Αιθέριο Έλαιο Λιβάνι : Το Αρχαίο Μπότοξ.

Αιθέριο Έλαιο Λιβάνι : Το Αρχαίο Μπότοξ.

Καλλυντικό της ώριμης επιδερμίδας.

Λέγεται και βασιλιάς των αιθέριων ελαίων

Είναι το μυστικό αντιγηραντικό κλειδί. Η επιδερμίδα γίνεται όνειρο οι ρυτίδες χάνονται τα πεσμένα μάγολα ανορθώνονται και η διαφορά στο δέρμα γίνεται αισθητή.

 

Στην Αίγυπτο το χρησιμοποιούσε η Κλεοπάτρα και όσοι λατρεύουν τα αιθέρια έλαια το χρησιμοποιούν φανατικά γνωρίζοντας την αντιγηραντική του δράση ενάντια στις ρυτίδες στο χαλαρό δέρμα και στην όψη. Αν αναμίξετε 2 σταγόνες στην κρέμα ή στο λάδι των ποδιών σας θα ξεκουραστείτε και θα τονωθείτε αμέσως, αν απλώσετε στις ρυτιδες θα είναι σαν να κοιμηθήκατε 2 ώρες ενώ η δράση του στην κυτταρίτιδα είναι εξαιρετική.

Χρησιμοποιήθηκε επίσης στην Αρχαία Ελλάδα και στη Ρώμη για ιατρικούς σκοπούς. Κατά τον Μεσαίωνα μάλιστα διέπρεψε καθώς ήταν ένα από τα πιο πολύτιμα αγαθά στον κόσμο.

Αξιζε περισσότερο από το βάρος του σε χρυσό!

Με μια τόσο μακρά ιστορία χρήσης, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πώς εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αιθέρια έλαια στον κόσμο. Γιατί απλούστατα η σύσταση και οι ιδιότητες του δεν άλλαξαν.

Το λιβάνι εκτιμάται για τις θεραπευτικές και αρωματικές του ιδιότητες εδώ και αιώνες, και τα οφέλη του συνεχίζουν να αιχμαλωτίζουν τους ανθρώπους σήμερα. 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΜΟΝΩΝ
Το αιθέριο έλαιο λιβανιού δρα διεγείροντας την απελευθέρωση ωκυτοκίνης, μια ορμόνη που παίζει ρόλο στον τοκετό, το θηλασμό και τον κοινωνικό και τον αγαπητικό δεσμό. Το λιβανέλαιο μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του στρες και του άγχους, το οποίο μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο στη διαχείριση των επιπέδων ορμονών.

Επιταχύνει την κυτταρική ανανέωση.

Είναι ακόμη προληπτικό καθώς επιβραδύνει τις βλάβες που προκαλεί η φωτογήρανση. Μπορείτε να ενισχύσετε το δέρμα σας συνδυάζοντάς το με αιθέριο έλαιο ελιχρύσου και έλαιο φορέα σπόρων ροδιού για να φτιάξετε έναν εξαιρετικά ισχυρό αναζωογονητικό ορό.

Είναι καλό για όλους τους τύπους δέρματος αλλά ιδιαίτερα καλό για ξηρό και ώριμο δέρμα.

Ακόμη και το προβληματικό δέρμα με ακμή μπορεί να βελτιωθεί χρησιμοποιώντας αιθέριο έλαιο λιβανιού. Το λιβάνι, μαζί με το μύρο, έχει συνταγογραφηθεί στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική και χορηγείται για τη θεραπεία ασθενειών στασιμότητας του αίματος και φλεγμονών εκτός από την ανακούφιση από τον πόνο και το πρήξιμο.

Έχει χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια της ιστορίας του, στην επούλωση απο κοψίματα και πληγές και στην εξομάλυνση των ατελειών του δέρματος.

Έρευνες έχουν δείξει ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό όταν αναμιγνύεται με αιθέριο έλαιο Μύρου. 

Σμη΄γμα.

Βοηθά σίγουρα στην εξισορρόπηση της παραγωγής σμήγματος στο δέρμα σας, βοηθώντας στην απομάκρυνση της ακμής ενώ παράλληλα ενυδατώνει το ξηρό και ώριμο δέρμα. Ανακατέψτε το αιθέριο έλαιο λιβανιού με ένα άλλο αιθέριο έλαιο όπως το αιθέριο έλαιο Manuka ή το έλαιο μύρου για να αντιμετωπίσετε πραγματικά το ερεθισμένο δέρμα και την ενοχλητική ακμή.

1. Αρωματοθεραπεία: Το αιθέριο έλαιο λιβανιού χρησιμοποιείται ευρέως στην αρωματοθεραπεία λόγω των ηρεμιστικών και γείωσης των αποτελεσμάτων του. Το πλούσιο, ξυλώδες άρωμά του μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της χαλάρωσης, στη μείωση του στρες και στη βελτίωση της διάθεσης. Η διάχυση λιβανέλαιου στο σπίτι ή το γραφείο σας μπορεί να δημιουργήσει μια ήρεμη και γαλήνια ατμόσφαιρα.

2. Αντιφλεγμονώδες: Το λιβανέλαιο έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, καθιστώντας το ευεργετικό για διάφορες καταστάσεις υγείας. Έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για την ανακούφιση του πόνου των αρθρώσεων και των μυών, τη μείωση του οιδήματος και τη βελτίωση της συνολικής κινητικότητας. Η τοπική εφαρμογή ενός αραιωμένου διαλύματος λιβανέλαιου μπορεί να προσφέρει ανακούφιση και να υποστηρίξει τις φυσικές διαδικασίες επούλωσης του σώματος.

3. Υγεία του δέρματος: Το αιθέριο έλαιο λιβανιού προσφέρει πολυάριθμα οφέλη για την περιποίηση του δέρματος. Οι στυπτικές του ιδιότητες μπορούν να βοηθήσουν στην τόνωση και σύσφιξη του δέρματος, μειώνοντας την εμφάνιση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών. Προωθεί επίσης την αναγέννηση των κυττάρων, βοηθώντας στην επούλωση ουλών, πληγών και κηλίδων. Όταν αραιώνεται και εφαρμόζεται στο δέρμα, το λιβανέλαιο μπορεί να συμβάλει σε μια πιο υγιή, πιο νεανική επιδερμίδα.

4. Αναπνευστική υποστήριξη: Η εισπνοή λιβανέλαιου μπορεί να προσφέρει αναπνευστική υποστήριξη εξαλείφοντας τη συμφόρηση και ανακουφίζοντας τις δυσκολίες στην αναπνοή. Έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για την ανακούφιση από συμπτώματα αναπνευστικών παθήσεων όπως το άσθμα, η βρογχίτιδα και η ιγμορίτιδα. Η προσθήκη μερικών σταγόνων λιβανέλαιου σε έναν διαχύτη ή η απευθείας εισπνοή του μπορεί να βοηθήσει στο άνοιγμα των αεραγωγών και στην ευκολότερη αναπνοή.

5. Διαλογισμός και πνευματικές πρακτικές:

Το λιβάνι αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των πνευματικών πρακτικών εδώ και αιώνες. Οι αρωματικές του ιδιότητες πιστεύεται ότι ενισχύουν την εστίαση, εμβαθύνουν τον διαλογισμό και προάγουν την αίσθηση της ηρεμίας. Το κάψιμο της ρητίνης λιβανιού ή η χρήση αιθέριου ελαίου λιβανιού κατά τη διάρκεια του διαλογισμού ή των πρακτικών στοχασμού μπορεί να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα που ευνοεί την επίγνωση και την πνευματική σύνδεση.

6.Βοηθά στη διατήρηση της στοματικής υγείας

Τα βοσβελικά οξέα που προέρχονται από το λιβάνι έχουν καλές αντιβακτηριακές ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στην πρόληψη και τη θεραπεία στοματικών (σχετιζόμενων με το στόμα) λοιμώξεων. Αυτά περιλαμβάνουν κακή αναπνοή , πονόδοντο και τερηδόνα .

Σε μια μελέτη, σε μαθητές γυμνασίου με ουλίτιδα χορηγήθηκε τσίχλα που περιείχε 100 χιλιοστόγραμμα εκχυλίσματος λιβανιού ή 200 χιλιοστόγραμμα σκόνης λιβανιού. Μασούσαν την τσίχλα για δύο εβδομάδες και αναφέρθηκε ότι και τα δύο ούλα ήταν πιο αποτελεσματικά στη μείωση των σημαδιών της ουλίτιδας από ένα εικονικό φάρμακο.

Λάβετε υπόψη ότι είναι πάντα απαραίτητο να χρησιμοποιείτε τα αιθέρια έλαια με ασφάλεια και να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο επαγγελματία ή αρωματοθεραπευτή πριν τα εντάξετε στη ρουτίνα ευεξίας σας. Μπορούν να παρέχουν εξατομικευμένη καθοδήγηση με βάση τις συγκεκριμένες ανάγκες και τις περιστάσεις σας.

Κάνετε πάντα το τεστ αλλεργίας.

Αιθέριο Έλαιο Λιβάνι για την ανανέωση κουρασμένων και γερασμένων δερμάτων.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr