Το ρόφημα που θα σας βοηθήσει να σταματήσετε το ροχαλητό και να βελτιώσετε την υγεία σας

Το ρόφημα που θα σας βοηθήσει να σταματήσετε το ροχαλητό και να βελτιώσετε την υγεία σας

Το ροχαλητό μπορεί να ενοχλήσει τον σύντροφό σας και να διαταράξει τον ύπνο του, αλλά τις περισσότερες φορές είναι αρκετά ακίνδυνο.

Ωστόσο, ανάλογα με το πόσο ενοχλεί αυτόν με τον οποίο μοιράζεστε την κρεβατοκάμαρά σας, μπορεί να κάνει εσάς να αισθάνεστε υπόλογοι και εκείνον να εκνευρίζονται και να κουράζονται.
Αν και ένα ήπιο ροχαλητό πιθανότατα δεν θα επηρεάσει την υγεία σας, μπορεί να γίνει σημείο διαμάχης σε μια σχέση. Αν ανησυχείτε για το ροχαλητό σας, το πρόβλημα μπορεί στην πραγματικότητα να αντιμετωπιστεί εύκολα, με κάποιες σχετικά απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Συγκεκριμένα, ένα απίστευτα εύκολο κόλπο και θα βοηθήσει επίσης στη βελτίωση της συνολικής υγείας και ευεξίας σας: να πίνετε περισσότερο νερό.

Η σημασία του νερού για το ροχαλητό
Οι περισσότεροι από εμάς δεν καταναλώνουμε αρκετό νερό. Από το παγωμένο λάτε μέχρι ένα φλιτζάνι τσάι, υπάρχουν πάρα πολλά άλλα νόστιμα ροφήματα που μας αποσπούν από αυτό που θα έπρεπε να είναι η κύρια αποστολή μας: να παραμείνουμε ενυδατωμένοι.

Τα ζαχαρούχα ή τα ποτά με καφεΐνη μπορεί να φαίνονται πολύ δελεαστικά, αλλά κανένα από αυτά δεν είναι τόσο καλό για εμάς όσο το νερό και αυτό ισχύει και για το ροχαλητό. Το ροχαλητό συμβαίνει όταν χαλαρώνουμε στον ύπνο μας και ορισμένα μονοπάτια στενεύουν, προκαλώντας δονήσεις στο στόμα, τη μύτη, το λαιμό ή τη γλώσσα μας.

Η ενυδάτωση του οργανισμού σχηματίζεται λιγότερη βλέννα σε αυτές τις περιοχές, η οποία με τη σειρά της ελαχιστοποιεί το ροχαλητό. Αυτός είναι επίσης ένας από τους λόγους που όσοι ροχαλίζουν τείνουν να το κάνουν περισσότερο μετά την κατανάλωση αλκοόλ, το οποίο αφυδατώνει τον οργανισμό και συχνά έχει υψηλό επίπεδο περιεκτικότητας σε ζάχαρη -γνωστό ότι αυξάνει την παραγωγή βλέννας.

Το κάπνισμα, που προκαλεί επίσης βλέννα και αφυδατώνει, μπορεί επίσης να σας κάνει να ροχαλίζετε περισσότερο, όπως και ο ύπνος ανάσκελα. Πρόκειται για ένα κοινό πρόβλημα και όχι κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχείτε πολύ ή να αφήνετε οποιονδήποτε να σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα, ειδικά όταν υπάρχουν τόσο εύκολες διαθέσιμες λύσεις.

Πόσο νερό να πίνουμε για να περιορίσουμε το ροχαλητό
Οι ειδικοί συνιστούν σε όλους να πίνουμε 6-8 ποτήρια υγρά την ημέρα, σύμφωνα με το NHS, αν και μπορεί να χρειάζεστε περισσότερο εάν θηλάζετε, ο καιρός είναι ζεστός, δεν αισθάνεστε καλά ή κάνετε σωματική άσκηση. Όταν διασφαλίζετε ότι λαμβάνετε αρκετό νερό έχει πολλά άλλα οφέλη για την υγεία εκτός από την ελαχιστοποίηση του ροχαλητού.

Αυτά περιλαμβάνουν τη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος στη σωστή ρύθμιση, τη λίπανση των αρθρώσεων, την προστασία του νωτιαίου μυελού και τη διασφάλιση ότι τα απόβλητα αποβάλλονται από το σώμα όταν ιδρώνετε και πηγαίνετε στην τουαλέτα.

Το να πίνετε αρκετό νερό μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, με ορισμένες μελέτες να δείχνουν ότι μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό σας και να καταστείλει την όρεξη.

Ωστόσο, υπάρχουν είδη ροχαλητού που μπορεί να σημαίνουν κάτι πιο σοβαρό, όπως η υπνική άπνοια. Εάν ξυπνάτε πολύ συχνά τη νύχτα, το ροχαλητό σας είναι πολύ δυνατό, και συγκεκριμένα εάν η αναπνοή σας σταματά και αρχίζετε να λαχανιάζετε ή να πνίγεστε στον ύπνο σας, μπορεί να έχετε αυτή την πάθηση και μπορεί να χρειαστείτε θεραπεία.

Επομένως, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι θα λάβετε φροντίδα από έναν επαγγελματία ιατρό, εάν δοκιμάζετε αλλαγές στον τρόπο ζωής και δεν βοηθούν, ή εάν το ροχαλητό σας επηρεάζει την αναπνοή σας με οποιονδήποτε τρόπο.

www.oloygeia.gr

Τρεις τροφές που διεγείρουν το μυαλό σε χρόνο dt

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr