Πόνος Στην Πλάτη Και Την Μέση Στις Γυναίκες Μετά Τα 40 (Λύσεις & Συμβουλές)

Πόνος Στην Πλάτη Και Την Μέση Στις Γυναίκες Μετά Τα 40 (Λύσεις & Συμβουλές)

Είστε στα 40 σας και ο συνεχής πόνος στην πλάτη σας δυσκολεύει; Υπάρχουν διάφοροι πιθανοί λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες αντιμετωπίζουν δυσφορία στη μέση. Ορισμένες συνδέονται με ασθένειες που αφορούν συγκεκριμένες γυναίκες, ενώ άλλες μπορεί να επηρεάσουν όλους ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τους πιθανούς λόγους για τον πόνο στη μέση σε γυναίκες που είναι στα 40 τους, καθώς και πότε είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για διάγνωση και πορεία θεραπείας.

Τι μπορεί να προκαλέσει πόνο στη μέση στις γυναίκες;
Η πιθανότητα να αναπτύξετε μια ενοχλητική, επαναλαμβανόμενη ενόχληση στην πλάτη ή την μέση μπορεί να αυξηθεί καθώς πλησιάζετε στα 40. Καθώς μεγαλώνετε, η περιοχή της σπονδυλικής σας στήλης υφίσταται μεγαλύτερη φθορά, αυξάνοντας την πιθανότητα να νιώσετε ενόχληση στο κάτω ή στο άνω μέρος της πλάτης. Λόγω ενός συνδυασμού παραγόντων, ο πόνος στην πλάτη στις γυναίκες είναι πιο διαδεδομένος από ότι στους άνδρες. Ρωτήσαμε έναν γυναικολόγο και έναν φυσιοθεραπευτή σχετικά με τους λόγους για τους οποίους οι γυναίκες άνω των 40 ετών έχουν περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες της ηλικίας τους να εμφανίσουν πόνο στην πλάτη .

Υπάρχουν διακριτές αιτίες πόνου στη μέση για τις γυναίκες. Αυτές περιλαμβάνουν τις ακόλουθες περιστάσεις.

Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS)
Προεμμηνορροϊκή δυσμορφική διαταραχή (PMDD)
Ενδομητρίωση
Δυσμηνόρροια
Ύστερη Εγκυμοσύνη
Οστεοπόρωση
Ευσαρκία
Εμμηνόπαυση
Καθιστική ζωή

Άλλες αιτίες πόνου στη μέση
Επιπλέον, υπάρχουν αιτίες πόνου στη μέση που μπορεί να ταλαιπωρήσουν άτομα οποιουδήποτε φύλου. Οι ακόλουθες καταστάσεις είναι μερικές από τις πιο τυπικές αιτίες:

Μυϊκή θλάση
Ισχιαλγία
Κήλη δίσκου
Εκφυλισμός δίσκου

Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές:

Άσκηση καθημερινά
Η άσκηση είναι απαραίτητη για τη ρύθμιση αυτών των παραμέτρων. Η διαχείριση αυτών των παραγόντων κινδύνου και η πρόληψη της οσφυαλγίας βοηθούνται σε μεγάλο βαθμό από όλες τις μορφές άσκησης, συμπεριλαμβανομένης της αερόβιας προπόνησης, της προπόνησης δύναμης και αντοχής, της ευελιξίας, της ισορροπίας και της προπόνησης συντονισμού. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι γυναίκες που ασκούν μέτριας έντασης άσκηση τουλάχιστον τρεις έως πέντε ημέρες την εβδομάδα είχαν μικρότερο κίνδυνο για ενόχληση στη μέση.

www.thehealthsite.com/

 

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr