Ξεχνάς συνέχεια πράγματα; 3 λύσεις που προτείνουν οι νευροεπιστήμονες

Ξεχνάς συνέχεια πράγματα; 3 λύσεις που προτείνουν οι νευροεπιστήμονες

Πόσο φροντίζεις να κοιμάσαι καλά;
Στην περιγραφή μιας τυπικής μέρας, στοιχηματίζουμε ότι έχεις φύγει από το σπίτι χωρίς κλειδιά, έχεις ξεχάσει το σίδερο ανοιχτό κι έχεις επιστρέψει γι’ αυτό, όπως και για τα μάτια της κουζίνας.

Αν φημίζεσαι για την τέχνη του να ξεχνάς πράγματα, οι παρακάτω συνήθειες σύμφωνα με τους νευροεπιστήμονες, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη μνήμη σου οπότε καλό είναι να τις εντάξεις από αύριο κιόλας, στην καθημερινότητά σου.

1. Προσπάθησε να αυξήσεις τις ώρες του ύπνου
Και δεν εννοούμε από 8 να γίνουν 16, αλλά να φροντίσεις ώστε να μην απομακρύνεσαι κατά πολύ από το ιδανικό σενάριο. Ο ποιοτικός ύπνος δεν βοηθάει μόνο στο να έχεις μια παραγωγική ημέρα αλλά απολαμβάνοντάς τον σε καθημερινή βάση, μειώνεται ο κίνδυνος να εμφανίσεις διάφορες νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως είναι το Αλτσχάιμερ ή η νόσος του Πάρκινσον.

2. Βάζε μια μάσκα ύπνου όταν κοιμάσαι
Ερευνητές από την Ιταλία, την Ουαλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίστηκαν σε ομάδες προκειμένου να διεξαγάγουν δύο πειράματα με τη συμμετοχή 122 ατόμων. Τα ευρηματά τους βρίσκονται δημοσιευμένα στο Sleep.

Στο πρώτο πείραμα, οι ερευνητές συνέκριναν τις εμπειρίες των ατόμων που φορούσαν μάσκα προσώπου με εκείνους που τις απέφευγαν. Όπως διαπιστώθηκε, όσοι φορούσαν μάσκα, παρουσίαζαν καλύτερη μνήμη και ήταν σε περισσότερη εγρήγορση ενώ είχαν αυξημένα επίπεδα προσοχής σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Στο δεύτερο πείραμα, οι συμμετέχοντες φορούσαν μάσκες ύπνου για δύο βράδια και στη συνέχεια, τις φορούσαν έχοντας κάνει μια τρύπα στο κέντρο για να μπαίνει φως. Όσοι φορούσαν κανονικές μάσκες, παρουσίαζαν καλύτερες γνωστικές ικανότητες.

3. Να κοιμάσαι στο πλάι
Το να κοιμάσαι στο πλάι, είναι λιγότερο άμεσα συνδεδεμένο με τη μνήμη αλλά μια δοκιμή θα σε πείσει σύμφωνα με τη νευροεπιστήμη. Ερευνητές από την Αυστραλία κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα και παρόλο που δεν έχουν κατανοηθεί πλήρως οι λόγοι που ο ύπνος στο πλάι οδηγεί σε καλύτερη μνήμη, αυτό ίσως σχετίζεται με τις επιπτώσεις της βαρύτητας, της συμπίεσης και των τεντωμάτων που κάνει το σώμα μας στη συγκεκριμένη στάση.

jenny.gr 

Ενισχυμένη Μαύρη Πεύκη. Ισχυρότερη σύσφιξη και ανόρθωση!

Maca: το superfood- σύμμαχος μας στην εμμηνόπαυση

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr