Σπόροι Μάραθου: Από την Απώλεια Βάρους, έως την καλύτερη Πέψη και την Ρύθμιση της Θερμοκρασίας σας. Όλα τους τα οφέλη

Σπόροι Μάραθου: Από την Απώλεια Βάρους, έως την καλύτερη Πέψη και την Ρύθμιση της Θερμοκρασίας σας. Όλα τους τα οφέλη

Μείνετε δροσεροί αυτό το καλοκαίρι με σπόρους μάραθου: Από την απώλεια βάρους έως την καλύτερη πέψη, μάθετε όλα τα οφέλη
Οι σπόροι μάραθου βοηθούν την πέψη, προάγουν την απώλεια βάρους, ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και παρέχουν πολλά άλλα οφέλη.

Οι αρωματικοί σπόροι μάραθου, γνωστοί και ως saunf, έχουν χρησιμοποιηθεί για γαστρονομικούς και ιατρικούς σκοπούς εδώ και αιώνες. Αυτοί οι μικροσκοπικοί σπόροι χρησιμοποιούνται ευρέως στην κουζίνα της Ινδίας και της Μέσης Ανατολής και είναι γνωστοί για την ξεχωριστή γεύση και το άρωμά τους. Οι σπόροι μάραθου είναι γεμάτοι μαρμελάδα με ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρουν μια σειρά από οφέλη για την υγεία. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε όχι μόνο αν οι σπόροι μάραθου μας βοηθούν να μας κρατούν δροσερούς το καλοκαίρι, αλλά και τα πρόσθετα οφέλη από την κατανάλωση αυτού του καταπληκτικού βοτάνου.

8 Οφέλη από την κατανάλωση μαραθόσπορων:

1. Βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος το καλοκαίρι
Ένα από τα πιο γνωστά οφέλη της κατανάλωσης μαραθόσπορων είναι ότι βοηθούν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, οι σπόροι μάραθου είναι ένα δημοφιλές φάρμακο που βοηθά να κρατήσει το σώμα δροσερό και να αποτρέψει τη θερμοπληξία. Πιστεύεται ότι έχουν ιδιότητες ψύξης που καταπραΰνουν το σώμα, μειώνουν τη φλεγμονή και μειώνουν τη θερμότητα του σώματος.

2. Βοηθά την πέψη
Οι σπόροι μάραθου είναι επίσης γνωστοί για τις πεπτικές τους ιδιότητες. Όταν καταναλώνονται μετά τα γεύματα, μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από πεπτικές ενοχλήσεις, όπως φούσκωμα, δυσκοιλιότητα και δυσπεψία. Οι σπόροι μάραθου περιέχουν ανηθόλη, μια ένωση που βοηθά στην τόνωση της έκκρισης πεπτικών υγρών και ενζύμων, γεγονός που κάνει την πέψη πιο αποτελεσματική.

3. Φυσικό αποτοξινωτικό
Οι σπόροι μάραθου περιέχουν αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην αποβολή των τοξινών από το σώμα, καθιστώντας τους ένα φυσικό αποτοξινωτικό. Αυτά τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν το συκώτι από τοξικές βλάβες και βοηθούν στην αποβολή των επιβλαβών τοξινών που μπορούν να συσσωρευτούν στο σώμα με την πάροδο του χρόνου.

4. Προωθούν την απώλεια βάρους
Οι σπόροι μάραθου μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην προώθηση της απώλειας βάρους καταστέλλοντας την όρεξη και μειώνοντας την πείνα. Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση σπόρων μάραθου μπορεί να βοηθήσει στην καταστολή της όρεξης και στην αύξηση του αισθήματος πληρότητας, οδηγώντας σε μείωση της κατανάλωσης θερμίδων.

5. Μπορεί να απαλύνουν τις κράμπες της περιόδου
Οι σπόροι μάραθου έχουν χρησιμοποιηθεί ως φυσική θεραπεία για να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τις κράμπες της περιόδου. Περιέχουν ενώσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη χαλάρωση των μυών στη μήτρα, οδηγώντας σε μείωση των κράμπων και της δυσφορίας.

6. Μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας των ματιών
Οι σπόροι μάραθου είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας των ματιών. Περιέχουν βιταμίνη Α, η οποία είναι απαραίτητη για την καλή όραση, και αντιοξειδωτικά όπως η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των ματιών από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία.

7. Μειώνουν τη φλεγμονή
Οι σπόροι μάραθου περιέχουν ενώσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα. Η φλεγμονή συνδέεται με πολλές χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, της αρθρίτιδας και των καρδιακών παθήσεων. Η κατανάλωση σπόρων μάραθου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής, καθιστώντας τους ένα χρήσιμο εργαλείο για την πρόληψη χρόνιων ασθενειών.

8. Μπορεί να βελτιώσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου
Οι σπόροι μάραθου περιέχουν ενώσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου. Αυτές οι ενώσεις πιστεύεται ότι βοηθούν στην ενίσχυση της γνωστικής απόδοσης και της μνήμης. Οι σπόροι μάραθου είναι επίσης πλούσιοι σε αιθέρια έλαια που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του στρες, του άγχους και της κατάθλιψης.

Είτε καταναλώνετε σπόρους μάραθου ως μπαχαρικό στα γεύματά σας είτε τους χρησιμοποιείτε ως φυσική θεραπεία για διάφορα προβλήματα υγείας, αυτοί οι μικροσκοπικοί σπόροι είναι μια πολύτιμη προσθήκη στην καθημερινή σας διατροφή.

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr