Δείτε πως Aλλάζει το Σώμα απο το Αλκοόλ, Μετά απο 24 Ωρες.

Δείτε πως Aλλάζει το Σώμα απο το Αλκοόλ, Μετά απο 24 Ωρες.

Όλοι καταναλώνουμε αλκοόλ, αλλά ίσως να μην γνωρίζετε όλους τους τρόπους με τους οποίους μεταβάλλει το σώμα σας.

Ανάλογα με το πόσο πίνετε, το αλκοόλ μπορεί να έχει διάφορες επιπτώσεις στην υγεία σας. Σε γενικές γραμμές, οι εμπειρογνώμονες συμφωνούν ότι η κατανάλωση μέχρι ενός ποτού την ημέρα για τις γυναίκες και δύο για τους άνδρες είναι αποδεκτή. Το να ξεπεράσετε αυτό το όριο αυξάνει την πιθανότητα να αντιμετωπίσετε άμεσους κινδύνους όπως αυτοκινητικά ατυχήματα και πτώσεις αλλά και ύπουλους όπως καρδιακές παθήσεις και ηπατική βλάβη που πλησιάζουν αργά αλλά σταθερά.

Η καλύτερη επιλογή σας είναι να καταναλώνετε αλκοόλ με μέτρο.

Καρδιά.

Τα αιμοφόρα αγγεία σας διευρύνονται ως αποτέλεσμα του αλκοόλ, αυξάνοντας τη ροή του αίματος στο δέρμα σας. Αισθάνεστε καούρα και ζέστη  αλλά μόνο για λίγο. Το σώμα σας χάνει γρήγορα τη θερμότητα από το πρόσθετο αίμα, το οποίο μειώνει τη θερμοκρασία του σώματός σας. Από την άλλη πλευρά, η συχνή υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει την αρτηριακή πίεση με την πάροδο του χρόνου. Το σώμα σας αρχίζει να παράγει ορμόνες στρες, οι οποίες επηρεάζουν τις αρτηρίες του αίματος, αναγκάζοντας την καρδιά σας να εργαστεί σκληρότερα για να αντλήσει αίμα 

Τα ηλεκτρικά σήματα που διατηρούν τον κανονικό ρυθμό της καρδιάς σας μπορεί να μπερδευτούν από μια νύχτα ποτού. Χρόνια επαναλαμβανόμενης χρήσης μπορεί να μεταβάλλουν μόνιμα τον ρυθμό της καρδιάς και να οδηγήσουν σε αρρυθμία. Επιπλέον, το αλκοόλ αποδυναμώνει την καρδιά σου. Προκαλεί τους μυς της καρδιάς να χαλαρώσουν και να τεντωθούν με το χρόνο, όπως μια παλιά λαστιχένια ζώνη. Κάθε πτυχή του σώματός σας υποφέρει ως αποτέλεσμα της μειωμένης ικανότητας της καρδιάς σας να αντλεί αίμα. 

Αφυδάτωση και ανισορροπία ηλεκτρολυτών: Όταν η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει την παραγωγή ούρων, αφυδατώνει το σώμα, με αποτέλεσμα συμπτώματα όπως δίψα, κόπωση, ξηρότητα των βλεννογόνων, ζάλη και θολή όραση.Αφυδατώνεσαι όταν πίνεις, και τα αιμοφόρα αγγεία του σώματος και του εγκεφάλου σου διευρύνονται. Έχεις πονοκέφαλο από αυτό. Το στομάχι σου χτυπάει.

Αφυδατώνεσαι όταν πίνεις, και τα αιμοφόρα αγγεία του σώματος και του εγκεφάλου σου διευρύνονται. Έχεις πονοκέφαλο από αυτό. Αισθάνεστε ναυτία και εμετό επειδή το στομάχι σας προσπαθεί να αποβάλει τις τοξίνες και το οξύ που το αλκοόλ προκαλεί στο σώμα σας. Επίσης, το συκώτι σας δεν απελευθέρωσε αρκετή ζάχαρη στο αίμα σας, καθώς ήταν πολύ απασχολημένο με την επεξεργασία των ποτών σας, γεγονός που οδήγησε σε αδυναμία.

Ο εγκέφαλος  ζορίζεται καθώς αναγκάζεται να αντικαταστήσει τις λειτουργίες του συκωτιού.

Ο εγκέφαλός σας βοηθά στη διατήρηση του σώματός σας ώστε να παραμείνει καλά ενυδατωμένο με την βοήθεια μιας ορμόνης. Ωστόσο, όταν το αλκοόλ ενεργοποιηθεί, καθοδηγεί τον εγκέφαλό σας να καθυστερήσει την παραγωγή αυτής της ορμόνης. Όταν πρέπει να ανακουφιστείτε πιο συχνά, κινδυνεύετε να αφυδατωθείτε. Χρόνια βαριάς κατανάλωσης μπορεί να βλάψουν τους νεφρούς σας λόγω του πρόσθετου φόρτου εργασίας και της τοξικότητας του αλκοόλ.

Σοβαρή ηπατική νόσο: Η έντονη χρήση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει κίρρωση, μια επικίνδυνη ηπατική πάθηση. Το συκώτι σου διαλύει σχεδόν όλο το αλκοόλ που πίνεις. Κατά τη διαδικασία, χειρίζεται πολλές τοξίνες. Με την πάροδο του χρόνου, η βαριά κατανάλωση καθιστά το όργανο λιπαρό και επιτρέπει την συσσώρευση παχύτερου, ινώδους ιστού. Αυτό περιορίζει τη ροή του αίματος, οπότε τα ηπατικά κύτταρα δεν παίρνουν αυτό που χρειάζονται για να επιβιώσουν. Καθώς πεθαίνουν, το συκώτι αποκτά ουλές και σταματά να λειτουργεί επίσης, μια ασθένεια που ονομάζεται κίρρωση.

Γαστρεντερικές διαταραχές: Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ερεθίζει το στομάχι και το έντερο, γεγονός που οδηγεί σε φλεγμονή και άλλα συμπτώματα.

Χαμηλό σάκχαρο στο αίμα: Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να αναστείλει την ικανότητα του σώματος να παράγει γλυκόζη και να εξαντλήσει την παροχή της ουσίας από το συκώτι του.

Η ινσουλίνη και άλλες ουσίες που βοηθούν στην πέψη των τροφίμων παράγονται συχνά από αυτό το όργανο. Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ επιβραδύνει αυτή τη διαδικασία. Το πάγκρεας διατηρεί τις ουσίες. Με την πάροδο του χρόνου, μπορούν να συμβάλουν στη φλεγμονή του οργάνου και στις τοξίνες από το αλκοόλ, γεγονός που μπορεί να το βλάψει σοβαρά, πράγμα που σημαίνει ότι τελικά δεν θα είστε σε θέση να παράγετε τις απαραίτητες ποσότητες ινσουλίνης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη. Δημιουργείτε επίσης σοβαρή πιαθνότητα για καρκίνο του παγκρέατος.

Πονοκέφαλος: Το αλκοόλ μπορεί να αυξήσει τα αιμοφόρα αγγεία, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πονοκέφαλο (αγγειοδιαστολή).

Ποιες πρόσθετες επιπτώσεις έχει η κατανάλωση αλκοόλ στον οργανισμό;

Θα κάνει το σεξ πιο εύκολο;

Πιθανότατα όχι! Η στυτική δυσλειτουργία είναι πιο συχνή στους άνδρες που πίνουν πολύ αλκοόλ. Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί επίσης να μειώσει τη λίμπιντο και να εμποδίσει την παραγωγή των ορμονών του φύλου στις γυναίκες.

Έρευνες δείχνουν ότι για ορισμένες γυναίκες, η μέτρια χρήση αλκοόλ μπορεί να έχει αντίκτυπο στη γονιμότητα. Οι άνδρες που πίνουν βαριά μπορεί να έχουν μειωμένα επίπεδα τεστοστερόνης, τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν την παραγωγή του σπέρματος, σύμφωνα με την έρευνα.

Μυική μάζα.

Τα επίπεδα ασβεστίου σας μπορεί να αποβληθούν από βαριά κατανάλωση. Το αλκοόλ μπορεί να αλλάξει τα επίπεδα ορμονών, τα οποία μπορούν να αποτρέψουν το σώμα σας από την απορρόφηση των οστών. Εμφανίζεται οστεοπόρωση, μια διαταραχή στην οποία τα οστά σας γίνονται λεπτότερα και πιο εύθραυστα. Επίσης, το αλκοόλ μειώνει την ποσότητα αίματος που φτάνει στους μύες σας και εμποδίζει τις πρωτεΐνες που τους βοηθούν να αναπτυχθούν. Θα χάσετε σταδιακά δύναμη και μυϊκή μάζα.

Ανίσχυρο ανοσοποιητικό

Μπορεί να υπάρχει συσχέτιση μεταξύ κρυολογήματος και βραδινής κατανάλωσης ποτού. Το ανοσοποιητικό σύστημα ή οι άμυνες του σώματός σας επιβραδύνονται από το αλκοόλ. Η ποσότητα των λευκών αιμοσφαιρίων που απαιτείται για την καταπολέμηση των λοιμώξεων δεν μπορεί να παραχθεί από το σώμα σας. Γίνεστε πιο επιρρεπείς και ευάλωτοι ενώ είναι πιθανό να αρρωστήσετε 24-ώρες μετά την κατανάλωση υπερβολικού αλκοόλ. Μακροπρόθεσμα όσοι κάνουν βαριά κατανάλωση έχουν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο προσβολής ασθενειών όπως φυματίωση και πνευμονία.

Παχύ έντερο και λεπτό έντερο

Το παχύ έντερο και το λεπτό έντερο φλεγμονώνονται επίσης. Το αλκοόλ αλλάζει το πόσο γρήγορα τα τρόφιμα περνούν κανονικά από τους ανθρώπους. Λόγω αυτού, η βαριά κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει διάρροια, η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε ένα χρόνιο πρόβλημα. Επίσης, αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καούρας χαλαρώνοντας τον μυ που εμποδίζει το οξύ να εισέλθει στον οισοφάγο σας, τον σωλήνα που συνδέει το στόμα σας με το στομάχι σας.

Δύσκολη ακοή.

Πιθανότατα δεν το σκέφτηκες αυτό. Αλλά, αφού καταναλώσεις πολύ αλκοόλ, μπορείς να ανακαλύψεις ότι είναι πιο δύσκολο για σένα να ανιχνεύεις ήχους ή να αναγνωρίζεις την πηγή τους. Τι σημαίνει όμως αυτό; αφού δεν είσαι σε θέση να ανταποκριθείς σωστά σε αυτό που συμβαίνει γύρω σου.

Η ηλικία του εγκεφάλου σου γερασμένη κατά 15%

Το αλκοόλ μπορεί να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας και την εικόνα του εγκεφάλου σας αν πίνετε πολύ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα κύτταρα του αρχίζουν να αλλάζουν, ακόμα και να συρρικνώνονται. Ο εγκέφαλός σου μπορεί να συρρικνωθεί αν πιεις πολύ. Και αυτό θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ικανότητά σας για σκέψη, μάθηση και μνήμη. Μπορεί επίσης να καταστήσει πιο δύσκολο να διαχειριστείτε τις κινήσεις σας και να διατηρήσετε σταθερή θερμοκρασία σώματος.

Για τις γυναίκες, η βαριά κατανάλωση ορίζεται ως οκτώ ή περισσότερα ποτά την εβδομάδα, ενώ για τους άνδρες, είναι 15 ή περισσότερα.

 

Σε απογοητεύει η εμφάνιση σου.

 Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ αλλάζει την εμφάνισή σας. Φυσικά, αρνητικά. Η τακτική λήψη ξηραίνει το σώμα και το δέρμα. Αυτό συμβαίνει επειδή τα νεφρά αποβάλλουν πολύ νερό και εμποδίζει την απελευθέρωση αντιδιουρητικών ορμονών. Επίσης, η υπερβολική κατανάλωση το αλκοόλ προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων κάτω από το δέρμα, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται άσχημες φλέβες στα ζυγωματικά και τη μύτη.

Έλλειψη ύπνου

Το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο REM, το πιο κρίσιμο στάδιο του ύπνου, εμποδίζοντάς σας να ξεκουραστείτε καλά τη νύχτα. Επειδή το συκώτι μπορεί να επεξεργάζεται το περισσότερο αλκοόλ, αλλά μόνο το 5 έως 10 τοις εκατό του απεκκρίνεται μέσω των ούρων, του ιδρώτα και της αναπνοής, σας ανταμείβει επίσης με κακή αναπνοή και δυσάρεστη ψυχολογία.

Όλα είναι καλά. Μπορούμε να πίνουμε το ποτάκι μας ή το ουζάκι μας απολαμβάνοντας την ζωή μας. Εδώ ισχύει το γνωστο ρητό που λέει: το ποτό πρέπει να το πίνουμε και όχι να μας πίνει.

Πηγή-: www.mystikaomorfias.gr 

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr