Αυτά είναι τα 5 τσάγια που γαληνεύουν απο το άγχος και προσφέρουν ηρεμία και ποιοτικό ύπνο.

Αυτά είναι τα 5 τσάγια που γαληνεύουν απο το άγχος και προσφέρουν ηρεμία και ποιοτικό ύπνο.

5 τσάι από βότανα για να ηρεμήσετε το μυαλό σας και να ανακουφίσετε το άγχος

5 τσάγια από βότανα για να ηρεμήσετε το μυαλό σας και να ανακουφίσετε το άγχος
Ορισμένα αφεψήματα από βότανα μπορεί να έχουν άμεση επίδραση στη μείωση του άγχουςΤο χαμομήλι έχει πολύ καταπραϋντική δράση με ήπιες ηρεμιστικές ιδιότητεςΤο τσάι φασκόμηλου είναι γνωστό ότι είναι ένα εξαιρετικό μυοχαλαρωτικό.

Μπορούμε ήδη να νιώσουμε ένα ελαφρύ τσίμπημα στον αέρα και όταν το αεράκι γίνεται ψυχρό – το μόνο που μπορούμε να σκεφτούμε είναι να κουλουριαζόμαστε με ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι. Ένα τέλειο φλιτζάνι τσάι μπορεί να τονώσει τις αισθήσεις σας και να σας δώσει ενέργεια από μέσα.

Ενώ η γιόγκα και ο διαλογισμός είναι γνωστοί ως αποτελεσματικοί τρόποι για να ηρεμήσετε το μυαλό σας και να ανακουφίσετε το στρες, μερικές από τις πιο απλές απολαύσεις στη ζωή μπορεί επίσης να έχουν τον ίδιο θετικό αντίκτυπο, όπως το να ακούτε μουσική ή να πίνετε ένα χαλαρωτικό τσάι.

Τα αφεψήματα από βότανα όχι μόνο χαλαρώνουν το μυαλό σας αλλά σας βοηθούν να κοιμάστε ήσυχα. Σύμφωνα με τον Δρ. Anju Sood, διατροφολόγο με έδρα τη Μπανγκαλόρ, «Τα αφεψήματα από βότανα είναι πολύ χαλαρωτικά για το μυαλό, καθώς περιέχουν αιθέρια έλαια που είναι γνωστό ότι δροσίζουν το νεύρο. Συμβατικά, 3 κουταλιές της σούπας φρέσκα βότανα ή 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα βότανα βουτηγμένο σε ένα φλιτζάνι νερό για περίπου 5 με 10 λεπτά θα πρέπει να είναι αρκετό.»

Τα αφεψήματα από βότανα όχι μόνο χαλαρώνουν το μυαλό σας αλλά σας βοηθούν να κοιμάστε ήσυχα.Τι κάνει τα αφεψήματα από βότανα τόσο χαλαρωτικά;

Ορισμένα αφεψήματα από βότανα μπορεί να έχουν άμεση επίδραση στη μείωση του άγχους. Εκτίθενται στην ελάχιστη οξείδωση κατά την επεξεργασία των φρεσκομαδημένων φύλλων του φυτού τσαγιού και είναι γνωστό ότι έχουν μερικές μαγικές ιδιότητες που βοηθούν στη χαλάρωση του σώματος και του μυαλού σας.

Το βασικό συστατικό του τσαγιού από βότανα που οδηγεί σε κατάσταση σωματικής και ψυχικής χαλάρωσης είναι μια χημική ουσία γνωστή ως L-theanine που βοηθά στη μείωση του στρες, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, μειώνει τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, ενισχύει την πνευματική δραστηριότητα και μειώνει τις αρνητικές παρενέργειες της καφεΐνης .

Εδώ είναι πέντε αφεψήματα από βότανα που θα είναι οι καλύτεροι σύντροφοί σας τις  μέρες του χειμώνα.

1. Τσάι χαμομηλιού
Τα ευαίσθητα άνθη χαμομηλιού εγχέονται σε ζεστό νερό για να παρασκευαστεί αυτό το τσάι που είναι γνωστό ότι βοηθά στην ανακούφιση από το στρες και παρέχει έναν καλό ύπνο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα ή αποξηραμένα άνθη χαμομηλιού για να φτιάξετε αυτό το τσάι. Το χαμομήλι έχει μια πολύ καταπραϋντική δράση με ήπιες ηρεμιστικές ιδιότητες που σας βοηθούν να σβήνετε  μια κουραστική μέρα.

2. Τσάι μέντας
Το αρωματικό τσάι μέντας είναι γνωστό ότι είναι μια εξαιρετική θεραπεία για προβλήματα στο στομάχι όπως δυσπεψία, ακόμη και κρυολόγημα και γρίπη. Οι άνθρωποι συχνά πίνουν τσάι μέντας μετά το δείπνο για να ηρεμήσουν το πεπτικό σύστημα ενώ σας βοηθά να κοιμάστε καλύτερα.

Το αρωματικό τσάι μέντας είναι γνωστό ότι είναι μια εξαιρετική θεραπεία για προβλήματα στο στομάχι

3. Kahwa
Το Kahwa είναι ένα παραδοσιακό ρόφημα που παρασκευάζεται με μείγμα από φύλλα πράσινου τσαγιού Κασμίρ, ολόκληρα μπαχαρικά, ξηρούς καρπούς και σαφράν. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, σε βοηθά να νιώθεις χαλάρωση και μειώνει τα επίπεδα άγχους. Βοηθά επίσης στην καταπολέμηση των αρνητικών επιπτώσεων των τοξινών που προκαλούνται από το στρες στο σώμα. Έχει πλούσια γεύση και άρωμα.

4. Τσάι Φασκόμηλου
Το φασκόμηλο είναι γνωστό ότι είναι ένα εξαιρετικό μυοχαλαρωτικό. Το φασκόμηλο είναι μια υπέροχη θεραπεία στην οποία μπορείτε να βασιστείτε όταν υποφέρετε από ψυχική εξάντληση και πόνο στο σώμα. Αποτελεί ένα απολαυστικό ποτό. Το φασκόμηλο σας χαλαρώνει ψυχικά και ανακουφίζει από τον πόνο του σώματός σας

5. Τσάι τριαντάφυλλου
Η γλυκιά μυρωδιά των τριαντάφυλλων είναι αρκετή για να νικήσετε το άγχος και να χαλαρώσετε το μυαλό σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα ή αποξηραμένα ροδοπέταλα και να τα αφήσετε να μουλιάσουν στο νερό μέχρι να σκουρύνουν. Πιείτε το πριν πάτε για ύπνο. Έχει μια ηρεμιστική επίδραση στο μυαλό σας που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα.
Το τσάι τριαντάφυλλου σας βοηθά να κοιμάστε καλύτερα

Ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι  θα ηρεμήσει το μυαλό σας, θα ζεστάνει την ψυχή σας και θα χαλαρώσει το σώμα σας με πολλούς τρόπους ενώ θα ανεβάσει την ποιότητα της ζωής σας και την αντοχή στην υγεία σας!

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr