Τα καλύτερα συμπληρώματα για τον εγκέφαλό σας

Τα καλύτερα συμπληρώματα για τον εγκέφαλό σας

Χρόνια έρευνας σε συμπληρώματα που ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου έχουν αποδείξει  ότι δεν υπάρχει μια μαγική σφαίρα ώστε να αποκρούσει την άνοια, να παραμείνει αιχμηρός ή με κάποιο τρόπο να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία.

Ακόμη και μερικές από τις παλιές επιλογές παραδοσιακών βοτάνων που κατά καιρούς πιστεύεται ότι είναι καλές για την υγεία του εγκεφάλου – όπως το gingko biloba και η DHEA –  τελικά δεν έχουν καταφέρει να ανταποκριθούν στον επιστημονικό έλεγχο.

Ευτυχώς, υπάρχουν αποδείξεις ότι οι αλλαγές στη διατροφή και στον τρόπο ζωής μπορούν να επηρεάσουν το πόσο καλά λειτουργεί ο εγκέφαλός σας. 

Αφαιρέστε τις ουσίες που δεν κάνουν καλό στον εγκέφαλο
Ουσίες όπως το αλκοόλ, τα παράνομα ή ψυχαγωγικά ναρκωτικά και η νικοτίνη όχι μόνο δεν βελτιώνουν τη γνωστική λειτουργία, αλλά μπορεί επίσης να κάνουν τον εγκέφαλό σας λιγότερο υγιή. Λίγο αλκοόλ μπορεί να σας κάνει καλό, αλλά σίγουρα δεν είναι καλύτερο. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μια μελέτη του 2008 που δημοσιεύτηκε στο Annals of Neurology, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί μαρασμό τμημάτων του εγκεφάλου, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει απώλεια μνήμης και άλλα γνωστικά προβλήματα.

Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται τη νικοτίνη και το κάπνισμα ως πρόβλημα των πνευμόνων ή της καρδιάς, αλλά οι ερευνητές ερευνούν τους ισχυρισμούς ότι προκαλεί έλλειψη ροής αίματος στον εγκέφαλο. Για να διατηρήσετε τον εγκέφαλό σας υγιή, το πρώτο βήμα είναι να σταματήσετε να πλημμυρίζετε το σώμα σας με τοξικές ουσίες.

Η έρευνα υποστηρίζει τη μεσογειακή διατροφή ως νικητή στην αποτροπή της άνοιας. Μπορείτε να βελτιώσετε τα γνωστικά οφέλη αυτού του διατροφικού προγράμματος αναλύοντας συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά για να διασφαλίσετε ότι καταναλώνετε άφθονα από τα τρόφιμα που προσφέρουν τη μεγαλύτερη ενδυνάμωση του εγκεφάλου για τα χρήματα.

1. Αντιοξειδωτικά στην υγεία του εγκεφάλου «ACE».

Οι βιταμίνες Α, C και Ε είναι αντιοξειδωτικά, τα οποία μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και διασφαλίζουν ότι ο εγκέφαλός σας οξυγονώνεται. Γιατί όμως να τρώτε λαχανάκια Βρυξελλών αντί να βάζετε μια πολυβιταμίνη; Απλός. Τα τρόφιμα περιέχουν μικροθρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες και άλλα συστατικά που συμβάλλουν στη συνολική υγεία σας. Φάτε αυτά τα αντιοξειδωτικά για να βοηθήσετε τον εγκέφαλό σας να λειτουργεί αποτελεσματικά:

Μούρα, ειδικά βατόμουρα, βατόμουρα, κράνμπερι και σμέουρα
καρότα
Εσπεριδοειδή (ρωτήστε τον παροχέα σας σχετικά με πιθανές αλληλεπιδράσεις μεταξύ του γκρέιπφρουτ και τυχόν συνταγογραφούμενων φαρμάκων που παίρνετε)
Σταυρανθή λαχανικά, όπως λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο και μπρόκολο
Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από ψάρια όπως ο σολομός
Καρύδια και ηλιόσποροι
Φύτρο σιταριού και έλαιο φύτρων σιταριού

2. Βιταμίνες Β για να απαλλαγείτε από το στρες του κρανίου σας

Αυτή η ομάδα βιταμινών, η οποία περιλαμβάνει φυλλικό οξύ, Β6 και Β12, βοηθά στη λειτουργία του εγκεφάλου με διάφορους τρόπους. Συγκεκριμένα, η λήψη επαρκών βιταμινών Β βοηθά τον εγκέφαλό σας να ανταποκρίνεται κατάλληλα στο στρες . Λάβετε την ημερήσια δόση Β μέσω:

Ρεβύθια και άλλα όσπρια για βιταμίνη Β6
Σκούρα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά για φυλλικό οξύ
Ψάρια, πουλερικά και κρέας για το Β12

3. Βιταμίνη D για τους νευρώνες σας

Ακούτε για τη βιταμίνη D σε σχέση με τη βοήθεια της οικοδόμησης γερών οστών, αλλά αυτή η βασική θρεπτική ουσία παίζει επίσης κρίσιμο ρόλο στην κυτταρική υγεία—συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών κυττάρων. Για να πάρετε βιταμίνη D, τα ακόλουθα είναι χρήσιμα:

Μουρουνόλαδο
Μέτρια έκθεση στον ήλιο
Συμπληρώματα βιταμίνης D
Άγριος σολομός, σαρδέλες και σκουμπρί

4. Χολίνη για τη μνήμη σας

Η χολίνη, ένα απαραίτητο μικροθρεπτικό συστατικό που βρίσκεται σε μια σειρά από λαχανικά και άπαχες πρωτεΐνες, παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία των νευροδιαβιβαστών. Με λίγα λόγια, η χολίνη μπορεί να βοηθήσει τη μνήμη σας. Θυμηθείτε να καταναλώνετε πολλά:

Μαγιά μπύρας
Αυγά
Σόγια – ολόκληρα φασόλια ή ελάχιστα επεξεργασμένα τρόφιμα σόγιας όπως το τέμπε ή το τόφου
Εάν επιλέξετε να συμπληρώσετε
Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε συμπληρώματα για βασικά θρεπτικά συστατικά του εγκεφάλου, φροντίστε να προμηθευτείτε τις βιταμίνες σας προσεκτικά. Ρωτήστε από πού προέρχονται τα ωμέγα-3 σε ένα καψάκιο για να βεβαιωθείτε ότι προέρχονται από μια βιώσιμη, μη μολυσμένη πηγή. Αναζητήστε επικύρωση από τρίτους σχετικά με τις μεθόδους παραγωγής και τη σταθερή ισχύ.

www.onemedical.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr