Έντερο | Θεραπεύοντας θέματα ελέγχου

Έντερο | Θεραπεύοντας θέματα ελέγχου

 Το λεπτό έντερο αντιπροσωπεύει τη φωτιά στο σώμα και συνδέεται με το 3ο τσάκρα. Το περιεχόμενο του άρθρου δεν συνιστά ιατρική συμβουλή. Οι πληροφορίες βασίζονται στις γιόγκικες – ενεργειακές θεραπευτικές απόψεις.

Αν έχετε σοβαρό πρόβλημα θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ένα γιατρό. Το πεπτικό ή γαστροεντερικό σύστημα μπορεί να παρομοιασθεί με ένα εργοστάσιο που αποτελείται από τρία τμήματα: την υποδοχή (οισοφάγος και στομάχι) τη μεταποίηση (λεπτό έντερο) και την αποστολή (παχύ έντερο).

Πολλές φορές γενικεύουμε καθώς μιλάμε για το πεπτικό σύστημα, αλλά προκειμένου να ερευνήσουμε ένα συναισθηματικό θέμα στο σύστημα αυτό, είναι καλλίτερο να γνωρίζουμε ακριβώς το σημείο που εδρεύει, γιατί κάθε ένα κομμάτι του, έχει να μας διδάξει ένα διαφορετικό μάθημα.

Σε φυσικό επίπεδο τα έντερα έχουν να κάνουν με την επεξεργασία, διάσπαση και διανομή των θρεπτικών στοιχείων στο υπόλοιπο σώμα. Βρίσκονται στην κοιλιακή χώρα κάτω από το θώρακα.

Υπάρχουν τρεις βασικές βαλβίδες στο λεπτό έντερο: το δωδεκαδάκτυλο (βρίσκεται στην αρχή του και το συνδέει με το στομάχι) η νήστιδα (βρίσκεται στα αριστερά του ομφαλού) και ο ειλεός (στα δεξιά του) που είναι και το τελικό τμήμα το οποίο το συνδέει με το παχύ έντερο.

Σύμφωνα με το σύστημα των μεσημβρινών το λεπτό έντερο αποτελεί τμήμα του 2oυ πρωταρχικού μεσημβρινού / καναλιού, που ξεκινά από την καρδιά. Πολλά θέματα της καρδιάς εκδηλώνονται στο λεπτό έντερο και αντίστροφα.

Συναισθηματικά, το λεπτό έντερο, έχει να κάνει με θέματα ελέγχου, έντονου άγχους, ενστικτωδών αντιδράσεων, εμμονών κλπ. Για αυτές τις αντιδράσεις των εντέρων, θα πρέπει να ρωτήσετε τον εαυτό σας: “από πού προήλθαν;”. Ο έλεγχος είναι ένα από τα κυριότερα θέματα που επηρεάζουν τα έντερα. Ο έλεγχος έχει να κάνει με την ανασφάλεια που μας κυριεύει, ότι τα πράγματα δεν θα ακολουθήσουν την πορεία που θέλουμε.

Αισθανόμαστε ότι πρέπει να ελέγχουμε κάθε πτυχή της ζωή μας αλλά και των άλλων. Αν έχετε επίγνωση αυτού του θέματος, είναι η σωστή στιγμή να εξετάσετε τι σας μπλοκάρει και δεν επιτρέπετε – εμπιστεύεστε τη ροή της ζωής. Τι προκαλεί αυτό το μπλοκάρισμα; Όταν τα θέματα αυτά συνεχίζουν να παραμένουν άλυτα, τότε σε σωματικό επίπεδο παρουσιάζονται επώδυνα συμπτώματα, νοιώθοντας το έντερο να είναι δεμένο κόμπος.

Αφεθείτε, επιτρέψτε και αυτό θα αρχίσει να σας φροντίζει. Μία άλλη όψη – κλειδί που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας, είναι ότι τα έντερα έχουν να κάνουν με τις διακρίσεις στο σώμα. Είναι υπεύθυνα για το διαχωρισμό των θρεπτικών στοιχείων και την κατανομή τους σε ολόκληρο το σώμα.

Σε συναισθηματικό επίπεδο, είναι υπεύθυνα για να κάνουν ακριβώς το ίδιο, δηλαδή το διαχωρισμό, την “πέψη” των αισθημάτων ώστε μέσα από αυτήν τη διαδικασία να επέρχεται επίγνωση. ‘Όταν αποφεύγονται συνειδητά ή όχι τα συναισθήματα, τότε δεν απορροφώνται και μπορούν να εκδηλωθούν με διάφορους τρόπους, σωματικά, όπως διάρροια κλπ.

Δουλεύοντας μέσα από τη γιόγκα με τα έντερα, επέρχεται άμεση ανακούφιση του σωματικού πόνου και χαλάρωση. Η γιόγκα είναι σπουδαία στο να φέρει στην επιφάνεια συναισθηματικά θέματα και να τα μετατρέπει κομμάτι – κομμάτι σε επίγνωση. Βεβαιωθείτε ότι αναγνωρίζετε κάθε τι που ενεργοποιείται μέσα από την πρακτική σας.

Επίσης υπάρχουν και αρκετά μάντρα, που μπορείτε να βρείτε, που σε μαθαίνουν να αφήνεις τον έλεγχο, όπως: Ajai Αlai, Ardas Bhaee, Ap Sahai Hoa κλπ Πηγή: kundaliniyoganet.gr Σχετικά με το συντάκτη Πρόσφατα Άρθρα

Πηγή: Έντερο | Θεραπεύοντας θέματα ελέγχου

kundaliniyoganet.gr

Αλόη.Το φυτικό κολλαγόνο με την βιταμίνη A.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr