Το μυστικό των Αρχαίων Ελλήνων με την κανέλα: Σωτήριο για τους πόνους των αρθρώσεων, της περιόδου και για κάθε πόνο

Το μυστικό των Αρχαίων Ελλήνων με την κανέλα: Σωτήριο για τους πόνους των αρθρώσεων, της περιόδου και για κάθε πόνο

Εσείς το γνωρίζατε;

Η πανάρχαια Κασία ή αλλιώς η γνωστή σε εμάς κανέλα που όλοι έχουμε στο σπίτι μας, έχει θαυματουργές ιδιότητες κυρίως θεραπευτικές και στην αρχαιότητα την χρησιμοποιούσαν για να καταπραϋνουν τους πόνους περιόδου ή των αρθρώσεων. Αποτελεί το μεγαλύτερο φυσικό αντίδοτο για τους πόνους όλων των ειδών και κυρίως όλων αυτών που προέρχονται από τις κράμπες.

Μπορείτε φυσικά να επιλέξετε και κανέλα Κεϋλάνης

η οποία χρησιμοποιείτε ευρέως στις ημέρες μας

Η κανέλα που έχεις στο σπίτι και την προορίζεις μόνο για τα γλυκά, άντε και για κανά στιφάδο έχει άπειρες θεραπευτικές και ιδιότητες και υπό μορφή αφεψήματος μπορεί να σε στήσει στα πόδια σου και να σου χαρίσει απίστευτο αίσθημα ευεξίας.

Αξίζει να αναφερθί ότι κάποτε ήταν τόσο πολύτιμη και σπάνια, η κανέλα ώστε προσφερόταν συχνά ως δώρο στους βασιλιάδες. Η κανέλα περιέχει χημικές ενώσεις γνωστές ως κινναμαλδεΰδη και κινναμωμικό οξύ.

Αυτές οι ενώσεις έχουν συσχετιστεί με τη μείωση του πόνου στις αρθρώσεις. Έρευνες έχουν δείξει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα με τα συμπληρώματα κανέλας στη μείωση της φλεγμονής και του οξειδωτικού στρες.

Επιστημονικά δε, μελέτη που αφορούσε γυναίκες με ρευματοειδή αρθρίτιδα, έδειξε ότι η λήψη συμπληρωμάτων κανέλας σε σκόνη μείωσε τα επίπεδα φλεγμονής.  Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε γενναιόδωρα αυτό το μπαχαρικό για να αρωματίσετε τα τρόφιμα στα γεύματα σας.

Αναλγητικό ρόφημα κανέλας για πόνους περιόδου,πόνους αρθρώσεων και για πόνους απο κράμπες, κατευθείαν από τους Αρχαίους Έλληνες

Πώς θα το φτιάξετε
Την επόμενη φορά που θα βρεθείς κοντά σε κάποιο κατάστημα με μπαχαρικά κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου και αγόρασε 4-5 ξύλα κανέλας.

Βράσε ένα ξυλάκι σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά και αν θες πρόσθεσε ένα καρφί γαρύφαλλου (που είναι επίσης αναλγητικό αλλά και αποτοξινωτικό) και λίγο μέλι. Πιες το ζεστό και θα καταλάβεις την αλλαγή, όχι μόνο με τους πόνους στην κοιλιά και των αρθρώσεων αλλά και σε όλο σου το σώμα, που θα νιώσεις αυτομάτως ζεστό και γεμάτο ευεξία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορείτε να προμηθευτείτε και συμπληρώματα κανέλας τα οποία θα λειτουργούν κυκλικά στον οργανισμό.

Εννοείται, ότι αν ο πόνος μαζί με άλλα συμπτώματα επιμένει, θα πρέπει να απευθυνθείς στον γιατρό σου. Όμως, αν αυτό που σε βασανίζει κάθε μήνα είναι οι συνήθεις πόνοι και οι κράμπες, υιοθετώντας τις 3 παραπάνω συνήθειες, θα δεις διαφορά και στο σώμα και στη διάθεση σου άμεσα!

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr