Η γιόγκα προλαμβάνει και αντιμετωπίζει τον καρκίνο. Δείτε τα άμεσα οφέλη της καθώς και σχετικά βίντεο.

Η γιόγκα προλαμβάνει και αντιμετωπίζει τον καρκίνο. Δείτε τα άμεσα οφέλη της καθώς και σχετικά βίντεο.

Η γιόγκα ως εναλλακτική προσέγγιση στη θεραπεία του καρκίνου

Η γιόγκα είναι μια από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες θεραπείες συμπληρωματικής και εναλλακτικής ιατρικής για τη διαχείριση ασθενειών. Ο όγκος της έρευνας που γίνεται για τη μελέτη των ευεργετικών επιπτώσεων για όσους ζουν με καρκίνο είναι απλώς συντριπτικός. Από τη μείωση της ναυτίας λόγω χημειοθεραπείας έως τη μείωση των επιπέδων κορτιζόλης έως τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, η γιόγκα έχει αποδειχθεί ότι είναι μια αποτελεσματική προσέγγιση στη θεραπεία του καρκίνου.

Είτε πιστεύετε ότι η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του καρκίνου είτε όχι, έχει, τουλάχιστον, αποδειχθεί ότι βελτιώνει σημαντικά τη ζωή όσων ζουν με καρκίνο. Ο συνδυασμός του απαλού τεντώματος, της βαθιάς αναπνοής και του διαλογισμού ενθαρρύνει το σώμα να χαλαρώσει, το μυαλό να γίνει ήρεμο και το νευρικό σύστημα να μεταβεί από τη συμπαθητική κατάσταση «πάλης ή φυγής» στην «ήρεμη και ισορροπημένη» παρασυμπαθητική κατάσταση.

Τα ευεργετικά αποτελέσματα της γιόγκα
Η γιόγκα βελτιώνει την ποιότητα ζωής, διαχειρίζεται την αυτοαναφερόμενη ψυχολογική δυσφορία, ρυθμίζει τα κιρκαδικά πρότυπα των ορμονών του στρες , παρουσιάζει σημαντικές βελτιώσεις στο άγχος, την κατάθλιψη, την αγωνία και το στρες , βελτιώνει την ψυχοκοινωνική λειτουργία, την κόπωση και τη ρύθμιση της έκκρισης κορτιζόλης , βοηθά στην επίτευξη χαλάρωσης και μείωσης το στρες , μειώνει τη συχνότητα των εξάψεων, τη σοβαρότητα και τον πόνο στις αρθρώσεις , βελτιώνει τη διάθεση, μειώνει τη φλεγμονή και ανακουφίζει από χρόνιες παθήσεις .

Πόσοι άνθρωποι κάνουν γιόγκα;
Σύμφωνα με μια μελέτη του 2008 στις Ηνωμένες Πολιτείες, 15,8 εκατομμύρια ενήλικες στις ΗΠΑ κάνουν γιόγκα. Μια σημαντική τάση που προκύπτει από τη μελέτη είναι η χρήση της γιόγκα ως ιατρική θεραπεία. Σύμφωνα με τη μελέτη, σχεδόν 14 εκατομμύρια Αμερικανοί λένε ότι ένας γιατρός ή θεραπευτής τους έχει συστήσει γιόγκα . Επιπλέον, σχεδόν οι μισοί ενήλικες συμφωνούν ότι η γιόγκα θα ήταν ωφέλιμη εάν υποβάλλονταν σε θεραπεία για μια ιατρική πάθηση. Ερευνητικές μελέτες έχουν βρει ότι η γιόγκα είναι ευεργετική για άτομα με μεγάλη ποικιλία παθήσεων υγείας, όπως: στεφανιαία νόσο, καρκίνος, αρθρίτιδα, διατροφικές διαταραχές και χρόνιος πόνος .

Οι Αντικαρκινικές Εταιρείες συνιστούν τη γιόγκα;
Σε μια συστηματική ανάλυση των ιστοσελίδων κορυφαίων αντικαρκινικών κέντρων στις Ηνωμένες Πολιτείες, από 41 κέντρα, 12 (29%) δεν διέθεταν λειτουργικές ιστοσελίδες σχετικά με πληροφορίες σχετικά με τη Συμπληρωματική και Εναλλακτική Ιατρική (CAM). Οι πιο κοινές προσεγγίσεις CAM που αναφέρθηκαν ήταν: βελονισμός (59%), διαλογισμός/διατροφή/πνευματική υποστήριξη/γιόγκα (56% για καθεμία), θεραπεία μασάζ (54%) και μουσικοθεραπεία (51%) . Είκοσι δύο (54%) ανέφεραν τουλάχιστον μία τρέχουσα ερευνητική ευκαιρία και 19 (46%) παρείχαν συνδέσμους στον ιστότοπο του Εθνικού Κέντρου Συμπληρωματικής και Εναλλακτικής Ιατρικής.

Υπέροχα μαθήματα γιόγκα για τη θεραπεία του καρκίνου
Το στυλ της γιόγκα που έχει αποδειχθεί ότι ωφελεί σημαντικά όσους ζουν με καρκίνο είναι ήπιο, καταπραϋντικό και χαλαρωτικό. Παραδείγματα περιλαμβάνουν επανορθωτική, yin και απαλή hatha. 

Μπορείτε εάν επιθυμείτε να μεταβείτε στα παρακάτω δωρεάν μαθήματα και να επιλέξετε σχετικά γι αυτό τον σκοπό. Προσφέρουμε αυτή την πληροφορία με σκοπό την ολοκληρωμένη ενημέρωση σας στον δρόμο για την εξέλιξη του εαυτού και της υγείας. Ουδεμία σχέση δεν έχουμε με εμπορική συμφωνία.

 

Restorative Yoga: Letting Go Through Stillness and Stretch
Difficulty: Αρχάριος
Δάσκαλος: David Procyshyn
Διάρκεια: 36 λεπτά 8 δευτερόλεπτα
Εξοπλισμός: Strap, Bolster

Yin Yoga: Sinking Into Stillness
Δυσκολία: Αρχάριος
Δάσκαλος: Anastasia Hangemanole
Διάρκεια: 60 λεπτά 42 δευτερόλεπτα
Εξοπλισμός: Block, Bolster

A Deep Release for the Hips, Hamstrings and Lower Back
Δυσκολία: Αρχάριος
Δάσκαλος: David Procyshyn
Διάρκεια: 47 λεπτά 32 δευτερόλεπτα
Εξοπλισμός: Stra p

 

www.doyogawithme.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr