Αγιουρβεδικές σπιτικές θεραπείες για την ανακούφιση της δυσκοιλιότητας με φυσικό τρόπο

Αγιουρβεδικές σπιτικές θεραπείες για την ανακούφιση της δυσκοιλιότητας με φυσικό τρόπο

Τροφές για την ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα στο σπίτι

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα κοινό πρόβλημα υγείας που μπορεί να επηρεάσει τη ρουτίνα, την όρεξη και τη διάθεσή σας. Μερικές από τις πιο κοινές αιτίες της δυσκοιλιότητας περιλαμβάνουν διαιτητικούς παράγοντες όπως η κατανάλωση πρόχειρου φαγητού, η κατανάλωση αλκοόλ, η υπερκατανάλωση τροφής, η ανεπαρκής πρόσληψη φυτικών ινών στη διατροφή, η ανεπαρκής πρόσληψη νερού και η βαριά κατανάλωση κρέατος. Άλλοι παράγοντες περιλαμβάνουν το κάπνισμα και την έλλειψη άσκησης.

Ευτυχώς, υπάρχουν κάποιες αγιουρβεδικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στη φυσική ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα για μια ομαλή κινητικότητα του εντέρου. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι είναι καλύτερο να αποτρέψετε τη δυσκοιλιότητα εντελώς, τρώγοντας μια ισορροπημένη διατροφή και ασκώντας τακτικά.

02/6 _Εξισορροπητική δίαιτα Vata dosha

Σύμφωνα με την Αγιουρβέδα, το ‘vata’ διαχειρίζεται όλες τις κινήσεις στο μυαλό και το σώμα. Περιέχει στοιχεία όπως ο αέρας και ο χώρος και γενικά χαρακτηρίζεται ως ξηρό, ελαφρύ, ψυχρό, τραχύ, κινούμενο και συνεχώς μεταβαλλόμενο.

Μια ισορροπημένη διατροφή με vata περιλαμβάνει φρεσκομαγειρεμένα, ολόκληρα τρόφιμα που είναι μαλακά ή χυλώδη σε υφή. Αυτά τα τρόφιμα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και λιπαρά και σερβίρονται είτε ζεστά είτε ζεστά. Μείνετε λοιπόν μακριά από κρύα φαγητά και ποτά και καταναλώστε ζεστά φαγητά, ζεστά ροφήματα και καλομαγειρεμένα λαχανικά.

03/6 _Τριφαλα

Το Triphala είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά αγιουρβεδικά φάρμακα για την ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα και είναι πολύ διάσημο και στην Ελλάδα. Το Triphala έχει γλυκοσίδη που έχει καθαρτικές ιδιότητες. Μπορείτε να ετοιμάσετε ένα τσάι από το triphala ανακατεύοντάς το σε ζεστό νερό. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε το ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού triphala με μισό κουταλάκι του γλυκού σπόρους κόλιανδρου και ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού σπόρους κάρδαμου. Τα αλέθουμε μαζί και τα ανακατεύουμε σε ένα ποτήρι νερό. Το τρίο μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό για να προκαλέσει την κίνηση του εντέρου.

04/6 _Ψημένοι σπόροι μάραθου

Εάν έχετε δυσκοιλιότητα, ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού καβουρδισμένους και κονιοποιημένους σπόρους μάραθου με ένα ποτήρι ζεστό νερό. Η κατανάλωση σπόρων μάραθου μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή ορισμένων γαστρικών ενζύμων που μπορούν να ενισχύσουν την πεπτική διαδικασία και να προάγουν την υγιή κινητικότητα του εντέρου.

05/6 _Πολτός φρούτου bael

Ο καρπός Bael έχει καθαρτικές ιδιότητες. Εάν έχετε δυσκοιλιότητα, φάτε μισό φλιτζάνι πολτό φρούτων bael με ένα κουταλάκι του γλυκού jaggery το βράδυ πριν το δείπνο. Μπορείτε επίσης να έχετε bael sharbat αναμειγνύοντας το χυμό bael με λίγο νερό ταμαρίνδου και jaggery. Συνιστάται να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν καταναλώσετε bael εάν είστε διαβητικός. Αποφύγετε επίσης να καταναλώνετε υπερβολική ποσότητα καθώς μπορεί να αναστατώσει περαιτέρω το στομάχι σας.

06/6 _Ρίζα γλυκόριζας

 Ορός χαβιαριού. Serum σε τιμή γνωριμίας!

Η γλυκόριζα  έχει αντιφλεγμονώδη δράση και μπορεί να βοηθήσει στην πέψη. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού ρίζα γλυκόριζας σε σκόνη και ένα κουταλάκι του γλυκού jaggery (jaggery: είδος εξωτικής ζάχαρης.Εσείς προσθέστε μέλι) σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν ειδικό της Αγιουρβέδα πριν το καταναλώνετε τακτικά.

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

 

Μεγαλώνοντας έξυπνα: 2 τροφές που προλαμβάνουν τη μείωση της μνήμης

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr