Γιόγκα για Ευέλικτο σώμα, Ελαστικό και Όμορφο, με Απλές Ασκήσεις που Ομορφαίνουν.

Γιόγκα για Ευέλικτο σώμα, Ελαστικό και Όμορφο, με Απλές Ασκήσεις που Ομορφαίνουν.

Γιόγκα, Εύκαμπτο σώμα,Ελαστικότητα, Ομορφιά,Απλές ασκήσεις,Ευελιξία,Πόζες γιόγκα,Διατάσεις,Σύνδεση μυαλού-σώματος

Εσωτερική γαλήνη,Έλεγχος αναπνοής,Ισορροπία,Δύναμη,Χαλάρωση,Ευεξία,Στάση,Οφέλη για την υγεία,Τρόπος ζωής γιόγκα,

Η ευλυγισία της σπονδυλικής στήλης, το άνοιγμα και η ελαστικότητα των ποδιών, η ψυχική ευφορία και ευεξία και η διαρκή επαφή με το ψυχικό και συναισθηματικό μας κέντρο χωρίς να είναι διαλυμένο το νευρικό σύστημα, καλλιεργώντας παράλληλα για τον εαυτό σου μια ισορροπία, όλα αυτά είναι τα ζητούμενα που αποζητά σήμερα ο άνθρωπος (στην σχεδόν καμιά φορά ανισόρροπη εποχή μας) που τα αναζητούμε όμως και καθώς μεγαλώνουμε. Επιθυμώντας να παραμείνουμε νεανικοί και υγιής, χωρίς να χάσουμε το σφρίγος μας την ευεξία και την αντοχή μας. Όλα αυτά τα φέρνει μαζί της η γιόγκα.

Η γιόγκα, είναι μια αρχαία πρακτική που ξεκίνησε από την Ινδία, έχει κερδίσει τεράστια δημοτικότητα παγκοσμίως λόγω των πολυάριθμων σωματικών και ψυχικών της πλεονεκτημάτων.

Η ομορφιά της γιόγκα έγκειται στην προσβασιμότητά της, καθιστώντας την κατάλληλη για άτομα όλων των επιπέδων φυσικής κατάστασης και κάθε ηλικίας. Αν είστε νέος στη γιόγκα και επιθυμείτε να μυηθείτε στο ταξίδι αυτο-ανακάλυψης και βελτίωσης της ευεξίας, δίνουμε στην διάθεση σας μερικές ήπιες στάσεις γιόγκα που είναι ιδανικές για αρχάριους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του National Library of Medicine www.ncbi.nlm.nih.gov   οι πρακτικές γιόγκα ενισχύουν τη μυϊκή δύναμη και την ευελιξία του σώματος, προάγουν και βελτιώνουν την αναπνευστική και καρδιαγγειακή λειτουργία, προάγουν την ανάρρωση και τη θεραπεία του εθισμού, μειώνουν το στρες, το άγχος, την κατάθλιψη και τον χρόνιο πόνο, βελτιώνουν τα πρότυπα ύπνου και βελτιώνουν τη συνολική ευεξία και ποιότητα ζωής

1. Mountain Pose (Tadasana):
Ξεκινήστε την πρακτική σας με τη βασική Mountain Pose. Σταθείτε ψηλά με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των γοφών, γειώνοντάς τα σταθερά στο χαλάκι. Δουλέψτε τους μύες των ποδιών σας και επιμηκύνετε τη σπονδυλική σας στήλη, επιτρέποντας στους ώμους σας να χαλαρώσουν. Αναπνεύστε βαθιά, καλλιεργώντας μια αίσθηση σταθερότητας και παρουσίας σε αυτή την απλή αλλά δυνατή στάση.

2. Παιδική πόζα (Balasana):
Όποτε χρειάζεστε μια στιγμή ξεκούρασης κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας, υποχωρήστε στη στάση του παιδιού. Γονατίστε στο χαλάκι σας και, στη συνέχεια, χαμηλώστε το πάνω μέρος του σώματός σας προς τα εμπρός, ακουμπώντας το μέτωπό σας στο χαλάκι. Τεντώστε τα χέρια σας προς τα εμπρός ή χαλαρώστε τα στο πλάι. Αυτή η στάση τεντώνει απαλά την πλάτη, τους γοφούς και τους μηρούς ενώ προάγει τη βαθιά χαλάρωση και ηρεμία.

3. Σκύλος που βλέπει προς τα κάτω (Adho Mukha Svanasana):
Μια από τις πιο αναγνωρίσιμες στάσεις γιόγκα, το Downward-Facing Dog, είναι μια εξαιρετική διάταση σε όλο το σώμα. Ξεκινήστε με τα τέσσερα, στη συνέχεια σηκώστε τους γοφούς σας προς τα πάνω και προς τα πίσω, σχηματίζοντας ένα ανεστραμμένο σχήμα V. Κρατήστε τα χέρια σας στο πλάτος των ώμων και τα πόδια σας στο πλάτος των γοφών. Πιέστε τις παλάμες σας στο χαλάκι και επιμηκύνετε τη σπονδυλική σας στήλη. Αυτή η στάση δυναμώνει τα χέρια, τα πόδια και τον πυρήνα, ενώ επίσης τεντώνει τους μηριαίους και τους ώμους.

4. Πολεμιστής I (Virabhadrasana I):
Το Warrior I είναι μια ισχυρή όρθια στάση που χτίζει δύναμη και σταθερότητα. Από το Mountain Pose, κάντε ένα πόδι πίσω και γυρίστε το ελαφρώς προς τα έξω. Λυγίστε το μπροστινό σας γόνατο, φροντίζοντας να ευθυγραμμιστεί με τον αστράγαλό σας και σηκώστε τα χέρια σας πάνω. Τετράγωνε τους γοφούς σου μπροστά και σήκωσε το στήθος σου. Αυτή η στάση δίνει ενέργεια σε ολόκληρο το σώμα, ενώ ανοίγει τους γοφούς και τεντώνει τα πόδια.

 

5. Πόζα δέντρου (Vrksasana):
Το Tree Pose καλλιεργεί την ισορροπία και τη συγκέντρωση. Ξεκινήστε με το να στέκεστε ψηλά, μετατοπίστε το βάρος σας στο ένα πόδι και τοποθετήστε το πέλμα του άλλου σας ποδιού στο εσωτερικό του μηρού ή της γάμπας σας. Κρατήστε τα χέρια σας στο κέντρο της καρδιάς σας ή σηκώστε τα πάνω από το κεφάλι σας. Βρείτε ένα σημείο εστίασης που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ισορροπία σας. Αυτή η στάση δυναμώνει τα πόδια και βελτιώνει την εστίαση και τη σταθερότητα.

 

6. Πόζα γέφυρας (Setu Bandhasana):
Το Bridge Pose είναι μια απαλή οπίσθια κάμψη που βοηθά να ανοίξει το στήθος και να απελευθερωθεί η ένταση στο κάτω μέρος της πλάτης. Ξαπλώστε ανάσκελα με τα γόνατά σας λυγισμένα και τα πόδια σας επίπεδα στο χαλάκι. Πιέστε τα πόδια σας στο έδαφος, σηκώστε τους γοφούς σας και συμπλέξτε τα χέρια σας κάτω από το σώμα σας. Κρατήστε τη στάση ενώ αναπνέετε βαθιά και, στη συνέχεια, αφήστε αργά πίσω στο χαλάκι. Αυτή η στάση δυναμώνει τα πόδια και τους γλουτούς ενώ βελτιώνει την ευλυγισία της σπονδυλικής στήλης.

Θυμηθείτε, η γιόγκα δεν έχει να κάνει με την επίτευξη της τελειότητας. έχει να κάνει με το να αγκαλιάσεις το δικό σου ταξίδι και να τιμήσεις τις ανάγκες του σώματός σου. Ξεκινήστε με αυτές τις στάσεις φιλικές προς τους αρχάριους, κινούμενοι με επίγνωση και εστιάζοντας στην αναπνοή σας. Καθώς προχωράτε, μπορείτε να εξερευνήσετε πιο απαιτητικές στάσεις και ακολουθίες. Η συνέπεια και η υπομονή είναι το κλειδί. Με τακτική εξάσκηση, σταδιακά θα έχετε αυξημένη ευελιξία, δύναμη και μεγαλύτερη αίσθηση ευεξίας. Αγκαλιάστε τη μεταμορφωτική δύναμη της γιόγκα και απολαύστε το όμορφο ταξίδι που ακολουθεί. Namaste.

Ελαστικότητα, Ομορφιά,Απλές ασκήσεις,Ευελιξία,Πόζες γιόγκα,Διατάσεις,Σύνδεση μυαλού-σώματος

Εσωτερική γαλήνη,Έλεγχος αναπνοής,Ισορροπία,Δύναμη,Χαλάρωση,Ευεξία,Στάση,Οφέλη για την υγεία,Τρόπος ζωής γιόγκα,

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Τα πιο Αποτελεσματικά Προϊόντα για την Κυτταρίτιδα.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr