Τι είναι τα ανθοϊάματα Bach;

Τι είναι τα ανθοϊάματα Bach;

Τα ανθοϊάματα Bach είναι μια εναλλακτική μέθοδος θεραπείας που χρησιμοποιείται για αντιμετώπιση συναισθηματικών προβλημάτων αλλά και πόνου. Είναι φτιαγμένα από εκχυλίσματα από άνθη άγριων φυτών.

Ο Edward Bach, γιατρός και ομοιοπαθητικός, δημιούργησε αυτές τις θεραπείες στις αρχές του 1900. Η ιδέα πίσω από τα ανθοϊάματα Bach είναι παρόμοια με την ομοιοπαθητική, δηλαδή ότι το σώμα μπορεί να θεραπεύσει τον εαυτό του. Ο Bach πίστευε ότι η θεραπεία αρνητικών συναισθημάτων βοηθά το σώμα να αυτοθεραπευθεί. Τα ανθοϊάματα Bach δεν λειτουργούν άμεσα στα σωματικά συμπτώματα, αλλά στα συναισθήματα.

Το σύστημά του περιέχει 38 θεραπείες που η καθεμία αντιμετωπίζει ένα συγκεκριμένο αρνητικό συναίσθημα. Τα συναισθήματα ομαδοποιούνται σε επτά γενικές ψυχολογικές αιτίες ασθένειας:

Φόβος
Αβεβαιότητα
Έλλειψη ενδιαφέροντος στις παρούσες συνθήκες
Μοναξιά
Υπερευαισθησία σε επιρροές και ιδέες
Θλίψη ή απόγνωση
Νοιάζεται για τους άλλους σε βάρος του εαυτού του

Η επιλογή γίνεται σύμφωνα με το συναισθηματικό ζήτημα ή τα ζητήματα που βρίσκονται στη ρίζα του προβλήματός σας. Μπορείτε να επιλέξετε ένα φάρμακο ή να αναμίξετε πολλά μαζί.

Τα ανθοϊάματα Bach μπορείτε να τα αγοράσετε σε ένα κατάστημα υγιεινής διατροφής ή να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό. Συνήθως είναι σε υγρή μορφή σε μπουκάλι με σταγονόμετρο. Μπορείτε είτε να ρίξετε το φάρμακο στη γλώσσα σας είτε να το ανακατέψετε σε ένα ποτήρι νερό για να πιείτε. Η δοσολογία ποικίλλει. Ορισμένες θεραπείες βρίσκονται επίσης ως χάπια, σπρέι, κρέμες σώματος και άλατα μπάνιου.

Οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει θεραπείες Bach για πολλές καταστάσεις, όπως άγχος, κατάθλιψη, στρες, συναισθηματικό και σωματικό τραύμα κλπ. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα φάρμακα Bach είναι ασφαλή.

Εάν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα καλό είναι να ενημερώστε πρώτα το γιατρό σας.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr