Ασπράδι αυγού. Το κορυφαίο υλικό της φύσης για να επισκευάσεις το dna της επιδερμίδας σου.

Ασπράδι αυγού. Το κορυφαίο υλικό της φύσης για να επισκευάσεις το dna της επιδερμίδας σου.

Τα ασπράδια αυγών  είτε λαμβάνονται εσωτερικά είτε απλώνονται εξωτερικά στο δέρμα, είναι η καλύτερη και ποιοτικότερη πηγή κολλαγόνου στη φύση. Αυτό είναι ερευνητικό δεδομένο που στηρίζεται από τις επιστημονικές μελέτες. Το ασπράδι αυγού έχει την δύναμη να επισκευάσει το φθαρμένο δέρμα και να σταματήσει την φθορά του.

Τα ασπράδια αυγών είναι εξαιρετικά για σύσφιξη. Κάνει θαύματα για το λιπαρό δέρμα συρρικνώνοντας τους μεγάλους πόρους στην επιφάνεια του δέρματος, μειώνοντας έτσι το υπερβολικό σμήγμα. Οι μεγάλοι πόροι είναι επίσης πιθανοί τόποι αναπαραγωγής βακτηρίων που προκαλούν βολβώδεις κηλίδες και κύστεις, πράγμα που σημαίνει ότι τα ασπράδια αυγών που συσφίγγουν τους πόρους μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της ακμής.

Τα ασπράδια  περιέχουν ένα συστατικό γνωστό ως λυσοζύμη , ένα ένζυμο που σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν ακμή.

Μάσκες προσώπου DIY από ασπράδι αυγού

Οφέλη από ασπράδι αυγού για το δέρμα
Τα θρεπτικά συστατικά στο ασπράδι αυγού που ομορφαίνουν το δέρμα

 

Πρωτεΐνη

Για επισκευή και ανάπτυξη ιστών. Για δυνατό δέρμα χωρίς ρυτίδες.

Κάλιο

Ενυδατώνει. Διατηρεί την υγρασία στα κύτταρα του δέρματος.

Ριβοφλαβίνη

Εξαλείφει τις τοξικές και βλαβερές για τα κύτταρα ελεύθερες ρίζες που δημιουργούν ρυτίδες.

Μαγνήσιο

Για νεανική λαμπερή επιδερμίδα. Επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος.

Η ιστορία των ασπράδιων αυγών
Τα ασπράδια αυγών έχουν χρησιμοποιηθεί σε συνταγές για μάσκες προσώπου από την αρχαιότητα, ειδικά στην Ασία, για όμορφο και λαμπερό δέρμα. Μπορείτε να φτιάξετε μια μάσκα μόνο με ασπράδι αυγού ή μπορείτε να προσθέσετε άλλα ισχυρά συστατικά για να προσφέρετε περισσότερα θρεπτικά οφέλη στο δέρμα σας.

Ακολουθούν τρεις απλές, φιλικές προς το δέρμα μάσκες προσώπου με ασπράδι αυγού, σε συνδυασμό με άλλα πολύτιμα συστατικά κουζίνας, για υγιές δέρμα χωρίς ατέλειες και λεία σφιχτή επιφάνεια.

1. Μάσκα προσώπου με ασπράδι αυγού για την ακμή
Αυτή η μάσκα προσώπου που καταπολεμά τα σπυράκια έχει τρία ισχυρά συστατικά που μπορείτε να βρείτε σε κάθε κουζίνα. Είναι απλή στην κατασκευή και εξαιρετικά φθηνή με πολυάριθμα οφέλη!

Συστατικά
1 ασπράδι αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
½ κουταλάκι του γλυκού μέλι

Οφέλη από μέλι και χυμό λεμονιού για το δέρμα

Μέλι

Έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Επίσης είναι ένας υπέροχος παράγοντας ενυδάτωσης και λεύκανσης του δέρματος.

Χυμός λεμονιού

Ισχυρό στυπτικό που καταπολεμά τα βακτήρια που προκαλούν ακμή. Φωτίζει το δέρμα και μειώνει τον αποχρωματισμό.

Κατευθύνσεις
Σε ένα καθαρό μπολ ανακατεύουμε το ασπράδι και το χυμό λεμονιού μέχρι το μείγμα να γίνει αφρός. Ο χυμός λεμονιού καλύπτει τη μυρωδιά του αυγού. Προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι και ανακατέψτε καλά.
Πλύνετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό για να ανοίξετε τους πόρους σας. Χρησιμοποιώντας καθαρά χέρια ή ένα βαμβάκι, απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας, αποφεύγοντας τις ευαίσθητες περιοχές γύρω από το στόμα και τα μάτια σας.
Χαλαρώστε καθώς περιμένετε να καθίσει το μείγμα και να στεγνώσει στο πρόσωπό σας. Μπορείτε να ξαπλώσετε και να αναπνεύσετε βαθιά.
Κρατήστε τη μάσκα για 10-15 λεπτά. Όταν το μείγμα στεγνώσει τελείως στο πρόσωπό σας, τρίψτε το απαλά χρησιμοποιώντας ζεστό νερό, αντιμετωπίζοντας όλες τις περιοχές του προσώπου σας με κυκλικές κινήσεις. Στεγνώστε με μια πετσέτα και θαυμάστε την απαλή αίσθηση του δέρματός σας!

Συμβουλές
Όταν εφαρμόζετε το μείγμα, δουλέψτε προς τα πάνω από το πηγούνι στα μάγουλά σας και μετά στο μέτωπό σας κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις.

Αποφύγετε τις ευαίσθητες περιοχές γύρω από τα μάτια και το στόμα. Το δέρμα σε αυτές τις περιοχές είναι πιο ξηρό και, αν τεντωθεί από αυτή τη μάσκα σύσφιξης, μπορεί να ζαρώσει.

Αυτή η υπέροχη μάσκα είναι πολύ αποτελεσματική για να απαλλαγείτε από τα περιττά λάδια προσώπου . Εάν έχετε ξηρό δέρμα, αποφύγετε τη χρήση αυτής της μάσκας προσώπου που στεγνώνει και συσφίγγει. Αντ ‘αυτού, δοκιμάστε μια συνταγή για μάσκα προσώπου με κρόκο αυγού και ελαιόλαδο.

2. Μάσκα προσώπου με ασπράδι αυγού για εξαιρετικά λαμπερό δέρμα
Περιποιηθείτε τον εαυτό σας με αυτή τη μάσκα προσώπου με ασπράδι αυγού που φωτίζει το δέρμα. Αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί κουρκουμά, ένα βότανο ρίζας που έχει εκπληκτικές ιδιότητες λεύκανσης του δέρματος οι οποίες βοηθούν στην εξομάλυνση των δυσχρωμιών και των μαύρων κηλίδων.

Συστατικά
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό πορτοκαλιού
1 ασπράδι αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη

Οφέλη από κουρκουμά και χυμό πορτοκαλιού για το δέρμα

Κουρκούμη

Μειώνει τα μαύρα στίγματα που προκαλούνται από την ακμή και εξομαλύνει τις δυσχρωμίες.

Χυμός πορτοκάλι

Τονώνει το δέρμα και δίνει γοητευτική λάμψη

Κατευθύνσεις
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το ασπράδι και το χυμό πορτοκαλιού και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε κουρκουμά σε σκόνη και ανακατέψτε καλά. Βεβαιωθείτε ότι το μείγμα δεν στάζει πολύ.
Χρησιμοποιώντας καθαρά χέρια, απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας και κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις, αφήνοντάς το να βυθιστεί βαθιά στο δέρμα σας. Κρατήστε το για 15 λεπτά ενώ είστε ξαπλωμένοι για να αποτρέψετε τη βαρύτητα να τραβήξει τη μάσκα προς τα κάτω.
Όταν περάσει ο χρόνος, τρίψτε απαλά την αποξηραμένη μάσκα από το πρόσωπό σας και εφαρμόστε ενυδατική κρέμα. Μια τέλεια φυσική ενυδατική κρέμα είναι 3-4 σταγόνες ελαιόλαδο.

Συμβουλές
Φορέστε ένα παλιό μπλουζάκι πάνω από τα ρούχα σας για να αποφύγετε τους κίτρινους λεκέδες από τον κουρκουμά, που μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να ξεπλυθούν.
Αυτή η μάσκα με ασπράδι αυγού μπορεί να στεγνώσει αρκετά, επομένως είναι καλύτερο να απλώσετε ελαιόλαδο στο δέρμα σας αφού το ξεπλύνετε.
Αποφύγετε να μιλάτε ή να χαμογελάτε με τη μάσκα, γιατί το τέντωμα και το σπάσιμο του σφιχτού δέρματος με τα χαμόγελα μπορεί να προκαλέσει  εμφάνιση ρυτίδων.

Αυτή είναι πραγματικά η τέλεια μάσκα προσώπου με ασπράδι αυγού κατά της γήρανσης . Βοηθά στην εξομάλυνση των ρυτίδων και στην ενυδάτωση του γερασμένου δέρματος, κάνοντάς το να φαίνεται νεανικό. 

3. Ενυδατική μάσκα προσώπου με ασπράδι αυγού
Αυτή η ενυδατική μάσκα από ασπράδι αβγού είναι εξαιρετική για όλους τους τύπους δέρματος και για ξηρό! Περιέχει ισχυρά συστατικά από το αβοκάντο, μια τροφή γεμάτη με πολλές βιταμίνες και υγιή λίπη, τα οποία είναι ιδανικά για την ενυδάτωση του δέρματός. Το κάνουν ελαστικό, απαλό και λείο. Το ασπράδι του αυγού θα τροφοδοτήσει το πρόσωπο με θρεπτικά συστατικά όπως υψηλής αξίας πρωτεΐνη και ριβοφλαβίνη.

Συστατικά
1 ασπράδι αυγού
1/4 ώριμο αβοκάντο
1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι

Οφέλη από αβοκάντο και γιαούρτι για το δέρμα

Αβοκάντο

Ενυδατώνει την επιδερμίδα δημιουργώντας  νεανική λάμψη.

Γιαούρτι

Περιέχει ζωντανές καλλιέργειες, οι οποίες εξαλείφουν τα βακτήρια. Θρέφει το ξηρό, ξεφλουδισμένο δέρμα για να γίνει ελαστικό και νεανικό.

Κατευθύνσεις
Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, πολτοποιήστε το αβοκάντο μέχρι να γίνει μια πάστα χωρίς σβόλους.
Προσθέτουμε το ασπράδι και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
Απλώστε ένα παχύ στρώμα του μείγματος στο πρόσωπό σας με καθαρά δάχτυλα και περιμένετε για περίπου 15 λεπτά.
Έπειτα, ξεπλύνετε τη μάσκα με χλιαρό νερό και στεγνώστε το πρόσωπό σας με μια πετσέτα. Απολαύστε την όψη της ενυδατωμένης επιδερμίδας σας!

Συμβουλές
Χρησιμοποιήστε ένα ώριμο αβοκάντο έτσι ώστε να είναι ευκολότερο να το πολτοποιήσετε σε μια πάστα χωρίς σβόλους.

Μπορείτε επίσης να το καταψύξετε και μετά να το ξεπαγώσετε πριν το πολτοποιήσετε για να κάνετε την διαδικασία ευκολότερη. Εάν έχετε μπλέντερ, χρησιμοποιήστε το αντί για πιρούνι για να ανακατέψετε γρήγορα και αποτελεσματικά το αβοκάντο σε έναν πουρέ χωρίς σβόλους.

Χρησιμοποιήστε παραδοσιακό (χωρίς ζάχαρη φυσικά) γιαούρτι με πέτσα καθώς είναι δραστικότερο και σαφώς αγνότερο.

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr