Ιβίσκος-Bότανο: Το Εναλλακτικό Μπότοξ.

Ιβίσκος-Bότανο: Το Εναλλακτικό Μπότοξ.

Ιβίσκος: η φυσική εναλλακτική στην αντιγήρανση

O Ιβίσκος, ένα φυτό γνωστό για τα μεγάλα, πολύχρωμα, λουλούδια του, αναφέρεται ως μία εναλλακτική στο botox. Οι ιδιότητές του ωφελούν το δέρμα και φέρνουν άμεσα αποτελέσματα.

Το Botox είναι μία από τις πιο δημοφιλείς μη χειρουργικές καλλυντικές θεραπείες που χρησιμοποιείται για τη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων στο δέρμα. Το Clostridium botulinum είναι το βακτήριο από το οποίο προέρχεται το Botox. Βρίσκεται σε φυσικές τοποθεσίες όπως δάση, εδάφη και λίμνες. Μπορεί το Botox να είναι τόσο διαδεδομένο, αλλά δεν λείπουν οι μαρτυρίες για παρενέργειες ή κατάχρηση με υπερβολικά αποτελέσματα.

Φυσική εναλλακτική λύση για το botox
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ιβίσκος είναι ένα φυτό που μπορεί να λειτουργήσει ως φυσική εναλλακτική λύση για το Botox. Ο ιβίσκος χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες για τις ιδιότητές του στο δέρμα και στα μαλλιά. Το τσάι Ιβίσκου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό του ήπατος σας φυσικά, τη διαχείριση της αρτηριακής πίεσης και τη βελτίωση της πέψης. Ο ιβίσκος όμως επίσης συχνά αναφέρεται ως το “φυσικό botox” καθώς παρέχει σχεδόν τα ίδια οφέλη.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον ιβίσκο
Η ελαστικότητα των μυών επιδεινώνεται με την ηλικία και αυτό οδηγεί σε λεπτές γραμμές, χαλάρωση του δέρματος και των ρυτίδων.

Ο ιβίσκος είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που μειώνει τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες στο πρόσωπο. Οι ελεύθερες ρίζες εισέρχονται στο σώμα από την κακή διατροφή που περιλαμβάνει τα επεξεργασμένα τρόφιμα, το επεξεργασμένο λάδι, τη ζάχαρη κλπ. Οι χημικές ουσίες στα σαμπουάν, τα μαλακτικά και τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε βλάβη από ελεύθερες ρίζες στο δέρμα. Περιβαλλοντικές συνθήκες και η μόλυνση των τροφίμων είναι άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στη βλάβη των ελεύθερων ριζών.

Ο ιβίσκος αυξάνει την υγρασία στο δέρμα. Έχει τη δυνατότητα να σφίξει το δέρμα σας και να κάνει τους συνδετικούς ιστούς πιο σταθερούς.

Φτιάξτε μάσκα από ιβίσκο

Για να απολαύσετε τα οφέλη του ιβίσκου, μπορείτε να παραγγείλετε ιβίσκο σε σκόνη, το οποίο βρίσκεται σε μαγαζιά με βότανα αλλά και online. Η πιο συνηθισμένη εκδοχή στην οποία μπορείτε να το απολαύσετε είναι σε τσάι. Αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε και μία μάσκα. Βάλτε σκόνη ιβίσκου (2-3 κουταλιές της σούπας) σε ένα μπολ.

Προσθέστε λίγο ρυζάλευρο (1-2 κουταλιές της σούπας).

Γιαούρτι (1 κουταλιά της σούπας).

Μέλι (1 κουταλιά της σούπας).

Ζελέ αλόης βέρα (1 κουταλιά της σούπας – προαιρετικά).

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά. Εφαρμόστε τη μάσκα για 15 έως 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεβγάλτε με νερό. Μην την εφαρμόζετε για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Η εφαρμογή του ακόμη και δύο φορές την εβδομάδα θα φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα στο δέρμα σας. Θα το κάνει να έχει μια φυσική και λαμπερή εμφάνιση και θα λειτουργήσει ως φυσικό botox.

Άλλοι τρόποι για την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης του δέρματος είναι η διακοπή του καπνίσματος, η σωματική άσκηση και η σωστή διατροφή.

Έλαιο- Iβίσκος το φυσικό δραστικό AHA που κάνει μπότοξ.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr