Χάδι ομορφιάς η βιταμίνη Ε για το καλοκαίρι-φάρμακο για το δέρμα

Χάδι ομορφιάς η βιταμίνη Ε για το καλοκαίρι-φάρμακο για το δέρμα

Η βιταμίνη Ε δεν σβήνει μόνο τα σημάδια του χρόνου αλλά και τις βλαβερές επιδράσεις του ήλιου που τις αντιμετωπίζει ακόμη και πριν δημιουργηθούν. Πρόκειται για μια στοχευμένη βιταμίνη που δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ στο δέρμα ώστε να αντιμετωπίζει τους εχθρούς του.

Προσφέρει πολλά οφέλη , ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που το δέρμα εκτίθεται σε αυξημένη έκθεση στον ήλιο και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες. 

1. Αντιοξειδωτική προστασία: Η βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην εξουδετέρωση των επιβλαβών ελεύθερων ριζών οι οποίες δημιουργούνται από την έκθεση στον ήλιο και τους περιβαλλοντικούς ρύπους (που διαχέονται με επικίνδυνο τρόπο και είναι ακόμη πιο δραστικοί το καλοκαίρι). Αυτή η προστασία μπορεί να αποτρέψει ή να ελαχιστοποιήσει τη βλάβη στα κύτταρα του δέρματος, μειώνοντας τον κίνδυνο πρόωρης γήρανσης, ρυτίδων και ηλιακού εγκαύματος.

2. Καταπραϋντικό εγκαύματος: Όταν εφαρμόζεται τοπικά, η βιταμίνη Ε έχει καταπραϋντικές και ενυδατικές ιδιότητες που μπορούν να ανακουφίσουν την ενόχληση και την ερυθρότητα που σχετίζονται με το ηλιακό έγκαυμα. Βοηθά στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων κυττάρων του δέρματος και στην προώθηση της επούλωσης.

3. Ενυδάτωση και ελαστικότητα: Η καλοκαιρινή ζέστη και η έκθεση στον ήλιο μπορεί να οδηγήσουν σε ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα. Η βιταμίνη Ε έχει εξαιρετικές ενυδατικές ιδιότητες που βοηθούν στην αναπλήρωση του φραγμού υγρασίας του δέρματος και αποτρέπουν την απώλεια υγρασίας, διατηρώντας το δέρμα ενυδατωμένο και ελαστικό.

4. Προστασία από τις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία: Η βιταμίνη Ε δεν μπορεί να αντικαταστήσει το αντηλιακό, μπορεί όμως να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των αντηλιακών και να την πολλαπλασιάσει παρέχοντας ένα επιπλέον στρώμα προστασίας από την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία. Βοηθά στη μείωση της βλάβης που προκαλείται από τις ακτίνες UV και μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη μακροχρόνιων προβλημάτων του δέρματος όπως η φωτογήρανση και ο καρκίνος του δέρματος.

5. Μείωση ουλών: Η βιταμίνη Ε έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως για τη δυνατότητά της να ελαχιστοποιεί την εμφάνιση ουλών. Η εφαρμογή λαδιού ή κρεμών βιταμίνης Ε σε ουλές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προκαλούνται από ηλιακά εγκαύματα ή τσιμπήματα εντόμων, μπορεί να συμβάλει στην προώθηση της επούλωσης και στη μείωση της ορατότητας των ουλών με την πάροδο του χρόνου.

6. Αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις: Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στο δέρμα, οδηγώντας σε ερυθρότητα, ερεθισμό και ηλιακό έγκαυμα. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν πολύ δραστικά   στην ηρεμία και στην καταπραΰνση του φλεγμονώδες δέρματος, μειώνοντας την ερυθρότητα και την ενόχληση.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ η βιταμίνη Ε προσφέρει διάφορα οφέλη για το δέρμα, παρόλα αυτά φυσικά, δεν πρέπει να θεωρείται υποκατάστατο της αντηλιακής προστασίας. Άλλος είναι ο ρόλος της και πρωτίστως είναι εξόχως καλλυντικός. Να φοράτε παράλληλα λοιπόν πάντα αντηλιακό ευρέος φάσματος, προστατευτικά ρούχα και να αναζητάτε σκιά κατά τις ώρες αιχμής του ήλιου για να προστατεύσετε το δέρμα σας από την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία.

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr