Αρχαία Αγιουβέρδα. Αγιουρβεδικές συμβουλές φροντίδας χεριών και ποδιών

Αρχαία Αγιουβέρδα. Αγιουρβεδικές συμβουλές φροντίδας χεριών και ποδιών

Αναζωογονήστε τα χέρια και τα πόδια σας με τις τεχνικές της Αγιουρβέδα

Τα χέρια, με το λεπτό δέρμα τους, συχνά προδίδουν τα σημάδια της γήρανσης πριν από όλα τα άλλα μέρη του σώματός μας. Στην αρχαία αγιουρβέδα υπάρχουν μυστικά ομορφιάς που αντιμετωπίζουν κάθε πρόβλημα.

Μάσκα χεριών πριν τον ύπνο.

Αυτό το αναζωογονητικό τελετουργικό περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός μείγματος από 1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο, πλούσιο σε θρεπτικές ιδιότητες, και 1 κουταλάκι του γλυκού βουτυρόγαλα, το οποίο χρησιμεύει ως απαλό απολεπιστικό και στυπτικό. Διατηρεί τα χέρια πάντα νεανικά και λευκά.

Κάντε απαλό μασάζ με αυτό το παρασκεύασμα στα χέρια σας πριν τα καλύψετε σε βαμβακερά γάντια για έναν ξεκούραστο βραδινό ύπνο.

Το πρωί, αφαιρέστε τα γάντια και πλύνετε τα χέρια σας.

Αυτή η πρακτική όχι μόνο κρατά τα χέρια σας απαλά και νεανικά αλλά δυναμώνει και τα νύχια.

Στη σύγχρονη ζωή μας, που επικεντρώνεται στους εσωτερικούς χώρους, συχνά παραβλέπουμε τη σημασία της φροντίδας των ποδιών – μια πρακτική που λατρεύουν βαθιά οι πρόγονοί μας. Κατάλαβαν τη σημασία του να περιποιούνται τα πόδια τους μετά από μια δύσκολη μέρα εργασίας. Για να επανασυνδεθείτε με αυτήν την αρχαία σοφία, σκεφτείτε αυτές τις θεραπείες ποδιών της Αγιουρβέδα:

1. Heel Paddle: Για όσους υποφέρουν από ξηρές και σκληρές φτέρνες, στα μυστικά της Ινδίας προτείνεται η ακόλουθη θεραπεία.

Δημιουργήστε ένα μείγμα από 3 κουταλιές της σούπας γάλα καρύδας, (γνωστό για τις θρεπτικές του ιδιότητες), και 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι ρεβιθιού, το οποίο λειτουργεί ως φυσικό «γυαλιστικό δέρματος». Εφαρμόστε αυτό το μείγμα στις φτέρνες σας και αφήστε το να καθίσει για 15 λεπτά.

2. Λουτρό ποδιών:

Καταπολεμήστε τη φθορά που προκαλούν τα παπούτσια και το τρέξιμο ή η ορθοστασία της καθημερινής ζωής, με ένα καταπραϋντικό ποδόλουτρο.

Ετοιμάστε ένα λουτρό ζεστού νερού προσθέτοντας μια χούφτα θαλασσινό αλάτι, 5 σταγόνες γαρυφαλέλαιο και 1 κουταλιά της σούπας καστορέλαιο σε ένα ρηχό μπολ. Μουλιάστε τα πόδια σας μέχρι να κρυώσει το νερό. Το αλάτι και το γαρύφαλλο ενισχύουν την κυκλοφορία, ενώ το καστορέλαιο μαλακώνει το σκληρό δέρμα στις φτέρνες και τα πέλματά σας.

Αποκατάσταση σκασμένης φτέρνας.

Ξεπλένετε τα πόδια με το χυμό 1 λεμονιού αραιωμένο σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Στεγνώστε τα και κάντε μασάζ με 3 κουταλιές της σούπας βαριά σαντιγί στα πόδια σας για να ενυδατωθούν καλά. Ξεπλύνετε στο τέλος.

Ενσωματώστε αυτές τις πρακτικές της Αγιουρβέδα στη ρουτίνα φροντίδας του εαυτού σας για να επαναφέρετε τη ζωτικότητα στα χέρια και τα πόδια σας, αλλά και την απαλότητα και την ομορφιά που επιθυμείτε με την βοήθεια της φύσης και της αρχαίας γνώσης.

Έλαιο Ρόδι.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr