Όταν τα αιθέρια έλαια φροντίζουν την Ψυχή το Μυαλό και το Πνεύμα.

Όταν τα αιθέρια έλαια φροντίζουν την Ψυχή το Μυαλό και το Πνεύμα.

Έχουμε χρησιμοποιήσει αιθέρια έλαια για την ομορφιά του δέρματος την λάμψη του και την σύσφιξη αλλά τι άλλο μπορούν να κάνουν με μεγάλη επιτυχία;

 Τα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνται συχνά στον τομέα της αρωματοθεραπείας και της φυσικοπάθειας για την υποστήριξη της υγείας και της ευεξίας. Αυτό το άρθρο στοχεύει στη σημασία των αιθέριων ελαίων για έναν υγιεινό τρόπο ζωής.
Τι είναι τα αιθέρια έλαια;
Τα αιθέρια έλαια είναι οι συμπυκνωμένες ενώσεις που εξάγονται από τα διάφορα δυνητικά ευεργετικά φυτά.

Τα αιθέρια έλαια  έχουν πολύ πιο έντονη μυρωδιά από αυτή των φυτών από τα οποία προέρχονται και περιέχουν τα υψηλότερα επίπεδα ενεργών των συστατικών τους. 

Τρόποι παραγωγής εκχυλίσματος αιθέριων ελαίων
Υπάρχουν οι ακόλουθοι τρόποι που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές για την εξαγωγή αιθέριων ελαίων από τα φύλλα, τα άνθη και το στέλεχος του φυτού:

1. Απόσταξη με ατμό ή νερό: αυτή η διαδικασία περνά ζεστό νερό ή ζεστό ρεύμα μέσα από τα φυτά τραβώντας έτσι τις βασικές ενώσεις μακριά από το φυτό.

2. Μηχανική μέθοδος – π.χ. ψυχρή έκθλιψη: Αυτή η διαδικασία συμπιέζει τη φυτική ύλη για να απελευθερώσει χυμούς ή έλαια.

Μόλις εκχυλιστούν αυτά τα αρωματικά χημικά ή αιθέρια έλαια, είτε συνδυάζονται με τα έλαια μεταφοράς είτε με τα προϊόντα που είναι έτοιμα για χρήση.

Πώς επηρεάζουν τα αιθέρια έλαια την υγεία και το μυαλό σας;
Τα αιθέρια έλαια έχουν ένα ευρύ φάσμα φαρμακευτικών και θεραπευτικών ιδιοτήτων. Και οι αντιμυκητιακές, αντιβακτηριδιακές και αντι-ιικές ιδιότητές τους τα καθιστούν ένα χρήσιμο προϊόν στο ιατρικό σας ντουλάπι, στο πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας αλλά και στην περιποίηση των μαλλιών.

1. Αρωματοθεραπεία – Ανακουφίζει από το στρες
Αρωματοθεραπεία είναι η  χρήση των αιθέριων ελαίων για θεραπευτικά οφέλη. Όταν εισπνέετε τα αιθέρια έλαια, τα αρωματικά μόρια ταξιδεύουν από τα οσφρητικά νεύρα απευθείας στον εγκέφαλο και επηρεάζουν ιδιαίτερα το συναισθηματικό κέντρο του, βοηθώντας έτσι στην ανακούφιση του στρες. Προάγουν τον υγιή ύπνο, ανακουφίζουν από τον πονοκέφαλο και  τον πόνο. Μπορούν να βελτιώσουν τις δερματικές παθήσεις, να βοηθήσουν στη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος και να ενθαρρύνουν τον υγιή κύκλο πέψης.

2. Η αναπνοή μέσω αιθέριων ελαίων – ποια είναι η επίδρασή της στο μυαλό μας;
Στην αρωματοθεραπεία, όλα τα αιθέρια έλαια συμβάλλουν άμεσα στο να έχουμε υγιή νου, καθώς επιδρούν άνετα βελτιώνοντας γρήγορα την υγεία και τηςνποιότητα ζωής. Επιπλέον, χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση από τον πόνο και τις κράμπες, τη βελτίωση της αναπνευστικής υγείας, τη θεραπεία της κατάστασης του δέρματος, την ανακούφιση από τη συμφόρηση, την προώθηση υγιών προτύπων ύπνου και τονώνουν τη διάθεσή.  Προσ΄φέρουν ήρεμο μυαλό.


Ακολουθεί η λίστα με τα δημοφιλή αιθέρια έλαια που συνδέονται με την ψυχική και πνευματική υγεία προάγοντας την ευεξία, σωματική και συναισθηματική:

Μέντα – Βοηθά στην πέψη και ενισχύει την ενέργεια
Λεβάντα – Ανακουφίζει από το στρες
Σανδαλόξυλο – Ηρεμεί τα νεύρα
Περγαμόντο – Μειώνει το στρες και βελτιώνει τις δερματικές παθήσεις
Τριαντάφυλλο – βελτιώνει τη διάθεση και μειώνει το άγχος
Χαμομήλι – βελτιώνει τη διάθεση και τη χαλάρωση
Ylang-Ylang – Αντιμετωπίζει πονοκεφάλους, ναυτία και δερματικές παθήσεις
Tea tree – καταπολεμά τις λοιμώξεις τα μικρόβια και ενισχύει το ανοσοποιητικό
Γιασεμί – βοηθά στην ανακούφιση της κατάθλιψης
Λεμόνι – τονώνει τη διάθεση, βοηθά την πέψη και τον πονοκέφαλο

Πράγματα που λαμβάνονται υπόψη κατά τη χρήση αιθέριου ελαίου – Αποποίηση ευθύνης
Έχουν παρενέργειες όπως –

1. Ερεθισμός και κάψιμο – Γι’ αυτό, πρέπει να φροντίσετε να αραιώσετε τα αιθέρια έλαια με έλαια φορέα πριν την εφαρμογή στο δέρμα.

2. Κρίσεις άσθματος – Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι απολύτως ασφαλείς με την εισπνοή των αιθέριων ελαίων, αλλά δεν ταιριάζει στους ανθρώπους που υποφέρουν από άσθμα το οποίο με τη σειρά του αντιδρά στην εισπνοή των αναθυμιάσεων.

3. Πονοκέφαλοι – Η υπερβολική εισπνοή και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους και ειδικά εκείνοι οι άνθρωποι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσοι είναι πιθανό να έχουν πονοκεφάλους πιο συχνά.

Σημείωση – Είναι πάντα ασφαλή όταν χρησιμοποιειούνται με τον σωστό τρόπο. Επομένω τα αραιώνετε πάντα με έλαια μεταφοράς και δεν τα καταπίνετε ποτέ.

Αιθέρια Έλαια Απο Τα Μυστικά Ομορφιάς

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr