Δεν έχουμε δυσανεξία στη γλουτένη, έχουμε δυσανεξία στη γλυφοσάτη

Δεν έχουμε δυσανεξία στη γλουτένη, έχουμε δυσανεξία στη γλυφοσάτη

Η μελέτη κατηγορεί το ζιζανιοκτόνο Roundup για δυσανεξία στη γλουτένη και κοιλιοκάκη

«Η κοιλιοκάκη και, γενικότερα, η δυσανεξία στη γλουτένη, είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα παγκοσμίως, αλλά ειδικά στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, όπου εκτιμάται ότι το 5% του πληθυσμού πάσχει τώρα από αυτήν», έγραψαν οι ερευνητές σε μια μετα-ανάλυση σχεδόν 300 ατόμων . σπουδές.

«Εδώ, προτείνουμε ότι το glyphosate, το δραστικό συστατικό του ζιζανιοκτόνου, Roundup ® , είναι ο πιο σημαντικός αιτιολογικός παράγοντας σε αυτήν την επιδημία», προσθέτουν.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Interdisciplinary Toxicology το 2013, αγνοήθηκε εντελώς από τα μέσα ενημέρωσης, εκτός από τα Mother Earth News και The Healthy Home Economist .

Τώρα που το glyphosate λαμβάνει την προσοχή που του αξίζει, καθώς κατονομάζεται ως ο ένοχος σε μια αγωγή 280 εκατομμυρίων δολαρίων για τον καρκίνο και χαρακτηρίζεται ως καρκινογόνος από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ίσως είναι καιρός να δούμε τον ρόλο της χημικής ουσίας σε μια σχετική ασθένεια:

Τα συμπτώματα της λεγόμενης «δυσανεξίας στη γλουτένη» και της κοιλιοκάκης είναι συγκλονιστικά παρόμοια με τα συμπτώματα σε πειραματόζωα που εκτέθηκαν στη γλυφοσάτη, υποστηρίζουν οι συγγραφείς της μελέτης Anthony Samsel, ένός ανεξάρτητου επιστήμονα που υπηρέτησε ως σύμβουλος της EPA για τη ρύπανση από αρσενικό και της Stephanie Seneff , ανώτερη ερευνήτρια στο MIT.

Επισημαίνουν μια πρόσφατη μελέτη σχετικά με το πώς η γλυφοσάτη επηρεάζει το πεπτικό σύστημα των ψαριών. Μείωσε τα πεπτικά ένζυμα και τα βακτήρια, διέσπασε τις πτυχές του βλεννογόνου, κατέστρεψε τη δομή των μικρολάχνων στο εντερικό τοίχωμα και αύξησε την έκκριση βλεννίνης.

«Αυτά τα χαρακτηριστικά θυμίζουν πολύ κοιλιοκάκη», γράφουν οι Samsel και Seneff.

Επιπλέον, ο αριθμός των ατόμων που διαγνώστηκαν με δυσανεξία στη γλουτένη και κοιλιοκάκη έχει αυξηθεί παράλληλα με την αυξημένη χρήση του glyphosate στη γεωργία, ειδικά με την πρόσφατη πρακτική του εμποτισμού κόκκων στο ζιζανιοκτόνο ακριβώς πριν από τη συγκομιδή , η οποία ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980 και έγινε ρουτίνα στην δεκαετία του 1990:

Ενώ ορισμένοι προτείνουν ότι η πρόσφατη αύξηση της κοιλιοκάκης οφείλεται απλώς σε καλύτερα διαγνωστικά εργαλεία (που όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω συνέβη γύρω στο 2000), μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι είναι κάτι περισσότερο από αυτό.

Το 2009, οι ερευνητές αναζήτησαν αντισώματα γλουτένης σε κατεψυγμένο ανοσοποιητικό ορό που ελήφθη μεταξύ 1948 και 1954 για αντισώματα γλουτένης και τα συνέκριναν με δείγματα από ανθρώπους σήμερα. Βρήκαν τετραπλάσια αύξηση της συχνότητας εμφάνισης κοιλιοκάκης στη νεότερη γενιά.

Ως περαιτέρω στοιχεία, οι ερευνητές επισημαίνουν τα ακόλουθα σημεία:

«Η κοιλιοκάκη σχετίζεται με ανισορροπίες στα βακτήρια του εντέρου που μπορούν να εξηγηθούν πλήρως από τις γνωστές επιδράσεις της γλυφοσάτης στα βακτήρια του εντέρου».

«Η κοιλιοκάκη σχετίζεται με την εξασθένηση των ενζύμων του κυτοχρώματος P450. Το glyphosate είναι γνωστό ότι αναστέλλει τα ένζυμα του κυτοχρώματος P450».

«Οι ελλείψεις σε σίδηρο, κοβάλτιο, μολυβδαίνιο, χαλκό και άλλα σπάνια μέταλλα που σχετίζονται με κοιλιοκάκη μπορούν να αποδοθούν στην ισχυρή ικανότητα του glyphosate να χηλώνει αυτά τα στοιχεία».

«Οι ελλείψεις σε τρυπτοφάνη, τυροσίνη, μεθειονίνη και σεληνομεθειονίνη που σχετίζονται με κοιλιοκάκη ταιριάζουν με τη γνωστή εξάντληση αυτών των αμινοξέων από το glyphosate».

«Οι ασθενείς με κοιλιοκάκη έχουν επίσης γνωστό αυξημένο κίνδυνο για μη-Hodgkin λέμφωμα, το οποίο έχει επίσης εμπλακεί στην έκθεση στη γλυφοσάτη».

«Η συχνότητα του λεμφώματος non-Hodgkins έχει αυξηθεί ραγδαία στις περισσότερες δυτικές χώρες τις τελευταίες δεκαετίες. Οι στατιστικές της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας δείχνουν αύξηση 80% από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, όταν η γλυφοσάτη πρωτοεμφανίστηκε στην αγορά».

«Τα αναπαραγωγικά ζητήματα που σχετίζονται με την κοιλιοκάκη, όπως η στειρότητα, οι αποβολές και οι γενετικές ανωμαλίες, μπορούν επίσης να εξηγηθούν από τη γλυφοσάτη».

Τα υπολείμματα γλυφοσάτης στα σιτηρά, τη ζάχαρη και άλλες καλλιέργειες αυξάνονται πρόσφατα λόγω της αυξανόμενης πρακτικής της αποξήρανσης των καλλιεργειών λίγο πριν από τη συγκομιδή, λένε οι ερευνητές. Η μυστική, παράνομη πρακτική έχει γίνει ρουτίνα μεταξύ των συμβατικών αγροτών από τη δεκαετία του 1990.

Credit: Healthy Home Economist
Κατά ειρωνικό τρόπο, η πρακτική αυξάνει τις αποδόσεις σκοτώνοντας όμως παράλληλα τις καλλιέργειες. Λίγο πριν πεθάνουν τα φυτά, απελευθερώνουν τους σπόρους τους για να πολλαπλασιάσουν το είδος:

«Πηγαίνει στον σπόρο καθώς πεθαίνει. Στην τελευταία του πνοή, απελευθερώνει τον σπόρο», είπε ο Σενέφ στο The Healthy Home Economist .

Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας; Πρέπει να ζούμε χωρίς γλυφοσάτη , όχι χωρίς γλουτένη. Και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τρώμε βιολογικά παρόλο το κόστος αλλά πόσων ανθρώπων  αντέχει η τσέπη τους; Είμαστε καταδικασμένοι; Όχι πρέπει να ελέγχουμε το λιγότερο δυνατό επιβαρυμένο προιόν. Η  γλυφοσάτη βρίσκεται μέσα στα δημητριακά και στα ζώα που τρώνε αυτά τα δημητριακά. Άρα και τα ζώα είναι επιβαρυμένα απο το ίδιο στοιχείο.

Σίγουρα θα πρέπει να τρώμε φαγητά χωρίς γλουτένη εαν πάσχουμε απο κοιλιοκα΄κη καθώς δεν μπορούμε να διαχωρήσουμε αλλιώς το τοξικό στοιχείο απο επηρεάζει το Dna των καταναλωτών.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr