Το ρόφημα που πρέπει να πίνεις κάθε πρωί για να έχεις λαμπερό δέρμα και μαλλιά

Το ρόφημα που πρέπει να πίνεις κάθε πρωί για να έχεις λαμπερό δέρμα και μαλλιά

6 οφέλη του τσαγιού matcha, του Νο1 ροφήματος για την επιδερμίδα και την υγεία των μαλλιών μας

Ολες αναζητάμε προϊόντα που προάγουν την υγεία των μαλλιών και την αναζωογόνηση του δέρματός μας. Σκευάσματα, προϊόντα καλλυντικών αλλά και τροφές που υπόσχονται θαύματα «αναγέννησης» είναι στη λίστα μας, μέσα σε αυτά είναι και τα ροφήματα που όχι μόνο προάγουν την εξωτερική μας άνθηση αλλά συμβάλουν στην εσωτερική θρέψη του οργανισμού μας. Ένα από αυτά είναι το τσάι matcha, το οποίο «τα σπάει» με τις ευεργετικές του ιδιότητες σε επιδερμίδα και μαλλιά.

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου

Και τους καταλαβαίνουμε: το matcha, που περιέχει καφεΐνη, έχει την ικανότητα να ενισχύει την ενέργεια, χωρίς να δημιουργεί κορύφωση (ακολουθούμενη από πτώση) όπως συμβαίνει με τον καφέ.

Στα ατού του; Περιέχει επίσης θεανίνη, ένα φυσικό χαλαρωτικό που βρίσκεται επίσης στο τσάι. Ως μπόνους, το matcha έχει πολλές ιδιότητες που δυναμώνουν και υποστηρίζουν το σώμα μας, παρέχοντας ζωτικά θρεπτικά συστατικά και ενυδάτωση που μας κρατούν υγιείς και χαρούμενους. Οι επιπτώσεις στην υγεία είναι ήδη γνωστές, αλλά ήξερες ότι έχει επίσης τη δύναμη να δεκαπλασιάζει τα οφέλη του όσον αφορά στο κεφάλαιο ομορφιάς;

Τα 6 οφέλη του τσάι matcha στην ομορφιά

1.Ενισχύει την ανάπτυξη και τη λάμψη των μαλλιών
Τα αντιοξειδωτικά του matcha προάγουν την υγεία του τριχωτού της κεφαλής, μειώνουν την τριχόπτωση και προάγουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Οι βιταμίνες και οι κατεχίνες στο matcha κάνουν τα μαλλιά πιο λαμπερά και λαμπερά.

2.Εξασφαλίζει καθαρό και λαμπερό δέρμα

Σύμφωνα με τη Vogue.fr, οι αποτοξινωτικές ιδιότητες του matcha συμβάλλουν σε καθαρότερο δέρμα, μειώνοντας την ακμή και τη φλεγμονή. Τα θρεπτικά συστατικά και τα αντιοξειδωτικά του τσαγιού δίνουν μια φυσική, υγιή λάμψη στα μαλλιά και το δέρμα.

3.Έχει αντιγηραντική δράση
Το Matcha είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα κατεχίνες, που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να επιταχύνουν τη γήρανση καταστρέφοντας τα κύτταρα του δέρματος. Τα αντιοξειδωτικά στο matcha μπορούν επομένως να βοηθήσουν στη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων!

4. Βοηθά στην αναζωογόνηση του δέρματος
Η χλωροφύλλη που περιέχεται στο matcha του δίνει ένα ζωντανό πράσινο χρώμα και βοηθά στην αναζωογόνηση του δέρματος. Η χλωροφύλλη έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό του δέρματος, προάγοντας μια πιο υγιή και καθαρή επιδερμίδα.

5. Ενισχύει την ενυδάτωση
Το Matcha είναι μια εξαιρετική πηγή ενυδάτωσης, η οποία είναι απαραίτητη για την απαλλαγή από του σώματός μας από τις τοξίνες και τη διατήρηση υγιούς δέρματος και μαλλιών.

6.Προλαμβάνει την εμφάνιση λευκών μαλλιών
Τα αντιοξειδωτικά στο matcha μπορεί επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη της πρόωρης λεύκανσης των μαλλιών καταπολεμώντας το οξειδωτικό στρες.

www.theissue.gr

unsplash.com

Αιθέριο έλαιο τσουκνίδας. Η δυνατή απάντηση στην τριχόπτωση.

Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr