Πέντε top tips που βάζουν φρένο στο ροχαλητό

Πέντε top tips που βάζουν φρένο στο ροχαλητό

Κανείς δεν μπορεί να κοιμηθεί όταν στο διπλανό μαξιλάρι ο/η σύντροφός του ροχαλίζει. Οι ειδικοί αποκαλύπτουν τις πιο αποτελεσματικές πρακτικές για καλύτερο ύπνο, χωρίς διακοπή

Όλοι γνωρίζουμε αυτό τον ενοχλητικό ήχο που διακόπτει τον ύπνο μας κατά τη διάρκεια της νύχτας: Είτε ροχαλίζουμε εμείς, είτε κάποιος που κοιμάται δίπλα μας, το αποτέλεσμα είναι να περνάμε ανήσυχες νύχτες, με τον έναν να ξυπνάει τον άλλο εξαιτίας του ροχαλητού. Ήταν, λοιπόν, αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή η επιστήμη θα στρεφόταν προς αυτή την κατεύθυνση, αναζητώντας τρόπους αντιμετώπισης, που θα εξασφαλίζουν ότι όλοι μέσα στο σπίτι κοιμούνται καλύτερα και χωρίς διακοπές.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης Ύπνου & Ροχαλητού 2023 που διεξήχθη από το OnePoll – διεθνής εταιρεία έρευνας αγοράς – για λογαριασμό εταιρίας προϊόντων ύπνου σε 2.000 ενήλικες στις ΗΠΑ, η δημοσκόπηση κατέληξε σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα:

Το 52% των συμμετεχόντων είτε ροχάλιζε, είτε ζούσε με κάποιον που ροχαλίζει
Το 38% των ζευγαριών εκ των οποίων ο ένας ροχαλίζει κοιμάται σε ξεχωριστά υπνοδωμάτια
Το 28% έχει καταφύγει σε ταμπλέτες ύπνου
Για το 15%, τα πράγματα ήταν τόσο άσχημα, που το ζευγάρι οδηγήθηκε στο χωρισμό εξαιτίας του ροχαλητού
Το 53% υποφέρει τόσο από τον θόρυβο, που θα έκανε τα πάντα για να τον σταματήσει
Το 72% καταφεύγει σε μια σειρά από κόλπα, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τον θόρυβο
Το 42% έχει στραφεί στο διαδίκτυο για συμβουλές
Το 32% έχει ζητήσει τη βοήθεια φίλων και συγγενών
Το 37% έχει απευθυνθεί ακόμη και σε επαγγελματίες υγείας

Περισσότεροι από 4 στους 10 (42%) θα εξέταζαν ακόμη και το ενδεχόμενο χειρουργικής επέμβασης, αν επρόκειτο να απαλλαγούν από το ροχαλητό

Το 60% μοιάζει να έχει παραιτηθεί, πιστεύοντας ότι δεν πρόκειται να απαλλαγεί ποτέ από το ροχαλητό
Προέκυψε, επίσης, ότι οι παχύσαρκοι συμμετέχοντες ήταν πιο πιθανό να ροχαλίζουν (57%), ενώ πιο συχνό ήταν το ροχαλητό και μεταξύ των ανδρών (36%), συγκριτικά με τις γυναίκες (32%).

Οι κορυφαίες στρατηγικές για την καταπολέμηση του ροχαλητού είναι η χρήση επιπλέον μαξιλαριών, η κατανάλωση νερού πριν τον ύπνο, αλλά και η τοποθέτηση μιας μπάλας του τένις στις πιτζάμες σας, για να σταματήσετε να ξαπλώνετε ανάσκελα. Επιπλέον, ρινικές λωρίδες, διαστολείς ή σπρέι, ένα ζεστό ντους πριν τον ύπνο, ακόμη και ο ύπνος σε καθιστή θέση είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς πρακτικές.

www.ygeiamou.gr

Έλαιο- Iβίσκος το φυσικό δραστικό AHA που κάνει μπότοξ.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr