πολλοί φυσικοί τρόποι για να καταφέρετε να ενισχύσετε την εγκεφαλική λειτουργία και να βελτιώσετε την συγκέντρωσή σας. Από εναλλακτικές θεραπείες έως φυτικές, αυτές οι φυσικές προσεγγίσεις μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της παραγωγικότητάς σας, να προάγουν την εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου, βελτιώνοντας τα επίπεδα ευεξίας και προστατεύοντας τα εγκεφαλικές περιοχές, που σχετίζονται με την μνήμη και την μάθηση, καθώς μεγαλώνετε.

Διατροφή για.. συγκέντρωση
Για να βελτιώσετε την συγκέντρωσή σας, δοκιμάστε να γεμίσετε το πιάτο σας, με συγκεκριμένες τροφές όπως:

Ψάρια και λιναρόσπορος: Ο λιναρόσπορος και τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός και οι σαρδέλες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα ωμέγα-3, λιπαρό οξύ που διαδραματίζει βασικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου. Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στο Advances in Nutrition επισημαίνει ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της εξασθένισης της λειτουργίας του εγκεφάλου εξαιτίας της γήρανσης. Επιπλέον, σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της συγκέντρωσης.
Τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τον εγκέφαλο από την γνωστική εξασθένιση που προκύπτει εξαιτίας της γήρανσης, σύμφωνα με ερευνητική ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε στο European Journal of Nutrition. Οι ερευνητές μάλιστα, υποστηρίζουν ότι η βιταμίνη C και η βιταμίνη Ε μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση του ρυθμού της γνωστικής εξασθένισης.
Πράσινο τσάι: Μια συστηματική ανασκόπηση 21 μελετών που δημοσιεύθηκε στο Phytomedicine υποστηρίζει ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να ενισχύσει τη μάθηση και τη μνήμη, μειώνοντας το άγχος.

Ισχυρός εγκέφαλος, φυσικά
Η φυσική προσέγγιση για να ενισχύσετε φυσικά την συγκέντρωσή σας, περιλαμβάνουν:

Κουρκουμίνη: Θεωρείται ότι η κουρκουμίνη μειώνει τη νευροφλεγμονή, η οποία αποτελεί βασικό παράγοντα τη γήρανσης του εγκεφάλου και τη γνωστικής εξασθένισης. Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη μάλιστα, η κουρκουμίνη επηρεάζει την πρωτεΐνη tau του εγκεφάλου γεγονός που υποδηλώνει, σύμφωνα με τους ερευνητές ότι μπορεί να είναι ένας πιθανός προληπτικός και θεραπευτικός παράγοντας σε νευροεκφυλιστικές εγκεφαλικές διαταραχές όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ.
Δενδρολίβανο: Η καθημερινή πρόσληψη δεντρολίβανου μπορεί να ενισχύσει τη γνωστική απόδοση και να οξύνει τη μνήμη ηλικιωμένων ενηλίκων, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Medicinal Food.
Καθημερινές συνήθειες για.. συγκέντρωση
Οι καθημερινές σας συνήθειες διαμορφώνουν τον τρόπο ζωής σας και συγκεκριμένες συμπεριφορές μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τον εγκέφαλό σας ακμαίο και υγιή. Αυτές περιλαμβάνουν:

Επαρκής ύπνος: Σειρά ερευνών έχει δείξει ότι η στέρηση ύπνου μπορεί να έχει πολύ αρνητικό αντίκτυπο στη γνωστική λειτουργία, συμπεριλαμβανομένων των βλαβερών επιδράσεων στην εστίαση και τη μνήμη.
Μετακινηθείτε: Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Neurology υποστηρίζει ότι το περπάτημα περίπου εννέα χιλιομέτρων την εβδομάδα μπορεί να διατηρήσει ακμαία την μνήμη μεγαλύτερων ενηλίκων. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η τακτική άσκηση βοήθησε στην καταπολέμηση της συρρίκνωσης του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη γήρανση.
Διαχειριστείτε το στρες: Όπως συμβαίνει με τον περιορισμένο ύπνο, το ανεξέλεγκτο στρες μπορεί να επιδράσει αρνητικά στη γνωστική λειτουργία. Για να διατηρήσετε την συγκέντρωσή σας, είναι σημαντικό να μειώσετε τα επίπεδα άγχους.
www.vita.gr

Τσάι μάτσα (matcha).

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr