9 εκπληκτικές χρήσεις της μουστάρδας εκτός από το φαγητό που θα σας εντυπωσιάσουν

9 εκπληκτικές χρήσεις της μουστάρδας εκτός από το φαγητό που θα σας εντυπωσιάσουν

Η κίτρινη μουστάρδα είναι ένα από τα πιο κοινά καρυκεύματα που χρησιμοποιούνται σε σπίτια σε όλη τη χώρα. Η μουστάρδα καταναλώνεται συνήθως σε μικρές ποσότητες. Όταν καταναλώνεται ως καρύκευμα, δεν συνδέεται με σημαντικά οφέλη για την υγεία. Εκτός λοιπόν από στοιχείο της διατροφής μας, η μουστάρδα έχει και άλλες χρήσεις!

Θα σας παρουσιάσω 9 εκπληκτικές χρήσεις της μουστάρδας εκτός από το φαγητό που θα σας εντυπωσιάσουν!

Καταπραΰνει τον πονόλαιμο

Έχετε πονόλαιμο; Συνδυάστε μουστάρδα, το χυμό μισού φρέσκου λεμονιού, μια κουταλιά της σούπας αλάτι, μια κουταλιά της σούπας μέλι και μισό φλιτζάνι βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά. Βάλτε λίγο στο στόμα σας και κάντε γαργάρες!

Προειδοποίηση: αυτό το παρασκεύασμα δεν θα έχει καλή γεύση ή μυρωδιά. Μετά από μερικές γαργάρες, ο λαιμός σας θα πρέπει να πονάει πολύ λιγότερο.

Για τους πραγματικά τολμηρούς και τολμηρούς, βάλτε ένα καπάκι στοματικό διάλυμα στο μείγμα πριν κάνετε γαργάρες. Αυτό θα αυξήσει τη δυσάρεστη γεύση, αλλά θα αυξήσει και τα οφέλη.

Διώχνει τις άσχημες μυρωδιές από την κουζίνα

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην κουζίνα είναι οι άσχημες μυρωδιές είτε από το μαγείρεμα είτε από σκουπίδια και υγρασία. Η μουστάρδα διώχνει την μυρωδιά της υγρασίας, της μούχλας, του χαλασμένου φαγητού, της τηγανίλας, ακόμη και της ψαρίλας. Παίρνουμε μουστάρδα σε σκόνη και προσθέτουμε νερό. Βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδας για κάθε λίτρο νερό. Τρίβουμε με την πάστα τις περιοχές που μυρίζουν και το αφήνουμε να δράσει! Μπορούμε αυτό το μείγμα να το χρησιμοποιήσουμε επίσης στις κατσαρόλες μας, στους κουβάδες, στα ντουλάπια και αλλού.

Διώξτε την μυρωδιά του κρεμμυδιού από τα χέρια

Όταν κόβουμε κρεμμύδια, μυρωδιά από τους από τα χέρια είναι ιδιαιτέρως έντονη και φεύγει δύσκολα. Σε αυτήν την περίπτωση, τρίβουμε τα χέρια μας με μουστάρδα σε σκόνη και ξεπλένουμε με νερό. Το ίδιο κόλπο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και με το ξύλο κοπής, αν πάνω σε αυτό έχουμε κόψει κρεμμύδι. Το ξεπλένουμε και πάλι σε τρεχούμενο νερό και είναι έτοιμο.

Ξεφορτωθείτε τα λίπη από τις κατσαρόλες

Βάζουμε λίγα κουταλάκια του γλυκού πάνω στα λίπη της κατσαρόλας και στην συνέχεια αφήνουμε να δράσει για λίγα λεπτά. Στην συνέχεια τρίβουμε απαλά και ξεπλένουμε. Η μουστάρδα σε σκόνη έχει την ιδιότητα να απορροφά τα λίπη.

Διώχνει τα σκουλήκια από τις γλάστρες

Τα σκουλήκια αποτελούν πρόβλημα για τα φυτά και τα λουλούδια μας! Μπορείτε να απαλλαγείτε από τα σκουλήκια στις γλάστρες με τη μουστάρδα! Προσθέτετε μουστάρδα σε σκόνη στο ποτιστήρι με το νερό. Ποτίστε τις γλάστρες σας με το μείγμα και τα σκουλήκια θα εξαφανιστούν, χωρίς όμως να τα σκοτώσουμε.

Μάσκα προσώπου

Η μουστάρδα, όχι μόνο ενισχύει την όμορφη γεύση του φαγητού μου, αλλά ενισχύει και την ομορφιά του δέρματός. Απλώστε απλά ένα λεπτό στρώμα μουστάρδας στο πρόσωπό σας. Όσο πιο ήπιο, τόσο το καλύτερο, οπότε προτιμήστε την κλασική μουστάρδα. Αφήστε τη μουστάρδα να καθίσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Μετά το ξέβγαλμα, το πρόσωπό σας θα είναι πιο λείο και θα έχει μια ωραία υγιή λάμψη!

Χαλαρώνει τους μύες

Γυμναστήκατε πολύ σκληρά και έχετε κάποιους πόνους στους μύες; Η μουστάρδα μπορεί να βοηθήσει με διάφορους τρόπους, ανάλογα με τον μυϊκό πόνο.

Εάν πονάτε παντού, δοκιμάστε ένα μπάνιο με μουστάρδα. Συνδυάστε 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Epsom στο ζεστό νερό του μπάνιου σας. Η μουστάρδα θα ενισχύσει τα θεραπευτικά αποτελέσματα των αλάτων, ανακουφίζοντάς σας από μυϊκούς πόνους με πολύ πιο γρήγορο ρυθμό από το να κάνετε μπάνιο μόνο με αυτά. Απολαύστε χαλαρά στη μπανιέρα για περίπου είκοσι λεπτά για να ανακουφίσετε μικρούς μυϊκούς πόνους και πόνους. Μετά το μπάνιο με μουστάρδα, φροντίστε να κάνετε ντους για να αποφύγετε την παρατεταμένη μυρωδιά μουστάρδας στο δέρμα σας.

Πόδια εξαντλημένα από μια κουραστική μέρα ορθοστασίας; Φτιάξτε ένα χαλαρωτικό ποδόλουτρο με μουστάρδα! Συνδυάστε 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα σε ένα τηγάνι με ζεστό προς καυτό νερό. Ανακατέψτε καλά το νερό για να διαλυθεί τελείως η μουστάρδα και βουτήξτε μέσα σε αυτό τα πόδια σας.

Μαλακτικό μαλλιών

Το μουσταρδέλαιο είναι ένα μυστικό μαλακτικό: ρίξτε μια γενναία ποσότητα λαδιού στην παλάμη σας. Τρίψτε τα χέρια μεταξύ τους και στη συνέχεια τρίψτε και κάντε μασάζ στα μαλλιά σας. Μόλις τελειώσετε, αφήστε το έλαιο μουστάρδας στα μαλλιά σας για περίπου οκτώ ώρες ή για ολόκληρη την ημέρα/νύχτα αν το επιλέξετε. Πριν πέσετε για ύπνο, φροντίστε να έχετε ένα σκουφάκι μπάνιου για να μην καταστρέψετε τα μαξιλάρια σας. Μόλις περάσει ο χρόνος, ξεπλύνετε το λάδι με σαμπουάν και conditioner. Με το ξέβγαλμα, τα μαλλιά σας θα είναι πιο απαλά και πιο σφιχτά.

Έλαιο Μουστάρδας ή Σιναπιού.

Ανακούφιση από εγκαύματα

Είτε πρόκειται για σοβαρό έγκαυμα είτε για ένα μικρό έγκαυμα, πονάει και ο πόνος δεν θα υποχωρήσει έτσι απλά. Βάλτε το καμένο μέρος του σώματος σας κάτω από δροσερό, τρεχούμενο νερό. Αυτό θα ανακουφίσει αμέσως λίγο από τον πόνο και θα βοηθήσει να σταματήσει η εξέλιξη του καύσου. Η μουστάρδα είναι ίσως η καλύτερη και λιγότερο γνωστή θεραπεία για τον παλλόμενο πόνο από εγκαύματα. Απλώς απλώστε ένα ωραίο και παχύ στρώμα μουστάρδας στην περιοχή και θα διαπιστώσετε ότι ο πόνος υποχωρεί σχεδόν αμέσως.

www.instructables.com

tospitakimou.gr

Έλαιο Μουστάρδας ή Σιναπιού.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr