Για ποιο πράγμα μιλούν συχνότερα οι ευτυχισμένοι άνθρωποι

Για ποιο πράγμα μιλούν συχνότερα οι ευτυχισμένοι άνθρωποι

Φαίνεται πως οι πολυταξιδεμένοι έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα που σχετίζεται με την ψυχική υγεία.

Η πανδημία μπορεί να έχει βάλει τα σχέδια για ταξίδια στον πάγο, σύντομα όμως θα έρθει η μέρα που θα ταξιδέψουμε και πάλι ελεύθερα. Προς το παρόν όμως τίποτα δεν μας εμποδίζει να σκεφτόμαστε και να σχεδιάζουμε το επόμενο μας ταξίδι καθώς και να συζητάμε για τα σχέδιά μας με φίλους – μια κίνηση που φαίνεται ότι μας ωφελεί πολλαπλά…

Τα ταξίδια δεν διευρύνουν μόνο τους πνευματικούς ορίζοντες, όπως συνηθίζεται να λέγεται συχνά για τους πολίτες του κόσμου, αλλά ενισχύουν συνολικά το αίσθημα ευημερίας και ικανοποίησης, καταλήγει πρόσφατη έρευνα από της Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.

Η μελέτη του επίκουρου Καθηγητή Chun-Chu (Bamboo) Chen που δημοσιεύεται στο Tourism Analysis, εξέτασε την επίδραση που ασκούν στην ψυχική υγεία τα συχνά ταξίδια στο διάστημα ενός έτους, προσθέτοντας έτσι νέα επιστημονική γνώση στα παλαιότερα ευρήματα που είχαν συσχετίσει την ανακούφιση από το άγχος, καλύτερη υγεία και ευεξία με μεμονωμένα ωστόσο ταξίδια ή διακοπές.

Οι 500 συμμετέχοντες στη μελέτη κλήθηκαν να απαντήσουν σχετικά με τη βαρύτητα των ταξιδιών στη ζωή τους, καθώς και τον χρόνο που αφιέρωσαν στη συλλογή πληροφοριών και τα σχέδια μελλοντικών ταξιδιών ή διακοπών αλλά και πόσα πραγματοποίησαν στο χρονικό πλαίσιο ενός έτους. Περισσότεροι από τους μισούς ανέφεραν περισσότερα από τέσσερα ταξίδια αναψυχής το διάστημα ελέγχου, και μόνο το 7% δεν είχε πάει διακοπές.

Οι απαντήσεις έδειξαν ότι άτομα που ασχολούνται εντονότερα με τη συλλογή πληροφοριών για ταξιδιωτικούς προορισμούς και συζητούν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια με φίλους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να πραγματοποιήσουν πολλά ταξίδια σε σύγκριση με εκείνους που δεν σκέφτονται συνεχώς για τον επόμενο προορισμό.

Το πλέον εντυπωσιακό εντούτοις, ήταν η μεγαλύτερη ευτυχία σε ποσοστό 7% για όσους ταξίδευαν συχνά λίγο παραπάνω από 120 χλμ μακριά από το σπίτι τους, οι οποίοι εξέφρασαν μεγαλύτερη αίσθηση πληρότητας και ευημερίας εν αντιθέσει με όσους ταξιδεύουν σπάνια ή καθόλου.

Ο Δρ Chen, σχολιάζοντας τα πορίσματα της μελέτης του, επεσήμανε πως, ακόμη και αυτή η ισχνή συμβολή των ταξιδιών στην ψυχική υγεία πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν για το άμεσο μέλλον, με την επιστροφή στην κανονικότητα και για αρχή, τη μερική άρση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Πηγή: ygeiamou.gr

Εκείνες που Μάγεψαν τον Θάνατο. Μυθιστόρημα.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr