ΜΕΛΕΤΗ & Σπόροι Κολοκύθας# Αναστέλουν τα καρκινικά κύτταρα του δέρματος# Ενισχύουν τα Οστά.

ΜΕΛΕΤΗ & Σπόροι Κολοκύθας# Αναστέλουν τα καρκινικά κύτταρα του δέρματος# Ενισχύουν τα Οστά.

Οι σπόροι κολοκυθιού είναι διατροφικοί δυναμίτες καθώς περιέχουν μια ειδική πρωτεΐνη η οποία σύμφωνα με τις ειστημονικές έρευνες μπορεί να σταματήσει τον καρκίνο του δέρματος στα ίχνη του.

Η Μελέτη διαπίστωσε γενικά ότι η πρωτεΐνη στους σπόρους του κολοκυθόσπορου (cucurbita moschata), είναι «ισχυρός αναστολέας» της ανάπτυξης των κυττάρων του μελανώματος.

Η  σάρκα των κολοκυθιών έχει αντικαρκινικές ιδιότητες.

Έχουν ασυνήθιστα υψηλές συγκεντρώσεις καροτενοειδών, αντιοξειδωτικών και βοηθούν καταλυτικά στην απαλλαγή του σώματος από τις ελεύθερες ρίζες, σύμφωνα με μια άλλη μελέτη του 2014 .

Μία μερίδα κολοκυθιού βουτύρου έχει σχεδόν πέντε φορές (457%) τη συνιστώμενη ημερήσια αξία βιταμίνης Α, την πηγή των αντιοξειδωτικών βήτα-καροτίνης, άλφα-καροτίνης και βήτα-κρυπτοξανθίνης που καταπολεμούν τον καρκίνο. (Η βιταμίνη Α είναι αδύνατο να απορροφηθεί χωρίς λίπος, οπότε φροντίστε να προσθέσετε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο).

Είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C (52%), μαγγανίου (18%), καλίου (17%), μαγνησίου (15%), βιταμίνης Ε (13%), όλων των βιταμινών Β (10-13%), ασβεστίου (8%), σίδηρος (7%), χαλκός (7%) και φώσφορος (6%)… όλες οι βιταμίνες και τα μέταλλα οι περισσότεροι από εμάς δεν λαμβάνουμε αρκετά.

Ενισχύει τα οστά

«Τα υψηλά επίπεδα καλίου στο σώμα σχετίζονται με πιο πυκνά οστά, ακόμη και σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες και σε ηλικιωμένους άνδρες, που και οι δύο έχουν συχνά πιο εύθραυστα οστά και διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο οστεοπόρωσης».

Το μαγγάνιο, ένα δυσεύρετο και απαραίτητο για την υγεία των οστών και την πρόληψη της οστεοπόρωσης, ειδικά σε γυναίκες που έχουν βρίσκονται στην εμμηνόπαυση.

Φάρμακο διάσωσης PMS

Τα χαμηλά επίπεδα μαγγανίου σχετίζονται με τον  σοβαρό πόνο PMS (Προεμμηνορρυσιακό Σύνδρομο) και τα συμπτώματα της κακής διάθεσης. Ο κολοκυθόσπορος περιέχει  σημαντική ποσότητα μαγγανίου και φυσικά, μια  βιταμίνη απο τροφή είναι πάντα πιο εύκολο να απορροφηθεί απο τον οργανισμό σε σχέση με μια βιταμίνη η λήψη της οποίας γίνεται απο χάπι.

Το κάλιο βοηθά επίσης στην πρόληψη και την ανακούφιση των κραμπών της περιόδου και των καταπονημένων μυών. Επιπλέον οι βιταμίνες Κ και Ε επου περιέχονται στους κολοκυθόσπορους αποτελούν επίσης μια υναμική  φυσική λύση ενάντια στο PMS.

Διατροφή για να χάσεις λίπος στην περιφέρεια: Πρόγραμμα μίας εβδομάδας από τον Μάνο Δημητρούλη

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr