5 ασκήσεις από την Mάντη Περσάκη για κοιλιακούς πέτρα

5 ασκήσεις από την Mάντη Περσάκη για κοιλιακούς πέτρα

Η κοιλιά είναι ένα από τα σημεία του σώματος που “δουλεύεις” πολύ στο γυμναστήριο. Παράλληλα όμως μπορείς να κάνεις ασκήσεις και στο σπίτι αν θέλεις άμεσα αποτελέσματα.

Η αγαπημένη Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη σου αποκαλύπτει τις 5 πιο εύκολες ασκήσεις και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τη συμβουλή της.

ΑΣΚΗΣΗ 1

Ξαπλώνω στο στρώμα, έχοντας τα πόδια λυγισμένα στον αέρα και τον κορμό όσο πιο ψηλά με τα χέρια λυγισμένα πίσω από τον αυχένα. Με την εκπνοή και για 1’, τεντώνω εναλλάξ τα πόδια προσπαθώντας ταυτόχρονα να ενώσω αντίθετο αγκώνα- γόνατο.

ΑΣΚΗΣΗ 2

Παραμένω στην ίδια θέση, τα πόδια είναι λυγισμένα με τα πέλματα να πατάνε στο στρώμα και τα χέρια λυγισμένα πίσω από τον αυχένα. Με την εκπνοή, σηκώνω τον κορμό μου όσο πιο ψηλά μπορώ και προσπαθώ να ενώσω αντίθετο αγκώνα- γόνατο, επαναλαμβάνοντας για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 3

Από την ίδια θέση, έχοντας τα πόδια λυγισμένα στον αέρα και τα χέρια λυγισμένα πίσω από τον αυχένα. Εκπνέοντας και για 1’ σηκώνω κορμό και τεντώνω ταυτόχρονα τα πόδια.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Ισορροπώ στα ισχία σφίγγοντας δυνατά την κοιλιά, με τα πόδια να είναι λυγισμένα στον αέρα και τα χέρια τεντωμένα δίπλα στα πόδια. Με την εκπνοή, φέρνω πίσω τον κορμό χωρίς όμως να ακουμπήσει το έδαφος και ταυτόχρονα τεντώνω μπροστά τα πόδια. Επαναλαμβάνω για 1΄.

ΑΣΚΗΣΗ 5

Κάθομαι στα ισχία, το ένα πόδι πατάει λυγισμένο στο στρώμα και το άλλο μένει τεντωμένο, ενώ φέρνω τα χέρια τεντωμένα στο λυγισμένο πόδι. Με την εκπνοή, φέρνω ελαφρώς πίσω τον κορμό και ταυτόχρονα σηκώνω ψηλά το τεντωμένο πόδι σφίγγοντας δυνατά την κοιλιά και προσέχοντας να έχω ίσια την πλάτη. Επαναλαμβάνω 1’ για κάθε πόδι.

Εξαφανίστε την υγρασία από την ντουλάπα σας με αυτό το απλό κόλπο!

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr