Οι 3 αντιγηραντικές κινήσεις ομορφιάς που ενισχύουν τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου

Οι 3 αντιγηραντικές κινήσεις ομορφιάς που ενισχύουν τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου

Κινήσεις φροντίδας με εξαιρετικά αποτελέσματα αντιγήρανσης για την επιδερμίδα
Καθώς μεγαλώνουμε, τα φυσικά αποθέματα κολλαγόνου που είναι τόσο απαραίτητο για τη διατήρηση της νεότητας της επιδερμίδας μειώνονται σημαντικά. Πώς μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα της εξάντλησης του κολλαγόνου;

Αλεξάνδρα Τρύφωνος

Όλα ξεκινούν από την ηλικία των 20 ετών


Το κολλαγόνο είναι μια δομική πρωτεΐνη που υπάρχει επίσης στο χόριο, το οποίο είναι το βαθύτερο στρώμα του δέρματός μας. Μαζί με την ελαστίνη, υποστηρίζoυν τα όργανα και τους ιστούς, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος. Αν φαίνεται σφριγηλό, λαμπερό και ελαστικό, τα εύσημα αποδίδονται στο κολλαγόνο που, σε μεγάλες ποσότητες, καταφέρνει να υποστηρίζει καλά το δέρμα.

Όταν αρχίζει να υποχωρεί, σταδιακά από την ηλικία των 20 ετών, το δέρμα φαίνεται πιο άδειο και θαμπό. Αν και η απώλεια κολλαγόνου είναι μια αναπόφευκτη βιολογική διαδικασία, είναι δυνατόν να την υποστηρίξουμε και να «επιβραδύνουμε» την εκδήλωσή της.

Οι 3 αντιγηραντικές κινήσεις ομορφιάς που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου
Θεραπείες υψηλής τεχνολογίας που στοχεύουν στη βαθιά τόνωση του δέρματος

Χάρη στις πιο καινοτόμες τεχνολογίες, ακόμη και οι συσκευές στο σπίτι εγγυώνται εξαιρετικά αποτελέσματα αντιγήρανσης. Μεταξύ των beauty gadgets υψηλής τεχνολογίας για οικιακή χρήση που διεγείρουν το κολλαγόνο, το πιο αποτελεσματικό είναι η μάσκα LED . Είναι μια μάσκα προσώπου εξοπλισμένη με μια σειρά από φώτα LED τα οποία καθώς έρχονται σε επαφή με το δέρμα εκπέμπουν σε διαφορετικά μήκη κύματος, ώστε να μπορούν να χτυπήσουν απευθείας το χόριο όπου σχηματίζεται το κολλαγόνο.

Διατροφή για την υποστήριξη του κολλαγόνου από το εσωτερικό

Η διατροφή είναι επίσης θεμελιώδης: Το σώμα χρειάζεται βιταμίνη C, ψευδάργυρο, μαγγάνιο και χαλκό για την παραγωγή κολλαγόνου, επομένως είναι σημαντικό αυτά τα στοιχεία να υπάρχουν στη διατροφή.

Περιποίηση δέρματος που υποστηρίζει το δέρμα εξωτερικά

Θεραπείες όπως το microneedling και οι ραδιοσυχνότητες ή οι υπερήχους και τα λέιζερ που εκτελούνται σε ινστιτούτα και δερματολογικά ιατρεία πυροδοτούν τη φυσική διαδικασία που διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και έχουμε άμεσα εξαιρετικά αποτελέσματα αντιγήρανσης και λάμψης της επιδερμίδας.

jenny.gr
unsplash.com

www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr