Οι καλύτερες συνήθειες φροντίδας του δέρματος για γυναίκες κάθε ηλικίας

Οι καλύτερες συνήθειες φροντίδας του δέρματος για γυναίκες κάθε ηλικίας

Όταν ξεκινάτε ένα πρόγραμμα περιποίησης δέρματος, υπάρχουν διάφορες πρακτικές που ίσως χρειαστεί να γνωρίζετε ειδικά για την προσωπική σας φροντίδα. Ενώ ορισμένες γυναίκες μπορεί να απαιτούν μια έντονη διαδικασία ή πιο βαριά φροντίδα του δέρματος, όπως για παράδειγμα συμβαίνει σε μερικές γυναίκες άνω των 50 ετών , υπάρχουν επίσης μερικά βασικά σημεία στα οποία πρέπει να επικεντρωθεί σταθερά κ΄άθε γυναίκα και σε κάθε ηλικία. Παρακάτω παρατίθενται  ορισμένες συνήθειες φροντίδας του δέρματος για όλες μας.

1. Αποφύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας
Το να αγγίζετε το πρόσωπό σας μπορεί να είναι κάτι που κάνετε συχνά και δεν το γνωρίζετε ούτε σας ανησυχεί εαν συμβαίνει. Αν και μπορεί να φαίνεται ακίνδυνο, το να αγγίζετε το πρόσωπό σας δεν είναι το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε , ειδικά όταν βρίσκεστε έξω. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι είδους βακτήρια συναντούν τα χέρια σου. Και έτσι, όταν το αγγίζετε μπορεί να μεταδώσετε  βακτήρια και  μικρόβια, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σπυράκια ή άλλες δερματικές παθήσεις.

Στην ιδανική περίπτωση, πριν αγγίξετε το πρόσωπό σας, τα χέρια σας θα πρέπει να είναι καθαρά. Μπορείτε να τα απολυμάνετε πλένοντάς τα με σαπούνι και νερό πριν έρθετε σε επαφή .

2. Να καθαρίζετε πάντα το πρόσωπό σας
Μία από τις βασικές συνήθειες περιποίησης που πρέπει να αναπτύξετε είναι να καθαρίζετε το πρόσωπό σας τακτικά. Κάθε πρωί και πριν πάτε για ύπνο, συνιστάται να πλένετε το πρόσωπό σας με ένα απαλό καθαριστικό. Όχι μόνο μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε αναζωογονημένοι, αλλά μπορεί επίσης να εξασφαλίσει ότι το πρόσωπό σας καθαρίζεται καλά από βρωμιά, λάδια και μικρόβια. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αφού περάσετε όλη την ημέρα έξω. Αυτό φροντίζει ιδαίτερα και επιδερμίδες που ταλαιπωρούνται απο ακμή αλλά όχι μόνο. Με την πάροδο του χρόνου ο καθαρισμός προσώπου με ένα γαλάκτωμα καθημερινού καθαρισμού κάνει το δέρμα μας λείο και υπέροχο.

Όταν πλένετε το πρόσωπό σας, είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιείτε ένα καθαριστικό που είναι απαλό και κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σας. Σημειώστε ότι ανεξάρτητα από το πόσο δημοφιλές είναι ένα προϊόν δέρματος, εάν δεν προορίζεται για τον τύπο του δέρματός σας, μπορεί να μην είναι αποτελεσματικό, ειδικά επειδή μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό. Διαβάστε προσεκτικά τα συστατικά κάθε προϊόντος για να μάθετε ποιο ταιριάζει καλύτερα στο δέρμα σας.

Εκτός από το πλύσιμο του προσώπου σας, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να κάνετε μια μέθοδο διπλού καθαρισμού, όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι καθαρισμού για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας, ακολουθούμενη από το κανονικό καθαριστικό σας για μια λεπτομερή διαδικασία καθαρισμού.

3. Μην ξεχνάτε να κάνετε ενυδάτωση
Ακόμα κι αν αισθάνεστε ότι το δέρμα σας είναι ήδη λιπαρό, η ενυδάτωση είναι ένα μέρος της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας που δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε. Διατηρώντας το δέρμα σας καλά ενυδατωμένο μπορεί να το αποτρέψει από το στέγνωμα και ελπίζουμε να καθυστερήσει την ανάπτυξη των ρυτίδων. Και εκτός από το ότι βοηθά στην πρόληψη του ξηρού και ξεφλουδίσματος του δέρματος, μια κατάλληλη ενυδατική κρέμα μπορεί επίσης να σας προσφέρει πολλά οφέλη χωρίς να παράγει υπερβολική λιπαρότητα ή σμήγμα.

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μια ενυδατική κρέμα μέρα και νύχτα αφού βγείτε από το ντους ή πλύνετε το πρόσωπό σας. Μπορεί να σας βοηθήσει να επαναφέρετε την υγρασία και την ενυδάτωση που έχετε αφαιρέσει.

Σήμερα, υπάρχουν διάφορα είδη ενυδατικών κρεμών που πωλούνται στην αγορά. Όπως και συμβαίνει και στον καθαρισμό του  προσώπου σας, είναι καλύτερο να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας.

Όταν επιλέγετε ένα καλλυντικό προϊόν φροντίστε να είναι λόγου χάρι μια ενυδατική κρέμα χωρίς άρωμα και κάτι αρκετά απαλό ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιείτε μέρα και νύχτα.

Οι καλύτερες συνήθειες φροντίδας του δέρματος για γυναίκες κάθε ηλικίας

4. Κάντε τακτικά απολέπιση
Μελέτες δείχνουν ότι χάνουμε τουλάχιστον 50 εκατομμύρια κύτταρα δέρματος καθημερινά. Και ενώ μερικά μπορούν να φύγουν γρήγορα από το σώμα σας, μερικά νεκρά κύτταρα παραμένουν στο δέρμα , κάνοντας το δέρμα στεγνό ή ακόμα και λίγο ανώμαλο. Για να αποφευχθεί αυτό, σκεφτείτε να κάνετε τακτικά απολέπιση του δέρματός σας , τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα σας. Η τακτική απολέπιση επιτρέπει στο δέρμα σας να ανανεώνεται και να απαλλαγεί από τυχόν νεκρά κύτταρα.

Όταν κάνετε απολέπιση, φροντίστε να αναζητάτε ένα απαλό και ελαφρώς τραχύ προϊόν για να το χρησιμοποιήσετε στο δέρμα σας. Δεν θα θέλατε να τρίψετε κάτι που μπορεί να σας βλάψει κάνοντας όλη τη συνήθεια περιποίησης της επιδερμίδας απολαυστική. Είναι καλύτερο να αναζητήσετε ένα προϊόν με τη σωστή υφή  που θα είναι άνετο στο δέρμα σας. Επιπλέον, συνιστάται να κάνετε απολέπιση δύο με τρεις φορές την εβδομάδα και να βάζετε ενυδατική κρέμα στη συνέχεια.

5. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό
Αν και ο ήλιος μπορεί να είναι διασκεδαστικός για κάποιους, γενικά δεν είναι ο καλύτερος φίλος του δέρματός σας. Ακόμα κι αν το δέρμα σας δεν αισθάνεται πόνο ή ενόχληση ενώ είστε έξω, οι ακτίνες του ήλιου μπορεί να είναι επιβλαβείς και θα μπορούσαν να κάνουν το δέρμα σας να γεράσει πιο γρήγορα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί επίσης να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος.

Έχοντας αυτό κατά νου, είναι απαραίτητο να αναζητήσετε ένα αντηλιακό που μπορεί να μπλοκάρει τόσο τις ακτίνες UVA όσο και τις ακτίνες UVB ώστε να αποτρέψει τις βλάβες απο τον ήλιο . Ιδανικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντηλιακό με τουλάχιστον SPF 30. Συνιστάται να φοράτε καθημερινά και να εφαρμόζετε ξανά ανάλογα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Επιπλέον, θα πρέπει να τα εφαρμόζετε σε σημεία όπου το δέρμα θα εκτίθεται στον ήλιο, όπως το πρόσωπο, ο λαιμός, τα χέρια και τα πόδια σας.

6. Θυμηθείτε τα χείλη σας
Καθώς φροντίζετε το δέρμα σας όσο μεγαλώνετε, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι και τα χείλη σας χρειάζονται λίγη τρυφερή αγάπη και φροντίδα. Για τη φροντίδα των χειλιών σας, μπορείτε να ξεκινήσετε διατηρώντας τα ενυδατωμένα όλη την ώρα και αποτρέποντας δραστηριότητες που θα μπορούσαν να τα βλάψουν, όπως το κάπνισμα και το ξεφλούδισμα του ξηρού δέρματος μακριά από τα χείλη.

Επιπλέον, μπορείτε να σκεφτείτε να εφαρμόσετε ένα καλό βάλσαμο για τα χείλη, λάδι για τα χείλη ή ενυδατική κρέμα μέρα και νύχτα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επιτρέψετε στα χείλη σας να είναι σαρκώδη και υγιή, ενώ παράλληλα σας δίνετε τη δυνατότητα να απλώνετε ομαλά το κραγιόν χωρίς ρωγμές.

Είναι πάντα καλύτερο να αρχίσετε να ακολουθείτε μια ρουτίνα περιποίησης δέρματος όσο το δυνατόν νωρίτερα. Αν το κάνετε αυτό, μπορείτε να διατηρήσετε το δέρμα σας καθαρό, υγιές και ελαστικό σε όλα τα χρόνια και τις εποχές που ακολουθούν.

Να επιλέγετε πάντα το κατάλληλο προϊόν για τον τύπο του δέρματός σας. Μπορείτε να επισκεφτείτε τον δερματολόγο σας για να μάθετε περισσότερα για το δέρμα σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να κάνετε καλά ενημερωμένες επιλογές για να αποκτήσετε υγιές δέρμα καθώς μεγαλώνετε.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Λάδι Στρουθοκαμήλου Απο Τα Μυστικά Ομορφιάς 

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Ενισχυμένη Μαύρη Πεύκη. Ισχυρότερη σύσφιξη και ανόρθωση!

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Υγρή βιταμίνη Α (σέρουμ). Γυρνάει τον χρόνο πίσω.

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr