Τα Καλύτρα Αιθέρια Έλαια Κατά Της Αυπνίας. Μοναδικές Συνταγές.

Τα Καλύτρα Αιθέρια Έλαια Κατά Της Αυπνίας. Μοναδικές Συνταγές.

ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΓΙΑ ΥΠΝΟ

Μια φυσική θεραπεία για τον ύπνο

ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ…
Τα φυσικά και ζωηρά αρώματα των αιθέριων ελαίων έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες από βοτανολόγους, αρωματοθεραπευτές και παραδοσιακούς επαγγελματίες για να ενθαρρύνουν τη χαλάρωση και τον ύπνο σε όσους υποφέρουν από αϋπνία.
Τα αιθέρια έλαια είναι γνωστό ότι επηρεάζουν την ψυχή με πολλούς τρόπους. αυτά που βοηθούν στον ύπνο είναι πιο συχνά σημειωμένα για την ηρεμιστική και ήπια ηρεμιστική τους δράση. Άλλα έλαια μπορεί να λειτουργήσουν ανυψώνοντας τη διάθεση και το πνεύμα, καταπραΰνοντας τους μύες, μειώνοντας την ταραχή, ανακουφίζοντας τον πόνο ή εξισορροπώντας τα συναισθήματα.
Τα αιθέρια έλαια που φημίζονται για την αποτελεσματικότητά τους στην πρόκληση ύπνου είναι: Λεβάντα, Τριαντάφυλλο, Γιασεμί, Νερόλι, Περγαμόντο, Ρωμαϊκό Χαμομήλι και Λιβάνι.

ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Η ΦΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ ΥΠΝΟ

Μια ξεκούραστη νύχτα ύπνου είναι ουσιαστικά ανεκτίμητη, συμβάλλοντας σε καλύτερη ποιότητα ζωής και μακροχρόνια υγεία. Ωστόσο, με τον σύγχρονο τρόπο ζωής και το άγχος μας, η σωστή υγιεινή ύπνου έχει γίνει κάτι σαν πολυτέλεια για πολλούς. Η εισπνοή ή η εφαρμογή αιθέριων ελαίων μπορεί να προσφέρει μια ασφαλή και αποτελεσματική φυσική λύση για να βοηθήσει τα άτομα να χαλαρώσουν,  και τελικά να εξασφαλίσουν ποιοτικό ύπνο για βέλτιστη υγεία και αναζωογόνηση.

Οι ιστορικές αναφορές είναι γεμάτες με αρχαία βοτανικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την πρόκληση ηρεμιστικών ή υπνωτικών καταστάσεων. Οι αρχαίοι Έλληνες, για παράδειγμα,  έβαζαν στα μαξιλάρια τους  αρωματικό θυμάρι για να προετοιμάσουν το μυαλό για ύπνο και να προστατευτούν από τους εφιάλτες. Ο αρχαίος Ρωμαίος γιατρός Γαληνός συνταγογραφούσε το φυτό βαλεριάνα για τη διόρθωση των διαταραχών του ύπνου, το οποίο (ίσως είναι ενδιαφέρον!) παράγει ένα εξαιρετικά πικάντικο και δυσάρεστο άρωμα έλαιο που ισχυρίστηκε ότι έχει ηρεμιστική δράση. Ο λυκίσκος, τα λουλούδια ή οι κώνοι του φυτού Λυκίσκου, ήταν επίσης φημισμένα ότι είναι ένα ισχυρό βοήθημα ύπνου και συχνά συνδυάζονται με τη βαλεριάνα για να ξεπεράσουν την αϋπνία.

Η ενεργειακή και ψυχολογική επίδραση των αγνών αιθέριων ελαίων είναι επίσης γνωστή από παλιά. Αυτά τα πτητικά αποστάγματα, που εξάγονται προσεκτικά από βοτανικές πηγές, όπως φύλλα, ανθισμένες κορυφές, φλοιός και ρητίνη, περιέχουν ισχυρές δραστικές ενώσεις που μπορούν να ωθήσουν το μυαλό και το σώμα σε ηρεμιστικές, καταπραϋντικές και αναζωογονητικές καταστάσεις όταν χρησιμοποιούνται. Στην αρωματοθεραπεία, τα αιθέρια έλαια πιστεύεται ότι βοηθούν στον ύπνο μέσω μιας σειράς οδών:

Νανουρίζουν φυσικά τις αισθήσεις και τα επίπεδα εγρήγορσης, προκαλώντας ήπια καταστολή
Προώθηση της εσωτερικής χαλάρωσης και μείωση του στρες, του φόβου και της ανησυχίας
Εξισορρόπηση των συναισθημάτων ή του μυαλού για τη βελτίωση της διάθεσης
Καταπραΰνουν το σώμα για να βοηθήσουν να ξεπεραστεί η κούραση, ο πόνος ή η σωματική ένταση
Ανακούφιση του σώματος από ανησυχία και ταραχή (ειδικά στα παιδιά)

Τα αιθέρια έλαια ανήκουν σε οικογένειες αρωμάτων που είναι γνωστό ότι μοιράζονται κοινά σημεία στις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Ως γενική οδηγία, οι μυρωδιές των λουλουδιών (όπως το τριαντάφυλλο και η λεβάντα) συνδέονται συχνά με την ευτυχία, την αυτοφροντίδα και τη χαλάρωση. Αυτά μπορούν να προάγουν τον ύπνο ενθαρρύνοντας μια ξεκούραστη διάθεση που μειώνει τη νευρικότητα, το άγχος και την υπερεπίγνωση. Τα αρώματα εσπεριδοειδών (όπως το Περγαμόντο) τείνουν να έχουν χαρούμενα και αναζωογονητικά αποτελέσματα, εναρμονίζοντας το μυαλό και το σώμα καταπολεμώντας κάθε θλίψη ή μελαγχολία. Οι γήινες μυρωδιές (όπως το λιβάνι) τείνουν να θερμαίνουν και να κεντρίζουν, γειώνοντας τις ψυχικές και σωματικές μας καταστάσεις, έτσι ώστε να είμαστε πραγματικά χαλαροί αντί να χανόμαστε σε τρομακτικές αναμνήσεις ή άγχη. Παρά αυτά τα κοινά στοιχεία, κάθε αιθέριο έλαιο είναι εγγενώς μοναδικό λόγω της φυσικής του προέλευσης,

Ένα δημοφιλές ερώτημα που τίθεται από τους χρήστες αιθέριων ελαίων φαίνεται να είναι: ποια είναι τα πιο αποτελεσματικά αιθέρια έλαια για ύπνο και χαλάρωση; Συγκεντρώσαμε μια λίστα με τα κορυφαία αιθέρια έλαια που φημολογείται ότι προκαλούν μια χαλαρή ψυχική κατάσταση για βέλτιστο ύπνο, μαζί με συμβουλές και ιδέες για τον καλύτερο τρόπο χρήσης τους!

7 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΓΙΑ ΥΠΝΟ

ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΛΕΒΑΝΤΑΣ

Ίσως κανένα άλλο αιθέριο έλαιο δεν έχει αποκτήσει τόσο ισχυρή φήμη ως παραδοσιακό φάρμακο ύπνου από το έλαιο λεβάντας. Αυτό το μαγευτικά λουλουδάτο έλαιο έχει αποτελέσει αντικείμενο αμέτρητων ερευνητικών μελετών που αποδεικνύουν μια χαλαρωτική και ηρεμιστική επίδραση στο μυαλό. Στα νοσοκομεία, το άρωμα των δωματίων των ασθενών με άρωμα λεβάντας έχει αποδειχθεί ότι τους βοηθά να αισθάνονται αρκετά ανακουφισμένοι ώστε να κοιμούνται και να συμβάλλουν στη βέλτιστη δύναμη και ανάκαμψη. Ακόμη και τα μωρά που λούζονται με νερό με λεβάντα έχει αποδειχθεί ότι εμφανίζουν περισσότερα σημάδια ευτυχίας, ικανοποίησης και καλύτερου ύπνου. Δεν είναι μυστικό ότι αυτό το αιθέριο έλαιο που εξισορροπεί συναισθηματικά είναι ισχυρό στη δύναμή του να ηρεμεί τα νεύρα, να ανυψώνει τη διάθεση και να προάγει την εσωτερική ηρεμία.

Τα κύρια συστατικά του ελαίου λεβάντας περιλαμβάνουν το Linalyl acetate και το Linalool, τα οποία πιστεύεται ότι ενεργοποιούν το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα κατά την εισπνοή. Αυτό επιτρέπει στο μυαλό και το σώμα να ρυθμιστούν για ξεκούραση και ανάκτηση, διευκολύνοντας την πιο αργή αναπνοή και μειώνοντας το άγχος. Όσοι νιώθουν αισθήματα κατάθλιψης, άγχους ή ακόμα και πόνου που τους εμποδίζει να μπουν σε μια κατάσταση ξεκούρασης, μπορεί να διαπιστώσουν ότι το ηρεμιστικό άρωμα της Λεβάντας μεταμορφώνει εντελώς την ποιότητα του ύπνου τους.

Τα μοναδικά αρώματα και η ειδική σύνθεση των διαφορετικών ελαίων λεβάντας μπορεί να διαφέρουν από ποικιλία σε ποικιλία. 

Τρόπος χρήσης: Η διάχυση λαδιού λεβάντας πριν από τον ύπνο είναι ένας ιδανικός τρόπος για να δημιουργήσετε έναν γαλήνιο χώρο, ειδικά μετά από μια κουραστική και αγχωτική μέρα. Η προσθήκη λίγων σταγόνων στο νερό του μπάνιου είναι εξίσου αποτελεσματική. Η εισπνοή απευθείας από το μπουκάλι ή μετά την τοποθέτηση μερικών σταγόνων σε ένα βαμβάκι, είναι επίσης  πρακτική.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΑΠΟΛΥΤΟ

Το Rose Absolute αποπνέει ένα βαθύ λουλουδένιο άρωμα που είναι ταυτόχρονα ρομαντικό, δελεαστικό και χαλαρωτικό. Προέρχεται από το τριαντάφυλλο Δαμασκηνού ( Rosa damascena ) μέσω εκχύλισης με διαλύτη, η τιμή αυτού του πολύτιμου ελαίου αντανακλά τη διαδικασία έντασης πόρων που απαιτείται για τη συλλογή του. Μέχρι και 48.400 ροδοπέταλα χρειάζονται για να παραχθεί μόνο 1 mL απόλυτου! Ένα θηλυκό και αναζωογονητικό άρωμα, το Rose Absolute φημίζεται ότι καταπνίγει τα συναισθήματα ανησυχίας και άγχους και είναι δημοφιλές ως απλή θεραπεία για την αϋπνία. Το άρωμα του τριαντάφυλλου έχει επίσης αποδειχθεί ότι βελτιώνει τον ύπνο σε άτομα που δυσκολεύονται να αποκοιμηθούν και ακόμη μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης εφιάλτων.

Η πιο διάσημη ποιότητα του Rose Absolute προέρχεται από τη φημισμένη «Κοιλάδα των Ρόδων» της Βουλγαρίας. Αυτή η περιοχή παράγει ένα εξαιρετικά συμπυκνωμένο λάδι που αποπνέει ένα περίπλοκο λουλουδάτο άρωμα που είναι μαγευτικό αλλά απαλό και αισθησιακό την ίδια  στιγμή – που φαίνεται να λιώνει τις ανησυχίες σας, να σαγηνεύει τις αισθήσεις και να εισάγει το μυαλό σε ξεκούραση και ύπνο.

Τρόπος χρήσης: Το Rose Absolute είναι ευέλικτο και λάμπει σε τοπικές εφαρμογές, εφαρμογές εισπνοής και μπάνιου. Λόγω της συμπυκνωμένης φύσης του, μερικές σταγόνες μπορούν να βοηθήσουν πολύ. Προσθέστε 2-3 σταγόνες στο μπάνιο σας για να χαλαρώσετε το σώμα και τις αισθήσεις πριν τον ύπνο. Διατίθεται αραίωση 3% , η οποία μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο σώμα όπου νιώθει άνετα (όπως στο στήθος, στους κροτάφους, στους καρπούς ή στα πόδια).

JASMINE ΑΠΟΛΥΤΟ

Ένα λεπτό λουλούδι με υπνωτικό άρωμα λουλουδιών, το άρωμα του γιασεμιού εκτιμάται στη φυσική αρωματοποιία. Όπως το Damask Rose, το Jasmine Absolute παράγεται μέσω εκχύλισης με διαλύτη, η οποία δημιουργεί ένα έντονα συμπυκνωμένο άρωμα που είναι απαλό, ρέον και αισθησιακό. Ενεργειακά καταπραϋντικό και αφροδισιακό από τη φύση του, αυτό το έλαιο μπορεί να καταπραΰνει τους φόβους και τις αβεβαιότητες ενώ αποκοιμίζει το μυαλό με τις απαλές ηρεμιστικές του ιδιότητες. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση των ψυχικών εντάσεων που συχνά εκδηλώνονται ως πονοκέφαλοι.

Υπάρχουν δύο βοτανικές ποικιλίες γιασεμιού που χρησιμοποιούνται συχνά για την παραγωγή του απόλυτου. Το Jasmine Grandiflorum μας είναι γλυκά λουλουδάτο και μαγευτικό, ενώ το Jasmine Sambac αποπνέει ένα λουλουδάτο, φρέσκο, εκλεπτυσμένο και ελαφρώς πιο μοσχομυριστικό άρωμα που απελευθερώνει κάθε ένταση και αρνητικότητα και χαλαρώνει βαθιά το σώμα.

Τρόπος χρήσης: Το σαγηνευτικό και σχεδόν μυστικιστικό άρωμα του Jasmine Absolute προσκαλεί κάποιον να το φορέσει στο σώμα. Οι αραιώσεις μας 3% με Jasmine Sambac και Jasmine Grandiflorum είναι ιδανικές για να ταμπονάρετε στα σημεία παλμών (λαιμός, καρποί και αστραγάλοι) για να ηρεμήσετε το μυαλό και το σώμα. Για διάχυση, δοκιμάστε να αναμίξετε με έλαια σανταλόξυλου ή υλάνγκ-υλάνγκ για να δημιουργήσετε μια όμορφη ατμόσφαιρα για ξεκούραση και ύπνο.

ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ

Ψυχρής έκθλιψης από τη φλούδα του φρέσκου Περγαμόντου, αυτό το αιθέριο έλαιο αποπνέει ένα ζωηρό άρωμα εσπεριδοειδών με απαλούς μπαχαρικούς-λουλουδένιους και ποώδεις τόνους. Ως εξισορροπητικό και εναρμονιστικό λάδι, χρησιμοποιείται συχνά από αρωματοθεραπευτές για να θεραπεύσει καταστάσεις όπως το άγχος και κακή διάθεση. Για όσους βρεθούν να μηρυκάζουν ασταμάτητα ή να φαντάζονται τα χειρότερα σενάρια τη νύχτα, η εισπνοή της ζεστής μυρωδιάς του ελαίου Περγαμόντου μπορεί να έχει μια βαθιά ηρεμιστική και ανυψωτική ικανότητα που προκαλεί υπνηλία και ύπνο. Αυτά τα παρατηρούμενα αποτελέσματα μπορεί να οφείλονται στην παρουσία του Linalyl acetate και της Linalool, τα οποία (όπως και το έλαιο λεβάντας) πιστεύεται ότι είναι ικανά να επιβραδύνουν τις ταραγμένες καταστάσεις τόσο του νου όσο και του σώματος.

Τρόπος χρήσης: Εάν χρησιμοποιείτε τοπικά, συνιστάται ένα αιθέριο έλαιο περγαμόντο χωρίς περγαπτένιο ακόμα και τη νύχτα λόγω της πιθανότητας έκθεσης στον ήλιο την επόμενη μέρα. Για να αναδείξετε τα συναισθηματικά εναρμονιστικά αποτελέσματα αυτού του ελαίου, μπορεί να αναμειχθεί με έλαια λεβάντας, μέντας, χαμομηλιού ή λιβανιού.

ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ NEROLI

Το υπέροχο λουλουδένιο άρωμα του Neroli Essential Oil προέρχεται από τα άνθη της πικρής πορτοκαλιάς ( Citrus aurantium ). Οι αρωματοποιοί λατρεύουν το Neroli για το αιθέριο άρωμά του, το οποίο αναμειγνύεται εύκολα με λουλούδια και έλαια εσπεριδοειδών για να δημιουργήσει εξαιρετικά φυσικά αρώματα. Λέγεται μάλιστα ότι είναι υπνωτικό στις δράσεις του και λειτουργεί ως αφροδισιακό.

Η χημική σύνθεση του Neroli Oil αποτελείται από ενώσεις που συνδέονται χαρακτηριστικά με τη χαλάρωση, όπως το Linalool, το Linalyl acetate και το Geraniol. Μαζί, αυτά τα συστατικά ασκούν μια καταπραϋντική και χαλαρωτική επίδραση στο μυαλό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ανακουφιστικό άρωμα του Neroli Oil χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για σοκ ή τραύμα. Τα καταπραϋντικά του αποτελέσματα επεκτείνονται στον οργανισμό λόγω της αντισπασμωδικής του φύσης.

Τρόπος χρήσης: Το λάδι Neroli είναι ιδανικό για χρήση στο μπάνιο για την ανακούφιση από το άγχος της ημέρας ακριβώς πριν τον ύπνο. Συνδυάστε μερικές σταγόνες με 1-2 κουταλάκια του γλυκού προτιμώμενο λάδι μεταφοράς και προσθέστε σε ένα ζεστό μπάνιο, βυθίζοντας το κορμί σας για είκοσι λεπτά. Για να διαχέεται, το Neroli συνδυάζεται όμορφα με άλλα χαλαρωτικά λουλουδάτα απόλυτα, όπως το γιασεμί και το τριαντάφυλλο.

ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΛΙΒΑΝΙΟΥ

Το κάψιμο του λιβανιού υπήρξε σύμβολο πολλών ιερών και πνευματικών τελετουργιών για χιλιάδες χρόνια, ειδικά στους αρχαίους πολιτισμούς της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Προερχόμενο από την αρωματική ρητίνη που συλλέγεται από λιβανόδεντρα, το λάδι έχει ένα ζεστό, ξηρό, πικάντικο και παρατεταμένο ξυλώδες άρωμα που γειώνει και ανακουφίζει μοναδικά. Όπως ακριβώς παράγεται η ρητίνη του λιβανιού για να θεραπεύσει τα βλαβερά κοψίματα του δέντρου, το άρωμα του πτητικού του λαδιού πιστεύεται ότι ενισχύει το μυαλό, ώστε να μπορεί να σηκωθεί από φόβους και ανησυχίες και να ενισχύσει ολόκληρη την ευημερία κάποιου. Το λιβανέλαιο βοηθά κάποιον να κεντράρει το μυαλό, επιτρέποντας να απομακρυνθεί από τις προοπτικές που είναι αρνητικές ή αγχωτικές και να κινηθεί προς εκείνες που παρέχουν ειρήνη, ελπίδα και επιβεβαίωση. 

Τρόπος χρήσης: Ένας απλός διαλογισμός ύπνου μπορεί να διευκολυνθεί με τη διάχυση της μυρωδιάς του λιβανέλαιου στην κρεβατοκάμαρα για να βοηθήσει τον εαυτό του στην παρούσα στιγμή. Το αραιωμένο λιβάνι μπορεί επίσης να εφαρμοστεί στα πέλματα των ποδιών για να βοηθήσει στο κέντρο του μυαλού και του σώματος στην προετοιμασία για ύπνο.

ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΡΩΜΑΪΚΟΥ ΧΑΜΟΜΗΛΙΟΥ

Το βότανο χαμομηλιού παραμένει ένα από τα πιο αγαπημένα βοτανικά στην παραδοσιακή ιατρική και τη φυτοθεραπεία. Το αιθέριο έλαιο, που αποστάζεται από τις κίτρινες και λευκές ανθισμένες κορυφές, είναι χαρακτηριστικά καταπραϋντικό και παρηγορητικό. Ενώ όλες οι ποικιλίες αυτού του λαδιού έχουν ηρεμιστικό χαρακτήρα, ίσως η πιο δημοφιλής που χρησιμοποιείται ως φυσικό φάρμακο ύπνου είναι το ρωμαϊκό χαμομήλι ( Anthemis nobilis ), το οποίο έχει ένα υπέροχο άρωμα που συχνά περιγράφεται ως διασταύρωση μήλων και γλυκού άχυρου. Τα ενεργά συστατικά είναι κυρίως εστέρες με ευχάριστη οσμή, συμπεριλαμβανομένων του αγγελικού βουτυλεστέρα και του αγγελικού ισοβουτυλεστέρα.

Οι αρωματοθεραπευτές συχνά βασίζονται στο ρωμαϊκό έλαιο χαμομηλιού ως ψυχικό τονωτικό και για την αντιμετώπιση ζητημάτων όπως το άγχος, οι συναισθηματικές διαταραχές και η αϋπνία. Όσοι υποφέρουν από μελαγχολία και δυσκολεύονται να διατηρήσουν τον ύπνο τους μπορεί να βρουν αυτό το λάδι ιδιαίτερα χρήσιμο.

Τρόπος χρήσης: Διαχέετε μόνο του αιθέριο έλαιο ρωμαϊκού χαμομηλιού ή ανακατεύετε με έλαια λεβάντας και γερανιού για να ενσταλάξετε μια γαλήνια διάθεση που προηγείται του ύπνου.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΙΓΜΑΤΟΣ ΑΙΘΕΡΙΟΥ ΕΛΑΙΟΥ ΓΙΑ ΥΠΝΟ

Τα παρακάτω μείγματα αρωματοθεραπείας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία δελεαστικών και συνεργικών αρωμάτων που λειτουργούν φυσικά ως βοήθημα για τον ύπνο. Μπορούν να διαχυθούν, να γίνουν μασάζ στο σώμα μετά από κατάλληλη αραίωση ή να προστεθούν στο μπάνιο για ένα χαλαρωτικό τελετουργικό αυτοφροντίδας.

Sultry Sleep Blend – για να εξαφανίσετε την ανησυχία και να ξεφύγετε από το άγχος

Jasmine Absolute – 3 σταγόνες
Rose Absolute – 1 σταγόνα
Αιθέριο έλαιο σανταλόξυλου – 2 σταγόνες

Heavenly Florals Blend – για να δημιουργήσετε μια γαλήνια, μαγευτική ατμόσφαιρα που μοιάζει με κήπο

Αιθέριο Έλαιο Neroli – 2 σταγόνες
Αιθέριο Έλαιο Λεβάντας – 2 σταγόνες
Αιθέριο έλαιο Ylang Ylang – 2 σταγόνες

Sacred Sleep Blend – για να καθαρίσει το μυαλό και να καταπραΰνει τη νευρικότητα

Αιθέριο Έλαιο Λεβάντας – 4 σταγόνες
Αιθέριο Έλαιο Λιβάνι – 3 σταγόνες
Αιθέριο Έλαιο Γλυκού Πορτοκαλιού – 2 σταγόνες

Μίγμα γλυκών ονείρων – για να ενθαρρύνετε θετικές σκέψεις και να καταπνίγετε τα τρομακτικά όνειρα

Αιθέριο έλαιο ρωμαϊκού χαμομηλιού – 5 σταγόνες
Αιθέριο Έλαιο Περγαμόντο – 3 σταγόνες
Αιθέριο Έλαιο Λιβάνι – 1 σταγόνα

ΠΡΟΣΟΧΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι παραπάνω πληροφορίες προορίζονται να αποτελέσουν πηγή αυτοεξυπηρέτησης και γενικής χαλάρωσης και δεν προορίζονται για τη θεραπεία οποιασδήποτε ιατρικής ή ψυχικής υγείας. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν κατάλληλο αδειοδοτημένο ή εγγεγραμμένο επαγγελματία υγείας για τη διάγνωση ή τη θεραπεία οποιωνδήποτε ιατρικών ή ψυχικών διαταραχών.

Είναι σημαντικό να απολαμβάνετε τα οφέλη των αιθέριων ελαίων ενώ τα χρησιμοποιείτε με ασφάλεια και υπευθυνότητα. Αυτό περιλαμβάνει ποτέ τη χρήση τους χωρίς αραίωση, τη διενέργεια δερματικών επιθεμάτων πριν από τη χρήση, τη γνώση σχετικά με τις επιδράσεις του ήλιου μετά τη χρήση και την προμήθεια τους από μια ηθική επωνυμία γνωστή για την ποιότητα και την αγνότητα.

Μόνο εξωτερική χρήση

Όπως με όλα τα άλλα προϊόντα τα αιθέρια έλαια προορίζονται μόνο για εξωτερική χρήση. Τα αιθέρια έλαια δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται κοντά στα μάτια, την εσωτερική μύτη και τα αυτιά ή σε οποιαδήποτε άλλη ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή του δέρματος. Είναι επιτακτική ανάγκη να συμβουλευτείτε έναν ιατρό πριν χρησιμοποιήσετε αυτά τα έλαια για θεραπευτικούς σκοπούς.

Φωτοτοξικότητα

Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο για τουλάχιστον 12 ώρες μετά την τοπική εφαρμογή αιθέριου ελαίου περγαμόντο.

Εγκυμοσύνη και άλλες καταστάσεις υγείας

Συνιστάται ιδιαίτερα στις έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες να μην χρησιμοποιούν αιθέρια έλαια χωρίς την ιατρική συμβουλή γιατρού.

Όσοι έχουν τις ακόλουθες καταστάσεις υγείας συνιστάται ιδιαίτερα να συμβουλεύονται τη συμβουλή ενός γιατρού: καρκίνος, καρδιακές παθήσεις, δερματικές διαταραχές ή αλλεργίες, παθήσεις που σχετίζονται με ορμόνες ή επιληψία.

Τα άτομα που λαμβάνουν συνταγογραφούμενα φάρμακα, υποβάλλονται σε σοβαρή χειρουργική επέμβαση ή που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να υποστούν εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιακές προσβολές ή αθηροσκλήρωση συνιστάται επίσης να αναζητήσουν ιατρική συμβουλή πριν από τη χρήση.

Παιδιά και ασφάλεια

Αυτά τα έλαια πρέπει πάντα να φυλάσσονται σε χώρο που δεν είναι προσβάσιμος για παιδιά, ειδικά για άτομα κάτω των επτά ετών.

Πώς να πραγματοποιήσετε ένα τεστ δερματικού επιθέματος

Πριν από τη χρήση οποιουδήποτε αιθέριου ελαίου, συνιστάται μια δερματική εξέταση. Αυτό μπορεί να γίνει με την αραίωση 1 σταγόνας αιθέριου ελαίου σε 4 σταγόνες ελαίου φορέα και την εφαρμογή μιας μικρής ποσότητας αυτού του μείγματος σε μια μικρή περιοχή μη ευαίσθητου δέρματος.

Παρενέργειες αιθέριου ελαίου

Οι πιθανές παρενέργειες των αιθέριων ελαίων περιλαμβάνουν ερυθρότητα, εξάνθημα, κνίδωση, κάψιμο, αιμορραγικές διαταραχές, μειωμένη ταχύτητα επούλωσης, χαμηλή αρτηριακή πίεση, ζάλη, πονοκέφαλο, ναυτία, διάρροια, σπασμούς και γρήγορο καρδιακό παλμό. Σε περίπτωση αλλεργικής αντίδρασης, διακόψτε τη χρήση των προϊόντων και επισκεφτείτε αμέσως γιατρό, φαρμακοποιό ή αλλεργιολόγο για αξιολόγηση της υγείας και κατάλληλες διορθωτικές ενέργειες. Για την αποφυγή παρενεργειών, συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν από τη χρήση.

ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr