Τα Σημεία Πίεσης Βελονισμού Για Την Αυπνία.

Τα Σημεία Πίεσης Βελονισμού Για Την Αυπνία.

Στις ημέρες μας πολλοί έχουμε χάσει τον ύπνο μας. Οι ψυχολογικές πιέσεις αλλά και οι ενεργειακές μας δαπάνες στην διάρκεια της ημέρας σε υποχρεώσεις που μοιάζουν κυκλικές και αέναες χωρίς να μας ευχαριστούν, επηρεάζουν δραματικά το νευρικό μας σύστημα. Υπάρχουν ευτυχώς πανάρχαιες πρακτικές που καταπολεμούν το φαινόμενο. Όλες τους έχουν ελεγχθεί από την δυτική ιατρική και είναι απόλυτα σεβαστές ενώ συστήνονται από τους ειδικούς. Παρόλα αυτά πριν προχωρήσετε στην εφαρμογή τους ενημερώστε τον γιατρό που σας παρακολουθεί.

Το Acupressure είναι μια αρχαία κινεζική πρακτική που υπάρχει για περισσότερα από 2.000 χρόνια. Ο βελονισμός έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως για τα πολλά οφέλη του στον ανθρώπινο οργανισμό. Εκτελείται πιέζοντας ορισμένα σημεία σε όλο το σώμα. Αυτά τα σημεία πίεσης είναι γνωστό ότι παρέχουν ανακούφιση από διάφορες παθήσεις και μπορεί επίσης να βελτιώσουν διάφορες λειτουργίες του σώματος.

Μία από τις πιο σημαντικές λειτουργίες του σώματος είναι ο ύπνος. Ο καλός ύπνος είναι απαραίτητος τόσο για το σώμα όσο και για το μυαλό. Το σώμα χρησιμοποιεί τον ύπνο ως τρόπο αναπλήρωσης και αποκατάστασης του σώματος και επίσης βοηθά στη χαλάρωση και τον καθαρισμό της σκέψης και της λειτουργικότητας.

Ακολουθούν σημεία βελονισμού που έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τον ύπνο.

6 σημεία βελονισμού για καλύτερο ύπνο:

1. Ένα Mian

Το Mian είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά σημεία βελονισμού  για τη θεραπεία διαφόρων διαταραχών ύπνου. Έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τα συμπτώματα της αϋπνίας, των πονοκεφάλων, του άγχους κ.λπ. Ένα σημείο Mian τοποθετείται πίσω από το αυτί σας, 1 cm πίσω από το μέσο του αυτιού σας. Αν ασκήσετε  πίεση μερικές συνεχόμενες φορές σε αυτό το σημείο για 10-20 δευτερόλεπτα , θα βοηθήσει στην προώθηση του ύπνου.

2. San Yin Jiao

Το San Yin Jiao είναι επίσης γνωστό ως SP6. Το San Yin Jiao έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τα πρότυπα ύπνου στα άτομα με αϋπνία. Είναι επίσης γνωστό για τη βελτίωση των προβλημάτων που σχετίζονται με την ούρηση, τους πόνους της περιόδου και άλλα προβλήματα που σχετίζονται με τη λεκάνη. Όλες αυτές οι συνθήκες ωε γνωστόν επηρεάζουν σημαντικά τον τρόπο ύπνου. Αυτό το σημείο In τοποθετείται γύρω από τον αστράγαλο. Τοποθετείται στην εσωτερική πλευρά του αστραγάλου, ελαφρώς προς τα πάνω.

3. Τάι Τσονγκ

Το Tai Chong ονομάζεται επίσης LV 3. Το σημείο πίεσης LV3 σημαίνει συκώτι 3. Αυτό το σημείο τοποθετείται μεταξύ του μεγάλου δακτύλου μας και του δεύτερου δακτύλου μας. Η άσκηση πίεσης σε αυτό το σημείο για ένα λεπτό μπορεί να μειώσει την υψηλή αρτηριακή πίεση, να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος και επίσης να μειώσει το άγχος. Αυτή η κίνηση βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου σας και χαλαρώνει το σώμα και το πνεύμα.

4. Γιν Τανγκ

Το Γιν Τανγκ που ονομάζεται επίσης GV 20 σημαίνει κυβερνών σκάφος 20. Είναι επίσης γνωστό με την ονομασία  εκατοντάδες συγκλίσεις. Αυτό το σημείο πίεσης τοποθετείται στο κεφάλι, ανάμεσα στα φρύδια μας. Πρέπει να ασκήσετε μέτρια πίεση σε αυτό το σημείο για ένα λεπτό. Αυτή η πρακτική βοηθά στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, του στρες και της έντασης. Επηρεάζει ιαματικά την ποιότητα του ύπνου.

5. Αιολική πισίνα (η κίνηση της ήρεμης αναπνοής)

Η αιολική πισίνα που ονομάζεται επίσης «GB 20» σημαίνει χοληδόχος κύστη 20. Αυτή η άσκηση βελονισμού απαιτεί πίεση σε δύο σημεία. Αυτά τα δύο σημεία τοποθετούνται στα πλαϊνά του σπονδύλου μας, στο λαιμό και κάτω από το κρανίο. Αυτά τα δύο σημεία μπορούν να πιεστούν και από τους δύο αντίχειρές σας. Αυτά τα σημεία βελονισμού βοηθούν στη βελτίωση της αναπνοής. Η ακατάλληλη αναπνοή είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους παράγοντες που οδηγούν σε διαταραχή του ύπνου.

6. Εσωτερική συνοριακή πύλη

Η εσωτερική πύλη συνόρων είναι επίσης γνωστή ως PC6. Το PC6 σημαίνει περικάρδιο 6. Αυτό το σημείο πίεσης τοποθετείται στην εσωτερική πλευρά του αντιβραχίου σας. Για να εντοπίσετε αυτό το σημείο, τοποθετήστε 2 από τα δάχτυλά σας στον καρπό σας από την παλάμη σας. Στοχεύστε στη μέση του καρπού και ασκήστε πίεση για περίπου ένα λεπτό.

Η χαλάρωση του σώματος και του νου μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου σας. Πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στην ποιότητα του ύπνου σας. Η πραγματοποίηση μικρών αλλαγών στον τρόπο ζωής σας μπορεί επίσης να είναι πολύ χρήσιμη για τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου σας. Στον αντίποδα τα σημεία πίεσης είναι πανάρχαια έχουν δοκιμαστεί στους αιώνες ενώ οδηγούν με ασφάλεια, σε έναν ήρεμο ύπνο.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr