Φοβάσαι το botox; Με την μπανάνα μπορείς να μειώσεις ανώδυνα τις ρυτίδες φυσικά

Φοβάσαι το botox; Με την μπανάνα μπορείς να μειώσεις ανώδυνα τις ρυτίδες φυσικά

Αν φοβάσαι το botox, με το banana hack του TikTok μπορείς να μειώσεις τις ρυτίδες καλύτερα κι από ενέσιμη θεραπεία.

Αλεξάνδρα Τρύφωνος

Πιθανότατα έχεις δει viral hacks ομορφιάς όπως το «slugging» (για πιο σφριγηλό δέρμα) και την κυκλική χρήση προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας (για μείωση των λεπτών γραμμών) στη ροή σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το ελκυστικό στοιχείο αυτών των hacks είναι ότι υπόσχονται να γυρίσουν πίσω το ρολόι του χρόνου, διορθώνοντας τις φθορές που έχουν δημιουργηθεί στην επιδερμίδα.

Φυσικά, κανείς δεν εγγυάται ότι όλα αυτά τα hacks θα λειτουργήσουν, καθώς οι ανάγκες περιποίησης της επιδερμίδας ποικίλλουν. Όμως οτιδήποτε μπορεί να λειτουργήσει αξίζει να δοκιμάσεις, σωστά;

Η απάντηση είναι εξαρτάται. Το κλειδί για να δοκιμάσεις μόνη σου αυτές τις τάσεις ομορφιάς είναι να τις ερευνήσεις για να βεβαιωθείς ότι είναι ασφαλείς.

Μεταξύ των πιο πρόσφατων beauty trends του TikTok είναι το «φυσικό botox», ένα hack που με τη φλούδα μιας ώριμης μπανάνας υπόσχεται να ελαχιστοποιήσει τις ρυτίδες στο πρόσωπο. Πολλές γυναίκες επαινούν αυτό το hack ως μια φθηνότερη, πιο γρήγορη και λιγότερο επεμβατική εναλλακτική λύση για τις ενέσεις Botox. Συνολικά, τα βίντεο του TikTok που δείχνουν το hack σε δράση έχουν συγκεντρώσει πάνω από 81 εκατομμύρια προβολές. Αλλά η δημοτικότητα δεν σημαίνει πάντα αποτελεσματικότητα.

Λειτουργούν πράγματι οι φλούδες της μπανάνας ως φυσική εναλλακτική του botox;
Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι φλούδες μπανάνας είναι μια αποτελεσματική θεραπεία μείωσης των ρυτίδων. Ωστόσο, οι φλούδες μπανάνας πιστεύεται ότι βοηθούν στη σύσφιξη του δέρματος. Περιέχουν πυρίτιο, μαζί με βιταμίνες Α και C. Αυτός ο συνδυασμός συστατικών θα μπορούσε πράγματι να έχει ιδιότητες καταπολέμησης των ρυτίδων:

Πυρίτιο: Αυτό το μικροστοιχείο είναι απαραίτητο για τη βέλτιστη παραγωγή κολλαγόνου και την ενεργοποίηση των υδροξυλιωτικών ενζύμων, τα οποία αυξάνουν τη δύναμη και την ελαστικότητα του δέρματος. Λειτουργεί επίσης για να κλειδώνει την υγρασία και προσφέρει απαλότητα στο δέρμα.

Βιταμίνη Α: Αυτή η βιταμίνη βελτιώνει τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας, εναρμονίζει τον χρωματικό της τόνο και συμβάλλει στη μείωση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Το δέρμα εμφανίζεται πιο σφριγηλό και λείο, και γίνεται λιγότερο επιρρεπές σε πτυχώσεις, αποτρέποντας έτσι το σχηματισμό νέων ρυτίδων.

Βιταμίνη C: Αυτή η βιταμίνη αναζωογονεί και φωτίζει το δέρμα. Επίσης, βελτιώνει την υπερμελάγχρωση. Γνωστή για τις δυνάμεις ενίσχυσης του κολλαγόνου, η βιταμίνη C υποστηρίζει την ανθεκτικότητα και την ελαστικότητα του δέρματος. Ενισχύει επίσης τα τριχοειδή τοιχώματα, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για άτομα με ροδόχρου ακμή.
Μπορεί να ακούγεται κάπως περίεργο, αλλά τρίβοντας πολτό μπανάνας στο πρόσωπό σου μπορείς να έχεις και απολεπιστικά οφέλη, καθώς αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Πώς μπορώ να αποφύγω τις αρνητικές παρενέργειες από τα beauty hacks;
Η χρήση μιας φλούδας μπανάνας είναι γενικά ασφαλής για την υγεία του δέρματος . Ωστόσο, θα πρέπει πάντα να λαμβάνεις πάντα προφυλάξεις προτού εφαρμόσεις κάποιο beauty hack των social media. Διαφορετικά, ενδέχεται να εμφανίσεις κάποιον ερεθισμό ή άλλη βλάβη στην επιδερμίδα σου.

1.Κάνε την έρευνά σου πριν δοκιμάσεις οποιοδήποτε beauty hack. Βεβαιώσου ότι έχεις διαβάσει προσεκτικά τα συστατικά και τις οδηγίες τους. Πολλά από αυτά μπορεί να μην είναι ασφαλή.

2.Δοκίμασε για πρώτη φορά το hack σε μια μικρή περιοχή του δέρματός σου, ώστε να τεστάρεις αν θα εμφανίσεις κάποια αλλεργία, ευαισθησία ή ερεθισμό.

3.Συμβουλέψου έναν δερματολόγο.

www.theissue.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr