Τρίχες που γυρνούν προς τα μέσα όταν ξυρίζεσαι. Τι πρέπει να κάνεις

Τρίχες που γυρνούν προς τα μέσα όταν ξυρίζεσαι. Τι πρέπει να κάνεις

Όταν ξυρίζεστε τακτικά ανεξάρτητα από το πόσο επιμελείς είστε ή προσεκτικές κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος, φαίνεται σχεδόν αναπόφευκτο ότι περιστασιακά θα βρεθείτε να παλεύετε με αυτές τις αντιαισθητικές εγκοπές, τα δυσάρεστα εξογκώματα και τις επίμονες τρίχες που έχουν αναπτυχθεί προς τα μέσα.

Nova Unlimited +2GB με απεριόριστα λεπτά και SMS προς όλους και 2GB mobile internet, από 13€/μήνα!

Αναμφίβολα το ξύρισμα προσφέρει ένα γρήγορο και απλό μέσο για να απαλλαγείτε από τις ανεπιθύμητες τρίχες του προσώπου ή του σώματος. Πάντα όμως υπάρχει η πιθανότητα  να κόψετε ακούσια το δέρμα σας ή να διαταράξετε το εξωτερικό του στρώμα, με αποκορύφωμα το τρομακτικό έγκαυμα του ξυραφιού. Αυτή η ταλαιπωρία ουσιαστικά συνοδεύεται με ορατό ερύθημα, πρήξιμο και μερικές φορές, την εμφάνιση μικροκαμωμένων κατακόκκινων προεξοχών. Η άσκηση υπερβολικής πίεσης με το ξυράφι ή η επανειλημμένη διέλευση της ίδιας περιοχής του δέρματος ενισχύει την πιθανότητα εγκαύματος από το ξυράφι. Ο παρατεταμένος έλεγχος της ίδιας περιοχής μπορεί να οδηγήσει σε μικροσκοπικές ρωγμές στο δέρμα, καθιστώντας το ευαίσθητο στη φλεγμονή και την εξάντληση της υγρασίας.

Αυτό το πρόβλημα μαστίζει κυρίως άτομα με τραχιές ή σγουρές τρίχες.

Δεν είναι μόνο η επιλογή του ξυραφιού σας που κυριαρχεί και σας προκαλεί τον ερεθισμό σε αυτό το οδυνηρό σημείο. Η τεχνική σας παίζει εξίσου καθοριστικό ρόλο. Ωστόσο, ακόμα κι αν ακολουθείτε μια σχολαστική ρουτίνα ξυρίσματος, το δέρμα σας εντελώς φυσιολογικά θα εμφανίζει περιστασιακά μια τάση για ερεθισμό.

Εφαρμόστε τις ακόλουθες συμβουλες για να ανακουφιστείτε.

Nova Unlimited +2GB με απεριόριστα λεπτά και SMS προς όλους και 2GB mobile internet, από 13€/μήνα!

1. **Ενυδάτωση και αντιμετώπιση της φλεγμονής**: Το έγκαυμα με ξυράφι πρέπει να αντιμετωπίζεται με αντιφλεγμονώδη μέτρα. Συστατικά στην κρέμα σας όπως το πλιγούρι βρώμης και η αλόη είναι αξιέπαινες επιλογές, αλλά φροντίστε να αναζητήσετε παράλληλα και συστατικά που διαθέτουν επίσης ενυδατικές ιδιότητες.

2. **Καταπραύνετε τους ερεθισμούς με μια κρύα κομπρέσα**: Εάν αισθάνεστε ζέστη και φλεγμονή, είναι επιτακτική ανάγκη να λάβετε άμεσα μέτρα για να τις αντιμετωπίσετε. Η έξοδος από ένα ζεστό ντους και η εφαρμογή μιας κρύας κομπρέσας – (ένα πανί εμποτισμένο με παγωμένο νερό θα είναι αρκετό) μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμα. Αυτή η συμπίεση θα μετριάσει τον ερεθισμό και θα προκαλέσει αγγειοσύσπαση στα αιμοφόρα αγγεία, ανακουφίζοντας έτσι τη φλεγμονή.

3. **Σκεφτείτε μια τοπική θεραπεία**: Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις εγκαύματος με ξυράφι, η καταφυγή σε μια τοπική θεραπεία όπως η κρέμα υδροκορτιζόνης μπορεί να δικαιολογείται για τη μείωση του οιδήματος. Εάν το πρόβλημα επιμένει παραπάνω από μερικές ημέρες, συνιστάται να ζητήσετε τη συμβουλή ενός επαγγελματία δερματολόγου.

ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΠΑΘΕΙΣ

**Προτεραιότητα η απολέπιση πριν από το ξύρισμα**: Η προετοιμασία του δέρματος πριν από το ξύρισμα με ένα πήλινγκ είναι ζωτικής σημασίας γιατί απελευθερώνει τις τρίχες που έχουν παγιδευτεί ή που έχουν μπει προς τα μέσα, αποτρέποντας την αποφυγή τους να φτάσουν τη λεπίδα. Η απολέπιση βοηθά επίσης στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος που έχουν τη δυνατότητα να εμποδίσουν το ξυράφι σας να κάνει με επιτυχία την δουλειά του.

**Αφήστε το ξύρισμα τελευταίο**: Εάν επιλέξετε να ασχοληθείτε με το ξύρισμα ενώ κάνετε ντους, καλό είναι να είναι το τελευταίο βήμα στην περιποίηση σας. Αυτό διασφαλίζει ότι το ξυράφι σας θα διασχίζει αβίαστα τις καθαρές και επαρκώς ενυδατωμένες τρίχες, ελαχιστοποιώντας την τριβή και τον επακόλουθο ερεθισμό.

**Δείξτε σύνεση στην επιλογή ξυραφιού**: Αν διχάζεστε μεταξύ δύο τύπων ξυραφιών το ένα με μία λεπίδα ή το άλλο με πολλές λεπίδες είναι στη διακριτική σας ευχέρεια, αλλά εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, ένα ξυράφι ασφαλείας με μία λεπίδα  θα είναι σίγουρα  η πιο συνετή επιλογή σας. Ανεξάρτητα από την προτίμησή σας, είναι επιτακτική ανάγκη να αντικαθιστάτε τακτικά τις λεπίδες για να διατηρήσετε την καθαρότητα τους.

**Ποτέ μην ξυρίζετε χωρίς λίπανση**: Οι κρέμες και τα τζελ ξυρίσματος προσφέρουν ένα προστατευτικό και λιπαντικό φράγμα ανάμεσα στο δέρμα σας και το ίδιο το ξυράφι. Το πλύσιμο σώματος ή το μαλακτικό μαλλιών μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν ως εναλλακτικές λύσεις για να διευκολύνουν μια πιο ομαλή εμπειρία ξυρίσματος αλλά επίσης και τα λάδια είναι μια εξαίρετη επιλογή ή ακόμη και τα βούτυρα που κάνουν την επιδερμίδα ελαστικότερη και δίνουν ένα φιλμ προστασίας στο δέρμα που είναι έτοιμο να πληγωθεί και πάλι.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr