9 Ροφήματα που καταπολεμούν την γήρανση σε γυναίκες που οδεύουν στην ωριμότητα.

9 Ροφήματα που καταπολεμούν την γήρανση σε γυναίκες που οδεύουν στην ωριμότητα.

 Με κάθε τεχνολογική πρόοδο, σύνθετα προϊόντα έχουν δημιουργηθεί για να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης. Ενώ αυτές οι διαμορφωμένες φόρμουλες έχουν αποδειχθεί ότι λειτουργούν, οι παρενέργειες των χημικά ενισχυμένων προϊόντων είναι επιζήμιες για τη μακροπρόθεσμη υγεία των χρηστών. Σε αυτό το σκηνικό, πρόσφατα υπήρξε ένα αυξανόμενο κύμα όπου οι άνθρωποι επιστρέφουν στα φυσικά της ομορφιάς που συμβάλλουν πολύ στο να διατηρούμε το δέρμα μας νεανικό και υγιές.

Οι πρακτικές που βασίζονται σε στοιχεία δείχνουν ότι μπορούμε να διατηρήσουμε το δέρμα μας νεανικό και λαμπερό υιοθετώντας μερικές φυσικά διαθέσιμες επιλογές. Ωστόσο, πριν εμβαθύνουμε σε αυτές τις πρακτικές, θα ήταν εξίσου όμορφο να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει όταν το δέρμα μας αρχίζει να γερνάει.

 

Το δέρμα μας περιλαμβάνει πολλά βιολογικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένου του ιστού κολλαγόνου που αντιπροσωπεύει έως και το 30% των πρωτεϊνικών συστατικών. Σε συνδυασμό με ελαστίνη, υαλουρονικό οξύ (ΗΑ) και πρωτεογλυκάνες, το κολλαγόνο σχηματίζει μια εξωκυτταρική μήτρα (ECM), η οποία είναι ένα συστατικό του δέρματος που προσδίδει στα κύτταρα μηχανικά χαρακτηριστικά και μοριακά στοιχεία για σταθεροποίηση και λειτουργικοποίηση των κυττάρων .

Η ηλικία του δέρματος
Το δέρμα μας εκτίθεται άμεσα στο περιβάλλον. Επομένως, η εμφάνισή του αντιπροσωπεύει ολόκληρη τη διαδικασία γήρανσης του ανθρώπινου σώματος. Η γήρανση του ανθρώπινου δέρματος χαρακτηρίζεται από ρυτίδες , χαλαρότητα, καφέ κηλίδες , πάχυνση και τραχύτητα, μια διαδικασία αποδόμησης που σχετίζεται με τη διάσπαση των πρωτεϊνών ECM και τη συσσώρευση τελικών προϊόντων υψηλής γλυκοζυλίωσης.

Οι πρωτεΐνες κολλαγόνου αντιπροσωπεύουν το 95% του δέρματος και είναι υπεύθυνες για την ανθεκτικότητα, τη δύναμη, την αντοχή και την ελαστικότητα. Με την πάροδο του χρόνου, το 1% της περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη κολλαγόνου αποδομείται κάθε χρόνο.

Ροφήματα που θα κρατήσουν το δέρμα σας νεανικό και λαμπερό
Όταν πρόκειται να διατηρήσετε το δέρμα σας «ζωντανό», όλα συνοψίζονται σε ένα απλό γεγονός, διατηρώντας την ECM όσο το δυνατόν πιο υγιή. Αν και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε αυτό, επισημαίνουμε ορισμένα κρίσιμα ροφήματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το δέρμα σας πλήρες και ελαστικό. Εδώ είναι 9 αντιγηραντικά ποτά που πρέπει να κατακτήσουν οι γυναίκες κατά την ενηλικίωση.

Ροφήματα κατά της γήρανσης για γυναίκες

1. Νερό
Το νερό όχι μόνο παίζει ζωτικό ρόλο στην πέψη και την κυκλοφορία, αλλά είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την υγεία και την ομορφιά του δέρματός . Το νερό είναι απαραίτητο για την παροχή θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα του δέρματος και τη διατήρηση της βέλτιστης υγρασίας του δέρματος. Το νερό βοηθά στην ενυδάτωση του σώματος και στην ενυδάτωση του δέρματος. Βοηθά στην αναγέννηση των ιστών του δέρματος και αυξάνει την ελαστικότητά τους, με αποτέλεσμα να καθυστερεί τα σημάδια γήρανσης όπως οι ρυτίδες και οι απαλές γραμμές. Αυτό διασφαλίζει ότι το δέρμα παραμένει ελαστικό. Το ενυδατωμένο δέρμα διατηρεί την ελαστικότητά του.

Συνιστάται ένα άτομο να πίνει τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Εάν το δέρμα σας δεν παίρνει αρκετό νερό, όχι μόνο ξηραίνεται αλλά θα είναι και πιο επιρρεπές στη γήρανση.

2. Ροζ χυμός γκρέιπφρουτ


Αυτός ο χυμός περιέχει βιταμίνη C , η οποία βοηθά στην καταπολέμηση μιας σειράς δερματικών παθήσεων και ασθενειών ( 4 ). Επιπλέον, η ροζ χρωστική ουσία στο γκρέιπφρουτ εμφανίζει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα μας. Το λυκοπένιο προστατεύει το δέρμα από τις ακτίνες UV του ήλιου που βλάπτουν τα κύτταρα του δέρματος. Η κατανάλωση χυμού σταφυλιού αφήνει το δέρμα σας ενυδατωμένο και καλά τρέφεται.

3. Χυμός λεμονιού
Ο χυμός λεμονιού περιέχει βιταμίνη C, η οποία είναι αντιοξειδωτικό και λαμπρυντικό. Η κατανάλωση χυμού λεμονιού κάθε μέρα αυξάνει την ποσότητα κολλαγόνου στο σώμα, μειώνοντας έτσι την εμφάνιση των ρυτίδων. Η εφαρμογή μιας μάσκας με χυμό λεμονιού ως ένα από τα συστατικά της βοηθά στην αποβολή της περίσσειας λιπαρότητας από το δέρμα και στη μείωση της ακμής και των εξανθημάτων. Ο χυμός λεμονιού διεγείρει επίσης το συκώτι να καταπολεμά τις τοξίνες.

4. Γάλα σόγιας
Το γάλα σόγιας είναι ένα από τα πιο πλούσια ροφήματα γιατί αποτελεί βιταμίνη Ε που βοηθά στην ανανέωση των νεκρών κυττάρων και ενυδατώνει το δέρμα. Αποτρέπει την εμφάνιση ρυτίδων διατηρώντας τα επίπεδα ελαστίνης και κολλαγόνου στο δέρμα. Οι φλαβόνες στη σόγια διατηρούν τα επίπεδα κολλαγόνου που απαιτούνται για τη σύσφιξη και τη διατήρηση της νεανικής υφής του δέρματος. 

5. Πράσινο τσάι


Το πράσινο τσάι μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά αποτελείται από πολυφαινόλες, ένα αντιοξειδωτικό που καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες, επιβραδύνοντας έτσι τη διαδικασία γήρανσης. Το δέρμα προστατεύεται επίσης από τις ακτίνες UV του ήλιου που μπορεί να βλάψουν τα κύτταρα. Επιπλέον, το πράσινο τσάι έχει αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες ( 7 ).

6. Κακάο
Το ρόφημα κακάο μπορεί είτε να εφαρμοστεί απευθείας στο δέρμα είτε να χρησιμοποιηθεί ως ρόφημα. Είναι πλούσιο σε φλαβανόλες που μπορεί να ενισχύσουν τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και να μειώσουν τους κινδύνους υψηλής αρτηριακής πίεσης, διαβήτη ή νεφρικής νόσου. Το κακάο βελτιώνει τη ροή του αίματος και αποτρέπει τη συσσώρευση χοληστερόλης. Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος. Το κακάο μαλακώνει, καθαρίζει και αποτοξινώνει το δέρμα

7. Χυμός τεύτλων
Χυμός από παντζάρια καθαρίζουν το αίμα αποβάλλοντας τις τοξίνες από το σύστημα. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά στη σύνθεση κολλαγόνου και αποτρέπει την ξηροδερμία . Επιπλέον, ο χυμός τεύτλων έχει καροτενοειδή που αποτρέπουν την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, δηλαδή μια ασθένεια των ματιών που προκαλεί απώλεια όρασης. 

8. Χυμός καρότου
Ο χυμός καρότου είναι προικισμένος με βιταμίνη C, η οποία έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αυξάνει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων για την καταπολέμηση της εμφάνισης των ρυτίδων. Η βήτα καροτίνη, ένα αντιοξειδωτικό που υπάρχει στα καρότα, προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες. Τα καροτενοειδή που βρίσκονται στα καρότα προστατεύουν το δέρμα από τα ηλιακά εγκαύματα. Είναι επίσης πλούσια σε λουτεολίνη και φλαβονοειδή που μειώνουν τη φλεγμονή που μπορεί να προκαλέσει άνοια.

9. Χυμός πορτοκαλιού
Περιέχει υψηλά επίπεδα θρεπτικών συστατικών όπως το κιτρικό οξύ, το οποίο μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων. Το κιτρικό οξύ στον χυμό πορτοκαλιού βοηθά στην απολέπιση του δέρματος , βελτιώνοντας έτσι τη συνολική όψη του δέρματος. Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά στη σύνθεση κολλαγόνου. Επιπλέον, ο χυμός πορτοκαλιού μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Ο χυμός πρέπει να λαμβάνεται με άδειο στομάχι το πρωί για να απορροφηθούν καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά. 

Το ανθρώπινο δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος. Δεδομένου ότι εκτίθεται άμεσα στο περιβάλλον, είναι μια τέλεια αντανάκλαση του τι συμβαίνει μέσα στο σώμα. Η διαδικασία γήρανσης είναι ένας από τους παράγοντες που αναδεικνύεται από το ανθρώπινο δέρμα. Οι ειδικοί συνιστούν ποτά αντιγήρανσης για τις γυναίκες  κατά την ενηλικίωση και την ωρίμανση.

Αυτά περιλαμβάνουν νερό, χυμό ροζ σταφυλιού, χυμό λεμονιού, γάλα σόγιας, πράσινο τσάι, κακάο, χυμό τεύτλων, χυμό καρότου και χυμό πορτοκαλιού. Να θυμάστε πάντα ότι η συνήθης χρήση με συνέπεια και ανθεκτικότητα θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους.

Τι μπορώ να πιω για να κάνω το δέρμα μου να φαίνεται νεότερο;
Η λίστα με τα ποτά που μπορείτε να καταναλώσετε για να μειώσετε τη διαδικασία γήρανσης είναι παλιά είναι ατελείωτη. Ενώ αυτή η ανάρτηση παρέχει μόνο μια ιδέα απο οικιακές θεραπείες, πολλά ποτά είναι γνωστό ότι προσφέρουν την τόσο αναγκαία ανακούφιση για να διατηρήσουν το δέρμα νεότερο και υγιές. Εκτός από αυτά που αναφέρονται παραπάνω, μερικά από αυτά τα ποτά περιλαμβάνουν τον

χυμό ντομάτας, χυμό ροδιού, χυμό καρπουζιού και χυμό ακτινιδίου όλες αυτές οι τροφές είναι διάσημες για την αύξηση του κολλαγόνου.

Ποιο ρόφημα βοηθά στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων;


Ο χυμός λεμονιού, είτε λαμβάνεται εσωτερικά είτε εφαρμόζεται τοπικά, είναι μακράν η καλύτερη θεραπεία για το ζαρωμένο δέρμα. Η οξύτητα του λεμονιού παίζει κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση της επιδερμίδας σας πιο λαμπερή, ενώ παράλληλα μειώνει σημαντικά την εμφάνιση των ρυτίδων. Μπορείτε να φτιάξετε ένα DIY περιποίηση προσώπου από χυμό λεμονιού στο σπίτι. Το κιτρικό οξύ στον χυμό λεμονιού μπορεί να παίξει το ρόλο ενός απαλού απολεπιστικού που κάνει το δέρμα σας να φαίνεται και να είναι πιο λείο και απαλό.

Ποιο αλκοόλ είναι καλύτερο για την αντιγήρανση;
Το κόκκινο κρασί είναι εμπλουτισμένο με εκπληκτικές αντιγηραντικές ιδιότητες και αποτελεί πρωταρχικό συστατικό του κρασιού προσώπου. Φορτωμένα με αντιοξειδωτικά, λειτουργούν με τέτοιο τρόπο που καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες που παίζουν κεντρικό ρόλο στη γήρανση και τις ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία.

Το πόσιμο νερό σταματά τη γήρανση;
Ναί! Το νερό μπορεί να είναι ένα άγευστο, άχρωμο υγρό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι προικισμένο με τα κατάλληλα μέσα που θα σας βοηθήσουν να φαίνεστε νέοι. Δεδομένου ότι το νερό αντιπροσωπεύει πάνω από το 70 τοις εκατό των συστατικών του ανθρώπινου σώματος, είναι απαραίτητο να διατηρείτε το σώμα σας ενυδατωμένο. Ο κανόνας του αντίχειρα είναι ότι οι άνθρωποι που πίνουν πολύ νερό είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από ουλές, ρυτίδες και απαλές γραμμές, που μεταφράζεται σε μειωμένα σημάδια γήρανσης.

Ο καφές γερνά το δέρμα μας;
Ναι, ο καφές δεν κάνει καλό στο δέρμα σου. Ακριβώς όπως τα πρόχειρα φαγητά, ο καφές μπορεί να κάνει το δέρμα  να στεγνώσει και να ξεπλυθεί. Η καφεΐνη αποτελεί το κύριο συστατικό του καφέ. Λειτουργεί ως διουρητικό και ως εκ τούτου εμποδίζει το δέρμα  και το σώμα γενικότερα να συγκρατούνται από το νερό. Χρειαζόμαστε έξι έως οκτώ ποτήρια νερό σε μια μόνο μέρα. Ωστόσο, εάν η καθημερινή σας συνήθεια περιλαμβάνει να πίνετε πολλά ποτά με καφεΐνη, τότε η ποσόστωση των οκτώ ποτηριών μπορεί να μην είναι αρκετή για εσάς. Χρειάζεστε περισσότερο νερό στο σύστημά σας για να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τις διουρητικές τάσεις της καφεΐνης.

www.beautyglimpse.com

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr